Salt prin credință contra cronometru

Salt prin credință contra cronometru

Cum am ajuns AICI?

Domnul a pregătit foarte minuțios momentul în care ne-a făcut conștienți că este vremea să-L punem la încercare:

  • Anul trecut în toamnă am rămas fără un spațiu în care să ne întâlnim. A fost așa din scurt totul, încât ne-am trezit fără perspective de a ne mai întâlni cu comunitatea noastră la slujbele de duminică.
  • Deși am căutat opțiuni pentru a închiria o altă locație, luni de zile nu am găsit nimic potrivit și am fost nevoiți să găsim soluții de avarie: să ne întâlnim în casele noastre sau să ne întâlnim în alte biserici, însă cu multe limitări.
  • Când toate ușile păreau închise, am mai rămas doar cu o singură opțiune pe care să o explorăm și pe care am tot amânat-o, considerând că prețul pentru chirie este prea mare.
  • Când în sfârșit am ajuns la locația pe care Domnul voia să o vedem, ne-a scos în cale un proprietar cu o inimă aleasă și care a vrut să ne ajute.
  • Deși am pornit la drum cu gândul de a închiria această locație pentru biserica noastră, Domnul ne-a vorbit clar că trebuie să o cumpărăm.
  • Iar ceea ce a fost poate „cireașa de pe tort”, deși nu aveam posibilitatea să cumpărăm proprietatea, patronul a acceptat un avans de doar 10.000 euro și ne-a oferit posibilitatea ca într-un an să-i achităm restul sumei.

Și așa am ajuns să facem un salt mare prin credință, bazându-ne pe promisiunile lui Dumnezeu că El ne va purta de grijă și că într-un an de zile vom reuși să strângem și restul de bani, până la 270.000 euro. Termenul final stabilit este 1 Martie 2023.

Ce-i de făcut acum?

Cei mai mulți dintre noi ne-am dori să experimentăm o minune și fără să facem mare lucru să vină cineva și să doneze toată suma o dată. Dacă nu așa, măcar să ne vorbească Domnul foarte clar și să ne trimită direct la bani, ca în situația lui Petru: „…du-te la mare, aruncă undiţa şi trage afară peştele care va veni întâi; deschide-i gura şi vei găsi în ea o rublă pe care ia-o şi dă-le-o lor…” (Matei 17:27)

Chiar dacă Dumnezeu poate rezolva lucrurile și așa, de cele mai multe ori, pentru că vrea să ne binecuvânteze cu experiențe memorabile, ne cheamă asemenea lui Avraam, să pornim într-o călătorie a cunoașterii Sale.

Toți membrii bisericii Flacăra Speranței își fac partea în această călătorie. Pe lângă rugăciune și post, fiecare credincios dăruiește cu consecvența în fiecare lună din resursele financiare pe care le deține. În plus, a făcut un angajament prin credință pentru a susține proiectul de achiziție a noului spațiu cu o anumită sumă de bani până la 1 Martie 2023.

Liderii bisericii lucrează la prezentarea acestei nevoi către toți partenerii pe care îi avem.

În perioada Mai-Iunie 2022 am fost într-o călătorie de o lună de zile în Statele Unite, unde am prezentat urgența noastră mai multor biserici, lideri, oameni de afaceri, credincioși etc. M-am bucurat de ospitalitatea multor comunități de credincioși și cu această ocazie vreau să vă povestesc despre vizita mea în Chicago. Cu ajutorul Misiunii Genesis m-am putut conecta cu credincioși și biserici din zonă și având ocazia să împărtășesc provocările lucrării, s-au creat oportunități de intra într-o relație de parteneriat pe termen lung. Datorită unei familii cu inima darnică, am beneficiat de un eveniment de strângere de fonduri la care au participat mai mulți oameni de afaceri. Mulțumesc pe această cale Misiunii Genesis pentru ajutorul acordat!

Revenind în țară am început să ne conectăm cu oameni de afaceri și biserici din România și diaspora, cărora le-am împărtășim viziunea bisericii și nevoia noastră.

Ne-am propus ca lunar să oferim, prin mijloace media, informații cu privire la progresul pe care îl avem.

Unde ne aflăm acum?

Ne apropiem de jumătatea sumei și din cei 270.000 euro, mai avem de strâns suma de 145.000 euro.

Cu toate că nevoia aceasta este urgentă, biserica noastră continuă să slujească zona de nord a orașului Constanța și pregătim un eveniment mare de evanghelizare în luna noiembrie, când nădăjduim să vedem mulți oameni întorcându-se la Domnul.

De asemenea, continuăm să găzduim centrul de ajutorare al refugiaților ucraineni, prin care săptămânal peste o mie de oameni primesc alimente și câteva sute dintre ei au posibilitate să audă Evanghelia.

Parteneri alături de noi:

La un moment dat în lucrarea Lui, Domnul Isus a rostit următorul îndemn pentru ucenicii Săi: „Cereți, și vi se va da; căutați, și veți găsi; bateți, și vi se va deschide.” (Matei 7:7). Acest îndemn a devenit foarte relevant pentru comunitatea noastră în ultimul an, de când Domnul ne-a vorbit că trebuie să facem un pas al credinței și să achiziționăm un spațiu pentru biserică. Nevoia este mare, posibilitățile bisericii locale sunt limitate, însă noi știm că nu suntem singuri în acest demers. Îl avem pe Dumnezeu de partea noastră și vă avem și pe dumneavoastră, susținătorii noștri. Pe unii dintre susținători i-am găsit, pe alții încă îi căutăm. Unele uși sunt încă închise, dar datoria noastră este să batem și să experimentăm bucuria acelor momente în care ușile se deschid.

În final vrem să lansăm această provocare: „Vrei să devii partener/susținător al Bisericii Flacăra Speranței?”

(Pastor Gabriel Șmalberger, Biserica Penticostală Flacăra Speranței, Constanța, Romania)

Scroll to Top