A plecat în veșnicie unul dintre suporterii consecvenți ai Misiunii Genesis, NICULAI ILIE

Există două zile extrem de importante în viață unui om: una este ziua în care se naște și cea de-a două este ziua când descoperă pentru ce s-a născut.

Pe data de 5 mai 2021, a plecat la cele veșnice frate Niculai Ilie, membru al biserici „Philadelphia Romanian Church of God din Chicago” și unul din suporterii neobosiți ai Misiunii Genesis.

A fost unul dintre suporterii familiei de misionari Ionuț, Cristina, Caty, Rebeca și Ilinca Vlad. Ei slujesc pe vaporul “Logos Hoppe”, vapor care poartă misionari peste tot în lume, ducând mesajul Evangheliei Domnului Isus.

Fratele Niculai Ilie a fost unul dintre cei care a înțeles bine semnificația celor două zile.

L-am întâlnit pentru prima oară în ziua în care a aterizat pe aeroportul din Chicago. În momentul în care l-am salutat am avut impresia că vrea să mă câștige de partea lui spunându-mi lucruri legate de viața lui, lucruri pe care mi le-a împărtășit mai târziu. Nu erau lucruri legate de glie, ci de viață lui de credință. Omul era preocupat de Evanghelie, de trăirea pentru alții în ai câștiga pentru Hristos. Doar cu trei săptămâni în urmă s-a așezat lângă mine în biserică, șoptindu-mi: „Aș vrea să vorbim ceva. Ai puțin timp?” Ne-am retras pe holul biserici unde și-a deschis mâna în care avea ceva adunat din pensia dânsului. Era un suport substanțial pentru lucrarea misionară. A încercat să-mi spună câteva vorbe în timp ce ochii îi erau înlăcrimați. Dragostea pentru ceea ce făcea se vedea în ochii lui. Așa sunt oamenii lui Dumnezeu care își înțeleg rostul trăirii pe acest pământ. Nu mi-a trecut deloc prin minte că acele momente vor fi ultimele în care ne vom strânge mâna unul altuia.

Este o pierdere pentru misionari, pentru copiii orfani și cu siguranță pentru alte proiecte ale misiunii.

Rugăciunea mea este: „Doamne, nu ne lăsa fără așa oameni. Doamne, știm că cerul e plin de asemenea oameni. Nu ne lasă nici pe noi fără creștini care vor continua lucrarea de misiune prin suport în rugăciune sau financiar.

Frate Ilie, vei rămâne în amintirea celor cu care ți-ai împărțit dragostea.

Cu sinceră considerație,

Rev. Ilie U. Tomuța

Scroll to Top