Doliu național și stare de urgență în Turcia

Stimați creștini și susținători ai misiunii Genesis, Am vrea sa venim înaintea dumneavoastră doar aducându-vă vesti bune. Din păcate nu totdeauna putem.

“Traim o perioada a istoriei in care omenirea are mult mai multe intrebari decat raspunsuri.”

Copiii au întrebări ce ni le pun la scurta vreme după ce se nasc. Tineri au si ei întrebările lor. Adolescenți le au pe ale lor. Bătrânii care ar trebui să aibe răspunsuri la aproape toate întrebările, au mai multe întrebări decât toți ceilalți împreuna.
Ceea ce se întâmpla in jurul nostru ne obliga sa ne punem întrebări serioase. Una din cele mai frecvente poate fi: In ce ceas al istoriei ne aflam?
Cui sa ne adresam? sau ce se poate face.
Întotdeauna Cuvântul lui Dumnezeu a avut răspuns la întrebările pe care omul si le-a pus. La fel este si astăzi.
Vom găsi răspuns la întrebările noastre daca vom deschide Cartea lui Dumnezeu si vom citi cu ochii deschiși si mintea luminata de Duhul lui Dumnezeu.
Iată-ne din nou puși in fata unor evenimente care produc îngrijorare, spaima si o adevărată groază atât pentru ziua de azi cat si pentru ce-a de mâine.
Va invitam sa citiți cu băgare de seama raportul familiei Hadarean, ce slujesc ca si misionari in Turcia.
Va chemam sa fiți alături de ceea ce se întâmpla in acolo.
Ei ca si misionari au nevoie de sprijinul nostru
Tara are nevoie de ajutorul nostru.
Va chemam la post, rugăciune și sprijin material pentru cei ce suferă în urma calamitaților năpustite peste locuitorii Turciei
Biserica de acolo ne vrea alături de credincioșii rămași în viață și alături de cei ce si-au pierdut parte din familie.
Cei dornici puteți lua legătura cu Misiunea Genesis sau urmăriți datele de contact aflate în raportul misionar al familiei Hadarean
Va mulțumim!
Cu mult respect Rev. Ilie U. Tomuta
Dir. Genesis Mission


Dragi parteneri ai lucrării de misiune din Turcia, vreau să vă aduc vești actuale de pe câmpul de lucru. Ași fi dorit să vă aduc doar vești bune despre felul în care biserica Kurtuluș se dezvoltă, vești pline de bucurii și biruințe pe care le-am avut în urma perioadei de post și rugăciune. Anul acesta a început promițător, persoane noi care au auzit Evanghelia prin platformele media pe care le avem s-au alăturat comunității, grupurile de ucenicie continuă cu un număr frumos de participanți, iar lucrarea din Zonele Zero ia tot mai mult contur. În data de 10 februarie, împreună cu Perla, vom face din nou din nou o călătorie în Nord-Estul țării, în Erzurum, unde am început o lucrare de evanghelizare și plantare de biserici.

Ne rugăm pentru un an în care biserica să crească spiritual și numeric, iar fiecare ucenic (membru al bisericii) să îl cunoască mai mult pe Domnul ca și Stăpân absolut în fiecare domeniu al vieții.

Din nefericire, din data de 6 februarie 2023, țara în care slujim este în doliu național și stare de urgență, în urma a două cutremure cu magnitudine de 7,8, respectiv 7,6, care au avut loc la 9 ore distanță unul de celălalt. Turcia nu a mai cunoscut un dezastru atât de mare în urma unui cutremur, deși au avut loc mai multe în ultimii ani. 10 județe au fost distruse într-un mod fără precedent și cca. 15 milioane de oameni din aceste județe au fost afectați. Până în momentul de față numărul celor decedați a depășit 5 500 de oameni, peste 32 000 de răniți, din cele peste 60 de mii de clădiri distruse. Echipele de salvare nu fac față pentru evacuarea celor prinși sub ruine, iar șansa la viață a celor de sub dărâmături scade cu fiecare minut care trece. Temperatura în această perioadă, în toate aceste județe este între 5 și -5 grade Celsius, cu vânt puternic, ploaie, lapoviță sau ninsoare.

Atenția bisericii din Turcia este îndreptă acum spre această situație de criză. Biserica fiind mică la număr, iar oamenii fiind deja într-o situație grea financiară datorită inflației și a crizei economice fără precedent din țară avem nevoie de sprijinul dvs. în rugăciune și susținere financiară pentru a putea veni în ajutorul sinistraților, în primul rând al celor credincioși care au rămas fără cei dragi și fără casă.

Conform echipei de voluntari credincioși de la fata locului, nevoia ce mai stringentă este de hrană și apă, apoi de îmbrăcăminte și obiecte de igienă, de adăpost și căldură.

În prima fază facem tot ce putem pentru a ajuta oamenii cu mâncare, apă și salvarea celor care se află sub dărâmături.

Bisericile Kurtuluș au organizat trei locații unde gătesc și de unde distribuie mâncare caldă pentru cei afectați de cutremur.

Ajutorul financiar este binevenit. Donațiile pot fi făcute prin contul APME cu specificația „Cutremur TR”. Pentru donațiile primite vom trimite rapoarte și informații despre cum au fost întâmpinate nevoile sinistraților.

Ne rugăm ca acest dezastru să fie momentul pivotant care produce trezirea acestei națiuni la viața veșnică!


Cerem de la Dumnezeu în rugăciune:

  • un an în care biserica să crească spiritual și numeric, iar fiecare ucenic (membru al bisericii) să îl cunoască mai mult pe Domnul ca și Stăpân absolut în fiecare domeniu al vieții;
  • restaurarea vieții persoanelor afectate de cutremur;
  • resursele necesare pentru readucerea la normal a acestui dezastru;
  • oportunități prin care
  • ca acest dezastru să fie momentul pivotant care produce trezirea acestei națiuni la viața veșnică!

Pentru donații

Vă rugăm să dați click pe unul din logo-urile de mai jos, sau folosiți următoarele conturi bancare:

Fundația APME

Banca Transilvania IBAN:

RON: RO20 BTRL RONC RT00 G897 1802

EUR: RO32 BTRL EURC RT00 G897 1801

USD: RO45 BTRL USDC RT00 G897 1802

GBP: RO97 BTRL GBPC RT00 G897 1801

SWIFT CODE: BTRLRO22

IMPORTANT!

Pentru orice donație vă rog să menționați „Proiect Dani & Perla H”

Pentru prima donație sau pentru alte detalii trimiteți un email la: dani.hadarean@interchange.ro

Scroll to Top
Scroll to Top