O nouă familie formată pe câmpul de misiune

Schimbarea numelui de familie

După 8 ani în care am slujit ca și misionară singură și după multe rugăciuni înălțate Domnului atât din partea voastră cât și a mea, cu ajutorul Domnului pe 12 decembrie vom face pasul cel mare.
Datorită restricțiilor care se schimbă de la o zi la alta, sperăm ca totul să fie bine până în acea zi. Evenimentul cel mare va avea loc aici în Kosovo și ne dorim ca să fie o oportunitate pentru familia lui Arton să asculte Evanghelia. Pentru că ne dorim să fiți parte și voi cu noi la evenimentul cel mare vom avea și transmisie live pe adresa mea de facebook.


Din luna septembrie am preluat coordonarea centrului „Shtepia e Shpreses”(Casa Speranței) din comunitatea rromă în Priștina. La început mi s-a părut a fi prea mult și îmi era frică că nu voi putea face față solicitărilor acestui centru. Centrul pentru comunitatea rromă, egiptieni și așkali a fost deschis cu scopul de a face o schimbare în această comunitatea și de a-i îndrepta pe oameni spre Isus.

After school

De luni până vineri, copiii vin la centru unde timp de 3 ore facem temele împreună, purtăm diferite discuții și de multe ori discutăm despre lecția biblică de sâmbătă. În momentul de față avem în jur de 28 copii care vin constat și ne bucurăm de parcursul lor.
Tot cu această ocazie, o dată pe lună avem întâlnire cu părinții dar și vizite la casele lor. Mă bucur de deschiderea părinților dar și de ospitalitatea lor de fiecare dată când merg la ei acasă. De multe ori când merg la ei acasă îmi împărtășesc nevoia de a fi ascultați și primiți în societate. La una din familiile la care am fost ultima dată am îndrăznit să le vorbesc despre Dumnezeu. Văzându-i că sunt foarte deschiși le-am spus despre schimbarea pe care o poate face Isus în viața lor, o schimbare eternă. I-am încurajat să fie deschiși să vorbească cu Creatorul, El care niciodată nu obosește și e mereu gata să asculte toate apăsările noastre. La scurt timp, mama a reacționat și am fost plăcut surprinsă de ceea ce mi-a spus: ,, Monica, cum am putut până acum să nu mă descarc înaintea Creatorului? El care e atât de aproape de mine”. Cred că Dumnezeu are un plan în această comunitate și cu siguranță El a ridica preoți și oameni care să Îi slujească Lui.

Întâlnirea cu femeile

În fiecare miercuri mă întâlnesc cu mamele sau bunicile copiilor care vin la after school, în jur de 25 femei. La fiecare întâlnire mi-am propus să le vorbesc despre femeile din Biblie. Mă bucur că de fiecare dată sunt gata să comunice și să aducă aportul lor la întâlnire. De fiecare dată facem și lucru manual împreună cu ele și mă minunez ce poate ieși din mâinile lor. În această perioadă facem fețe de masă și șervețele care când vor fi finalizate vor fi puse la vânzare iar banii ce revin din vânzare le vom oferi femeilor care au contribuit la realizarea produselor.

Pentru a fi mai ușor pentru mame să participe la întâlnirea cu femeile, în același timp sunt activități diferite pentru copii cu scopul de a-i ține ocupați și angrenați timp de două ore.

Vizite în familii

Împreună cu biserica ne dorim să ajutăm și din punct de vedere material iar o dată pe lună le oferim pachete alimentare sau igienice. Pe lângă ajutorul material de fiecare dată când duhul ne îndeamnă, le vorbim despre Dumnezeu sau le spunem o întâmplare din Biblie. E frumos să vedem că de fiecare dată când mergem ne primesc ca și cum am fi parte din familie și ne respectă.

Întâlnirea cu copiii

Sâmbăta este ziua în care copiii vin și ascultă cuvântul Domnului fără nici o ezitare. Copiii sunt încurajați să învețe versete biblice iar la sfârșit cei care știu atât lecția biblică cât și versetul, primesc o mică răsplată. De fiecare dată mă bucur să îi văd pe copii venind plini de entuziasm la întâlnirea dedicată lor.

Motive de rugăciune:

– plantarea unei biserici în comunitatea rromă
– oameni deschiși să asculte Vestea Bună
– noi lucrători
– călăuzirea Duhului Sfânt la fiecare pas
– resurse financiare
– binecuvântarea Lui peste căsnicia noastră


Pentru donații specificați: pentru Monica Murgu

RON: RO20 BTRL RONC RT00 G897 1802
EUR: RO32 BTRL EURC RT00 G897 1801
USD: RO45 BTRL USDC RT00 G897 1802
GBP: RO97 BTRL GBPC RT00 G897 1801

Banca Transilvania – SWIFT CODE:

BTRLRO22

Fundația APME


Adresa mea de email: monica.murgu@interchange.ro


Susține proiectele de misiune prin dărnicia ta

wire transfer
Bank Name: Bank of America
Routing number: 081904808
Account number: 002913835506
Account name: Genesis Mission
Address: 1713 w Sunnyside ave Chicago, IL, 60640

online banking
Account Name – Philadelphia Romanian Church of God
Address – 1713 w Sunnyside ave Chicago, IL, 60640
La detalii scrieți: Pentru Genesis Mission

prin cec bancar
Puteți trimite un CEC prin poștă la adresa:
Philadelphia Church, 1713 W. Sunnyside, Chicago, Il. 60640.
Pe cec scrieți „GENESIS MISSION”, iar la notă treceți proiectul pentru care sunt destinați banii.

Scroll to Top
Scroll to Top