Reîntoarcerea în Madagascar a familiei Popa

Dragii nostri prieteni, 
care ne susțineți în rugăciune, prin dăruire financiară și prin încurajări, 
A trecut multă vreme de când am scris ultima scrisoare de informare. La începutul anului ne-am propus să scriem câte o scrisoare scurtă în fiecare lună și uite că nu am reușit. 

Dorim însă să vă spunem din adâncul inimii: “Mulțumim! Mulțumim! Mulțumim! Vă mulțumim că sunteți alături de noi! Vă apreciem și ne rugăm de multe ori împreună cu copiii noștri, ca Domnul să vă binecuvânteze viețile și să vă răsplătească dăruirea atât aici jos pe pământ cât și sus în cer!”

După cum mulți știți, în perioada 13 Aprilie – 27 lunie am fost în România și în scurte vizite în Norvegia și Marea Britanie. Ne-am bucurat mult să ne putem reîntâlni cu părinții, frații și surorile noastre. Ne-am bucurat să ii vedem pe bunicii Alinei care sunt foarte în vârstă și poate i-am văzut pentru ultima dată aici pe pământ… Copiii noștri s-au bucurat să se reîntâlnească cu verișorii și prietenii lor din România. 

Deasemenea am avut bucuria să ne întâlnim cu mulți din cei care ne sunt prieteni și susținători și să vizităm multe biserici. Ne pare rău că nu am reușit să ne întâlnim cu toți cei care ne sunt alături, din cauza timpului limitat. 

Pentru cei care doriți să ne contactați direct o puteți face prin:
email:
florin.alinapopa@gmail.com
Whatsapp Florin
+40752 443 684

Ordinarea mea ca prezbiter, în cadrul bisericii Eclesia din Cluj-Napoca, este o împuternicire în lucrarea de misiune, o recunoaștere și confirmare a lucrării la care Dumnezeu ne-a chemat. Lupta spirituală este o realitate cruntă aici în Madagascar, societatea este împânzită de vrăjitorie și descântece, precum și de alte elemente animiste legate de închinarea la strămoși și spirite. De aceea avem nevoie de acoperire spirituală și împuternicire cu autoritate pentru a opera în lumea văzută și nevăzută. 

Slujba de investire ca prezbiter a fost oficiată de pastorii Virgil Dan (“Eclesia”, Cluj-Napoca) și Ninio Decean (“Casa Tâmplarului”, Cluj-Napoca), împreună cu bordul bisericii noastre. 

Reîntoarcerea acasă în Madagascar

Imediat după ce am ajuns în Madagascar, am făcut o călătorie de aproape 2000 km, până în Toliara. Pe parcursul a nouă zile, împreună cu departamentul național al tinerilor “Tanora Modely”, am ținut seminarii în 3 orașe importante pe acest traseu. Eu am vorbit tinerilor despre misiunea la care ne-a chemat Dumnezeu de a duce Evanghelia la orice făptură. 

Cursul Kairos – o mare biruință dar și o grozavă împotrivire din partea celui rău. 

40 de studenți au participat la al doilea curs Kairos în limba malgașă. Am avut 6 pastori din tribul Bara, un trib care este încă puțin atins cu evanghelia, deși s-au făcut eforturi considerabile în ultimii ani. Acești pastori au primit o nouă perspectivă asupra lucrării de misiune și au fost încurajați să ducă evanghelia mai adânc în interiorul acestui grup etnic greu accesibil. 

Alți participanți au fost foarte marcați și au înțeles că acum este timpul Kairos – avem o fereastră de oportunitate pentru a vesti evanghelia aici în Madagascar. 

Am văzut împotrivirea celui rău prin marile provocări apărute în timpul cursului și imediat după: tatăl unuia dintre participanți a decedat chiar în mijlocul perioadei de curs, dar cu toate acestea studentul a decis să finalizeze cursul înainte de a se întoarce la familia lui îndoliată – avea de mers peste 1000 de km până acasă (3 zile). Soția unuia dintre pastorii din tribul Bara, a născut primul lor copil – din nefericire acesta era deja mort. La finalul cursului, în timp ce mă întorceam acasă cu bucurie, Elisa și-a rupt mâna stângă puțin mai sus de articulația cotului. A fost o fractură cu deplasare care a necesitat operație – două broșe au fost introduse în humerus pentru a ține acest os aliniat. 

Aceste atacuri ne arată faptul că împărăția întunericului este deranjată de lucrarea pe care o facem aici în Madagascar, dar noi știm că puterea și autoritatea îi aparține Lui Dumnezeu. El este credincios și ne ajută să fim biruitori! 

Vă rugăm să ne păstrați în rugăciunile dumneavoastră:
– protecție fizică, spirituală, emoțională
– desăvârșirea vindecării divine pentru mânuța Elisei
– pentru colaborarea cât mai bună cu biserica Assemblee de Dieu din Madagascar
– Școala de Misiune – studenți chemați de Domnul la misiune, profesori pentru fiecare curs, resurse financiare pentru construcție
– Biserica Salt & Light Church – oameni dedicați, obținerea actelor pentru construcție, 
– Asociația (NGO) pe care o creăm aici în Madagascar se află în ultimele faze ale aprobărilor și sperăm că în curând vom avea vești bune despre înființarea ei  
– !!! ne rugăm zilnic cu copiii noștri ca Dumnezeu să mai aducă misionari alături de noi – am dori o familie cu copii de vârsta copiilor noștri. Nimic nu este imposibil pentru Domnul nostru !!!
Cu dragoste și prețuire,
Florin și Alina Popa
Împreună cu Eunice, Elisa si Eliana

PS Puteți să ne urmăriți și pe grupul nostru de Facebook:
Mărturii din Madagascar_Florin & Alina Popa

Accesați blogul nostru 
www.love4madagascar.com 

CUM TE POȚI IMPLICA?

  • PRIN DĂRUIRE FINANCIARĂ
  • PRIN AJUTOR PRACTIC, VENIND ÎN MADAGASCAR ȘI LUCRÂND ALĂTURI DE NOI 
  • SUSȚINERE ÎN RUGĂCIUNE 

DONEAZĂ

SPECIFICAȚI CLAR
pentru
FLORIN & ALINA POPA MADAGASCAR

Fundatia APME
Banca Transilvania, Cluj Napoca

RON: RO20 BTRL RONC RT00 G897 1802
EUR: RO32 BTRL EURC RT00 G897 1801
USD: RO45 BTRL USDC RT00 G897 1802 

GBP: RO97 BTRL GBPC RT00 G897 1801

Banca Transilvania – SWIFT CODE: BTRLRO22

DONEAZĂ cu Credit/Debit CARD www.apme.ro/doneaza/

Scroll to Top
Scroll to Top