Summitul Global de Conducere Timișoara

Summitul Global de Conducere (Global Leadership Summit – GLS) este un eveniment de leadership bazat pe valori creștine, o experiență destinată liderilor care doresc să se dezvolte și să își asume o viziune mai mare. Evenimentul a fost inițiat de Willow Creek în Chicago și este organizat în fiecare an din anul 1995, de obicei în luna august. Conținutul prezentat la GLS este înregistrat, tradus și pus la dispoziția partenerilor internaționali pentru a facilita un eveniment GLS local. În România, GLS a fost organizat din anul 1999 în orașe precum Timișoara, București, Cluj, Oradea, Hațeg.

Anul acesta (19-20 aprilie 2019), GLS a fost organizat la Timișoara de către organizația DECENU.EU în parteneriat cu Biserica Sion din Timișoara. Pe lângă organizator și partener local, au fost și alți parteneri care și-au adus contribuția la organizarea GLS-ului la Timișoara. Mulțumim Misiunii Genesis pentru faptul că a fost unul dintre partenerii principali ai evenimentului.

Ne-am dorit să facem din GLS un eveniment premium pentru orașul Timișoara, destinat liderilor și deschis mediului de afaceri. Astfel, am închiriat una dintre cele mai bune săli de evenimente din oraș pentru găzduirea evenimentului în cele mai bune condiții. Oamenii au putut participa la o experiență formativă în care întregul cadru a fost setat special pentru acest lucru.  

Evenimentul GLS este o ocazie pentru liderii creștini să stea la aceeași masă și să formeze o echipă focalizată pe crearea de evenimente și proiecte pentru oraș. Ei își aduc contribuția, iar orașul câștigă. Pe lângă viziunea bisericii locale, trebuie să existe o viziune pentru oraș. Proiectul câștigării unui oraș pentru Hristos nu este mandatul unei singure bisericii sau al unei singure misiuni creștine, este mandatului tuturor creștinilor din acel oraș. Împărăția lui Dumnezeu este cea care câștigă cu o astfel de abordare. Orașul câștigă. Astfel, la GLS, pastori și lideri creștini din diverse medii evanghelice colaborează pentru a construi ceva frumos și de mare impact pentru Timișoara. GLS-ul este unul dintre aceste proiecte comune, destinate promovării valorilor creștine în orașul Timișoara. De exemplu, GLS-ul poate fi folosit și ca instrument de evanghelizare prin care se pot atinge categorii sociale specifice, precum mediul de afaceri și organizațional. Anul acesta la GLS Timișoara, 24% dintre participanți au fost din afara mediului evanghelic. De asemenea, GLS-ul este un eveniment de networking. Relațiile care se stabilesc și se dezvoltă la astfel de evenimente sunt foarte valoroase. Summitul Global de Conducere a fost și rămâne o resursă extraordinară pentru dezvoltarea competențelor liderilor, indiferent de contextul în care activează și de nivelul de influență pe care îl exercită. Apreciem impactul pe care GLS-ul l-a avut în ultimii nouă ani în România și ne dorim ca el să crească.

Dr. Valentin Dedu

Pastor

Valentin este căsătorit cu Corina și au trei copii. Valentin dedu este pastor al Bisericii Sion din Timișoara și autor a 5 cărți.

Scroll to Top