Tranziția CRST

În cadrul Centrului Român de Studii Transculturale (CRST), lucrarea „Misiunea Genesis” din a fost folosită de Dumnezeu în moduri minunate, încă din anul 2011, de când ne-am intersectat prima dată la Convenția de la Chicago.

La acest moment, CRST trece printr-o tranziție de conducere complexă. În perioada Septembrie 2022 – Iulie 2023, CRST va avea un director interimar, iar începând cu August 2023, CRST va avea din nou un director executiv pe perioadă nedeterminată. Chiar și prin aceste schimbări, ne dorim mult ca „Misiunea Genesis” să continue parteneriatul cu CRST, pentru îndeplinirea viziunii CRST.

Această tranziție vine pe fondul intrării mele într-un nou anotimp al vieții și al slujirii. În urmă cu aproape cinci luni, Dumnezeu m-a binecuvântat cu un soț misionar. Numele lui este Christian Kopjar și împreună cu el, voi sluji și eu în Liberia. Încă din august 2021, bordul CRST a luat notă despre schimbările ce aveau să vină în viața mea și din acel moment am lucrat mult la pregătirea tranziției actuale.

Cu acest mesaj dorsesc să vi-l prezint pe fratele Iacob Nicolaedirectorul interimar al CRST. El este căsătorit cu Lidia și împreună au patru copii. Iacob este un om a lui Dumnezeu, actual slujește ca pastor asistent în biserica „Betel” din Constanța. Este coordonatorul regional  al misionarilor români (APME) din Europa. Împreună cu Lidia și primii trei copii, Iacob Nicolae a slujit ca misionar de carieră în Turcia (2007-2010), iar de curând (2018-2020), Iacob a slujit ca și pastor de campus al CRST. Deja de mulți ani, fratele Iacob a predat la CRST cursul de „Plantare de Biserici.” Adresa lui de email este director.crst@gmail.com și numărul lui de telefon este 0040741166300. 

Fratele Ionuț Vlad va fi noul director executive al CRST începând cu luna August 2023. Ionuț este căsătorit cu Cristina și împreună au trei fiice. El a lucrat ca și Ofițer Naval în marina română, dar din 2016 a simțit chemarea lui Dumnezeu de a-și folosi profesia pe un vapor misionar: Logos Hope (al organizației OM – Operation Mobilisation), unde a slujit de aproape șapte ani. Ionuț încă are responsabilități pe vapor până în primăvare anului 2023, iar din acest motiv nu ăși poate lua angajamentul implicării la CRST înainte de luna august 2023. Adresa lui de email este ionut.vlad@interchange.ro și numărul lui de telefon este 0040756732267.

Doresc să folosesc această oportunitate pentru a vă mulțumi pentru tot ce ați făcut pentru CRST și să vă invit să îl lăudăm pentru ceea ce am putut face pentru Dumnezeu împreună, ca și parteneri, an după an, pentru că prin sprijinul și participarea dumneavoastră, aici la CRST am putut instrui generații de tineri români care să devină lucrători transculturali. 

După 15 ani de slujire, a venit și timpul „absolvirii” mele de la CRST, dar cred cu tărie că Hristos va fi glorificat prin CRST și în anii ce vor urma, pentru că directorii invitați să conducă această instituție au viziune pentru misiune, au trait ca și misionari, și au slujit mulți ani cu credincioșie, dorind să vadă Împărăția lui Dumnezeu extinzându-se printre națiuni.  

La finalul lunii octombrie, asemenea absolvenților noștri, voi începe și eu slujirea pe câmpul de misiune, alăturându-mă soțului meu, care a slujit în misiune din anul 2006. Din 2010 slujește în Liberia, iar în prezent el este directorul bazei de misiune „Tineri Pentru Misiune” din Liberia. Dacă aveți întrebări despre noile responsabilități de slujire, voi fi bucuroasă să vă ofer detalii, pentru că acesta nu este un „sfârșit” ci o „continuitate” a ceea ce am făcut la CRST.

Să știți că a fost o onoare deosebită să conlucrez cu dumneavoastră!

Pentru Hristos și pentru Gloria Sa printre națiuni, Ileana-Ina Kopjar (Hrișcă)

Scroll to Top