Statuia lui Billy Graham va fi dezvelită la Capitoliul SUA: “Mare onoare”

Regretatul evanghelist Billy Graham își va lua locul săptămâna viitoare printre cei 200 de americani onorați cu o statuie în Capitoliul SUA din Washington, D.C.

Statuia lui Graham va fi dezvelită joia viitoare, în cadrul unei ceremonii de la ora 11:00, la care vor participa muzicianul Michael W. Smith, președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, R-La. și alți reprezentanți ai Congresului, a anunțat Asociația Evanghelistică Billy Graham.

Sculptura din bronz, proiectată de un artist din Charlotte, Carolina, locul de naștere al lui Graham, va sta la 2,13 metri înălțime pe un piedestal și îl va înfățișa gesticulând spre o Biblie deschisă în mână, ca simbol al muncii sale de o viață.

Piedestalul va fi gravat cu Ioan 3:16 și Ioan 14:6, iar Graham va fi proclamat “Predicator al Evangheliei lui Isus Hristos”.

După ce Adunarea Generală din Carolina de Nord l-a votat în unanimitate “Fiul favorit” al statului în 2013, guvernatorul de atunci, Pat McCrory a semnat House Bill 540 în 2015, care a pus în mișcare statuia Graham.

“Au existat mulți mari locuitori din Carolina de Nord, dar puțini au avut un impact mai mare asupra lumii decât Billy Graham”, se arată în proiectul de lege.

Senatorul Ted Budd, care a jucat un rol în efortul bipartizan de a plasa statuia în Capitoliu, a lăudat lucrarea lui Graham într-o declarație.

“Moștenirea reverendului Billy Graham se bazează pe mesajul său simplu de iertare bazat pe Ioan 3:16. Angajamentul său de o viață în predicarea Evangheliei, lupta sa pentru drepturile civile, opoziția sa față de comunism și îndrumarea sa spirituală au oferit speranță sutelor de milioane de oameni”, a spus el.

“El a fost primul cetățean privat din Carolina de Nord care a stat în onoare în Capitoliul Statelor Unite și asemănarea lui ar trebui să stea în Capitoliul SUA pentru totdeauna”, a adăugat Budd.

Fiul lui Graham, Franklin Graham, președinte și CEO al Asociației Evanghelice Billy Graham și Samaritan’s Purse, și-a exprimat recunoștința pentru onoarea arătată tatălui său.

“Aceasta este o mare onoare și tatăl meu ar fi umil și recunoscător”, a spus Graham. În același timp, el nu ar dori atenția asupra lui, ci asupra Fiului lui Dumnezeu, Domnul Isus Hristos.

Când a murit în 2018, la 99 de ani, Graham a devenit al patrulea cetățean american care a depus mărturie în Rotonda Capitoliului SUA. De-a lungul slujirii sale, care s-a întins pe parcursul a opt decenii, el a consiliat 12 președinți americani și a predicat personal în fața a aproape 215 milioane de oameni din 185 de țări și teritorii, mai mult decât oricine în istorie.

În ultimul său mesaj adresat americanilor, lansat la cea de-a 95-a aniversare în 2013, Graham și-a exprimat durerea față de starea spirituală a Statelor Unite, spunând: “Au fost momente când am plâns, în timp ce am mers din oraș în oraș și am văzut cât de departe s-au îndepărtat oamenii de Dumnezeu”.

Sala Națională Statuară a fost înființată în 1864 pentru ca statele să-și comemoreze cetățenii notabili, dar Congresul a adoptat o rezoluție în 1933 pentru a limita fiecare stat la două statui după ce sala a devenit supraaglomerată. O statuie per stat este permisă în Sala Statuară, celelalte statui fiind plasate fie în Criptă, fie în Centrul pentru vizitatori al Capitoliului.

Alte statui care reprezintă în prezent Carolina de Nord în Capitoliu includ fostul guvernator Charles Brantley Aycock și Zebulon Baird Vance, care a servit ca guvernator al statului în timpul Războiului Civil.

Material scris de Jon Brown pe 08 mai 2024 în publicația Christian Post (de unde a fost preluată). Jon Brown este reporter pentru The Christian Post. 

Scroll to Top
Scroll to Top