Update Kenya – Familia Balog

Dragi prieteni,

Ne bucurăm să vă trimitem vești de pe tărâmul african. Iată că ne aflăm în Kenya de mai bine de jumătate de an, timp în care am și râs, dar am și plâns; ne-am bucurat cu cei ce se bucură și am plâns cu cei ce plâng. De asemenea, ne-am confruntat cu probleme de sănătate în ultima lună, mulțumim Domnului pentru vindecare.
Dorim în scurte cuvinte să vă împărtășim evenimentele ce au avut loc în ultima perioadă.

Inundațiile din Kenya

În luna aprilie și începutul lunii mai, Kenya a fost foarte afectată de inundații și alunecări de teren din cauza ploilor abundente. Au murit în jur de 230 de persoane și zeci de mii de case au fost distruse. Sute de mii de oameni au fost evacuați din casele lor și duși în tabere pentru victimele dezastrului. Zona unde locuim noi nu a fost afectată și aducem mulțumiri Domnului.
Rugați-vă pentru restabilirea liniștii în rândul populației, pentru cei ce și-au pierdut pe cei dragi și cei care au rămas fără casă și fără adăpost. Domnul să fie acela ce le va da și liniște, și resursele necesare pentru viitor.

Studiul limbii Swahili continuă

După trei luni în care am studiat împreună limba, ne-am dat seama că pentru Adin această metodă nu este potrivită și e nevoie de alt profesor pentru el. Acum este foarte bucuros să învețe limba alături de Feroz, un tânăr creștin, care îl ajută foarte mult și în învățarea culturii locale. Persida continuă studiul limbii cu Fatuma, de religie musulmană. Nu doar că îi este profesor, ci s-au împrietenit și au o relație strânsă, discutând din Biblie și rugându-se împreună. De multe ori, Fatuma este bucuroasă să gătească mâncare somaleză pentru noi, dar și să încerce delicatese românești. Rugați-vă pentru mântuirea ei.

Botez Nou Testamentar

Am avut bucuria, dar și multe lacrimi de bucurie, să fim alături de o familie de somalezi care a decis să încheie legământ cu Domnul în apa botezului. Sara (pseudonim), împreună cu două dintre fetele ei, au fost botezate în urmă cu o săptămână. Soțul ei lucrează în SUA și, la rândul lui, este un urmaș al lui Isus. Ei au fost persecutați de familie și comunitate și de curând s-au mutat în orașul nostru. Rugați-vă pentru pacea lor și pentru a fi, de acum, o lumină pentru cei din poporul lor și nu numai.

Curs practic

În luna iunie, Adin va preda, timp de două săptămâni, un curs de tâmplărie unor bărbați care urmează cursurile unui Seminar Teologic. Ei provin din mediul musulman, din triburile Borana și Somali. Lecțiile practice îi ajută să se descurce în viață, dar sunt și o platformă bună pentru a împărtăși Evanghelia în locurile din care provin. Pe viitor, plănuim ca Adin să predea astfel de cursuri de tâmplărie, fierărie și electricitate. Rugați-vă pentru îndrumare și înțelepciune.

Dacă Domnul vă pune pe inimă să contribuiți la achiziționarea unei mașini, o puteți face printr-o donație în contul de mai jos al APME.

Vă rugăm, la această donație, să specificați: MAȘINĂ BALOG.

Motive de rugăciune:

  • Protecție spirituală și fizică peste familie;
  • Înțelepciune în învățarea limbii și ținere de minte;
  • Lumină și călăuzire divină în deschiderea de proiecte;
  • Pace și unitate în familie.

Vă mulțumim!
Fiți binecuvântați!

Pentru donații și sponsorizări:
Fundația APME – Cont bancar deschis la Banca Transilvania

RON: RO20 BTRL RONC RT00 G897 1802
EUR: RO32 BTRL EURC RT00 G897 1801
USD: RO45 BTRL USDC RT00 G897 1802
GBP: RO97 BTRL GBPC RT00 G897 1801
Banca Transilvania – SWIFT CODE: BTRLRO22
Fundația APME

Revolut:
+40753634463 Adin Balog
+40727835017 Persida Balog

Pentru orice donație vă rugăm să specificați Fam. Balog

Susține proiectele de misiune prin dărnicia ta

wire transfer
Bank Name: Bank of America
Routing number: 081904808
Account number: 002913835506
Account name: Genesis Mission
Address: 1713 w Sunnyside ave Chicago, IL, 60640

online banking
Account Name – Philadelphia Romanian Church of God
Address – 1713 w Sunnyside ave Chicago, IL, 60640
La detalii scrieți: Pentru Genesis Mission

prin cec bancar
Puteți trimite un CEC prin poștă la adresa:
Philadelphia Church, 1713 W. Sunnyside, Chicago, Il. 60640.
Pe cec scrieți „GENESIS MISSION”, iar la notă treceți proiectul pentru care sunt destinați banii.

Scroll to Top
Scroll to Top