Susținem familia Furdui

Stimați frați români,

Suntem din nou în față unei mari provocări în a ne implica într-o cauză pe care nu avem voie să o pierdem. Din nou avem o familie care este extrem de greu încercată. Este vorba de familia Furdui căreia li s-au luat copii din familie, fapt pentru care suntem gata să facem tot ce este posibil în ai scoate din ghearele celor ce au gânduri meschine și mâini murdare.

Suntem într-un război pe care vrem să-l câștigăm bizuindu-ne pe Numele lui Dumnezeu.

Familia Furdui, are nevoie de rugăciunile noastre, de zile de jertfă și bineînțeles ajutor financiar.

Apelăm la dragostea dumneavoastră implicându-vă în modul cel mai serios acestei cauze.

Rev. Ilie U. Tomuța

Dir. Genesis Mission


Scrisoare deschisă pentru cei ce sunt interesați să vina în ajutorul familiei Furdui

Misiunea Genesis de la Biserica Filadelfia din Chicago – Pastor Florin Cîmpean, Director llie Tomuța – au avut bunăvoința de a pune contul acestei misiuni la dispoziția celor care sunt în SUA, Canada sau Europa și doresc să contribuie la situația familiei Furdui. Câteva lucruri extrem de importante ce trebuie știute:

1. Persoana de legătură dintre Misiunea Genesis și familia Furdui este Ana Știrbu. Ea este singura persoană certificată pentru a obține informații de la Misiunea Genesis, informații legate de fondurile intrate sau ieșite.

2. Orice donație intrată sau ieșită trebuie să fie înregistrată în e-mailurile dintre Ana Știrbu și llie Tomuța, directorul Misiunii Genesis.

3. Orice comunicat privind situația familiei Furdui trebuie adus în atenția Misiunii Genesis, respectiv directorului Misiunii Rev. llie Tomuța.  

4. Nimic din aceste contribuții financiare nu va fi reținut de misiune.

5. Orice încălcare acestor informații pot rezulta în retragerea misiunii din a fi suport pentru familia Furdui.

6. Pentru întrebări suplimentare sunteți rugați să luați legătura cu Ana Știrbu.

Telefon : 1-773-443-2887

Email: annastirbu@gmail.com

Rev. llie Tomuța Dir. Genesis Mission Email: genesismission.phila@gmail.com


Copiii familiei Frudui
Copiii familiei Furdui

Familia Furdui este o familie română ce locuiește în Germania de 9 ani. Familia are 7 copii: David – 16 ani, Naomi – 15 ani, Estera – 14 ani, Natalia – 12 ani, Ruben – 11 ani, Albert – 9 ani și Lea – 1 an). Petru este un bun meseriaș în domeniul instalațiilor și amenajărilor interioare. Camelia este casnică, dedicând tot timpul îngrijirii și creșterii copiilor.

În data de 26 aprilie 2021, statul german, prin instituția de protecție a copilului, Jugendamt, le-a confiscat copiii și i-a plasat în cămine pe cei mari, iar pe micuța Lea într-o familie de îngrijire.

Fetele nu se întâlnesc cu băieții pentru a petrece timp împreună și niciunul dintre ei nu este împreună cu micuța Lea, în afara vizitei săptămânale care are loc doar cu supraveghere, timp de 90 de minute.

Procedura de confiscare a copiilor familiei a fost declanșată în urma unor discuții purtate la școală între băiatul cel mare și asistența socială din care a rezultat că băieții sunt disciplinați fizic acasă.

S-a discutat și despre educația religioasă și s-a creat părinților o imagine de fanatici religioși care sub influența bisericii și a comunității religioase disciplinează copiii, iar aceștia nu ar fi în siguranță acasă și nu s-ar bucura de o educație liberă, în spiritul vremii.

În toate aceste discuții nu s-au cerut alte evaluări din partea profesorilor sau a altor persoane care cunoșteau copiii. Nu s-a căutat o discuție cu întreaga familie, nu s-a verificat dacă este vorba despre o familie cu probleme sau nu.

Ca urmare, fără a notifica familia în prealabil, în data de 26 aprilie 2021, Jugendamt Niedersachsen, a mers la școală și a luat în custodie pe cei 3 copii mai mari care se aflau la ore, după care s-a deplasat acasă la familia Furdui, de unde a luat în custodie și pe cei patru copii mai mici aflați acasă cu mama.

Li s-a comunicat formal că momentan nu trebuie și nici nu pot face altceva decât să aștepte până vor fi anunțați de către Jugendamt ce se va întâmpla în legătură cu copiii.

După trei săptămâni li s-a acordat părinților dreptul să se vadă cu toți copiii o dată pe săptămână, timp de 90 de minute, doar sub supraveghere și cu obligația de a vorbi doar germană cu copiii. Pentru micuța Lea li s-a mai acordat o întâlnire separată de 90 de minute.

Ana Știrbu

Scroll to Top