Macedonia de Nord – Scrisoare de informare de la Ionuț și Debora Tănăsescu, mai 2021

În această perioadă vedem cum Dumnezeu lucrează în viețile noastre și mai apoi prin lucrarea în care El ne-a așezat. Ne bucurăm să spunem cu toată inima „Eben-Ezer” până aici Domnul a fost cu noi și în continuare El ne va întări pașii să-L putem sluji tot mai eficient și rodnic pentru împărăția Lui. În câteva cuvinte dorim să prezentăm câteva din lucrurile care s-au întâmplat aici în Skopje recent. 

Eveniment evanghelistic

Edificarea bisericilor deja existente macedonene este o lucrare pe care mereu am îndrăgit-o încă de la începutul lucrării de misiune.  Mesajul pe care l-am avut pentru biserica din Știp a fost: „Unitatea bisericii în vreme de criză” . În continuare ne rugăm ca bisericile macedonene  să continue implicarea activă în evanghelizarea concetățenilor albanezi. Această biserică este păstorită de președintele mișcării evanghelice: Pastor Peter. De-a lungul anilor din cadrul acestei biserici au plecat 3 familii care au început 3 proiecte de plantare de biserici în 3 orașe diferite. 

La doar 250 km distanță, în Elbasan, Albania, o bisericuță recent plantată  se bucură de un seceriș extraordinar. Am avut plăcerea de a lua parte la unul din programele bisericii și m-am bucurat enorm să vad cât de receptivi sunt albanezii din Albania. Pentru astfel de răspunsuri la evanghelie ne rugăm și în Skopje. La sfârșitul programului ne-am rugat pentru 5-7 persoane care au experimentat eliberarea lui Dumnezeu, vindecare sau cercetarea Duhului Sfânt. În luna iunie se va organiza un botez și conducerea bisericii m-au invitat să predic evanghelia la acest eveniment special. 

La doar 3 km de Skopje se află o tabără de refugiați ajunși aici din tot Orientul Mijlociu. Cunoscându-i pe majoritatea dintre ei, am putut sa îi observăm pe cei care sunt deschiși pentru evanghelie. Ne întâlnim cu ei o dată pe săptămână ca grup și uneori în particular. 
„ Să vă purtați cu străinul care locuiește între voi ca și cu un băștinaș din mijlocul vostru; să-l iubiți ca pe voi înșivă, căci și voi ați fost străini în țara Egiptului. ”(Lev.19:34). Aceasta este porunca pe care o respectăm atunci când ne aducem aminte de acești oameni care sunt în căutarea unei patrii. Cu ocazia Peștelui unii au fost pentru prima oară la serviciile de biserică în limba albaneză. 

În poza de mai sus eram la Vranije, Serbia, împreună cu refugiații cărora le-am slujit o vreme, dar datorită pandemiei a fost mai greu sa ajungem la ei în anul 2020. Am continuat să facem întâlniri de biserică pe Zoom, insă de îndată ce Serbia a deschis granițele, am profitat de ocazie și am mers să îi întâlnim. 

Revederea a fost plăcută dar s-au întristat deoarece le era dor de pastor Mircho care le era păstor și lor, și care a trecut la Domnul în luna decembrie. 

O surpriză plăcută a fost să auzim de lucrarea media pe care o face una dintre aceste tinere, evanghelizând oamenii din țara ei de origine prin intermediul internetului. 

Botezul Lui Ailin

Datorită contextului sensibil această poză nu poate fi publicată. Va rugăm NU distribuiți pe internet. 

Ailini în 2018 a început să frecventeze cursurile programului afterschool. Dumnezeu i-a cercetat inima prin mărturiile auzite și Cuvântul predicat prin Debora și Ratca. Din 2020 a început să frecventeze întâlnirile de biserică de la centru. Mai apoi una dintre colegele noastre albaneze a trecut printr-un studiu biblic cu ea în particular. Pe data de 9 mai a încheiat un legământ cu Domnul Isus în apa botezului. 

Sărbătoarea învierii Domnului Isus a adus multă bucurie și am avut la serviciul de biserică oameni din Iran, Kosovo, Albania, America, Afganistan, România și Macedonia. 

Chiar dacă predicarea se face în limba albaneză (cu traducere în engleză dacă e nevoie), Dumnezeu aduce mereu oameni și din alte etnii, aducându-ne aminte de versetul care spune „Casa Mea se va numi o casă de rugăciune pentru toate neamurile.”

Motive de rugăciune
* Protecție spirituală pentru Ailini 
* Mai mulți albanezi să aiba curajul de a-L urma pe Domul Isus în apa botezului.
* Lucrarea cu refugiații din Skopje și Vranije
* Programele de biserică.

În luna iunie vom ajunge în România și ne-am bucura să ne vedem cu cât mai mulți dintre dvs.! Susținerea și rugăciunile bisericilor fac această lucrare posibilă iar la vremea hotărâtă de Dumnezeu, vom vedea răsplătirea fiecăruia!

 

Scroll to Top