Centrul Creștin Betania, Republica Moldova

Aceasta lucrarea a inceput in decembrie 1997 in forma unui program de hranire, alfabetizare si evanghelizare pentru copiii străzii, oferit intr-o sala in cladirea Bisericii Filadelfia. Acest inceput saracacios a dat nastere a Centrului Crestin Betania – orfelinat tip familial si a Liceului Teoretic Elimul Nou – singura scoala crestina din Republica Moldova.

Centrul Crestin Betania, incepand cu septembrie 1999, este organizat in 10 case (o fosta tabara de pioneri, renovata si adaptata), in care locuiesc 10 familii, formate din parinti voluntari (cupluri sot-sotie din Biserica Filadelfia) care si-au asumat responsabilitate de a creste (ingriji, educa, etc.) fosti copii ai străzii. Pe parcursul acestor ani, am avut privilegiul de a contribui la transformarea copiilor analfabeti care cerseau pe strazi in oameni care dau dovada de o buna marturie spirituala si profesionala. Spre exmplu: unul a devenit medic, o fata este profesoare, doua fete au devenit disigneri vestimentari deosebit de respectati, iar multi dintre ei sunt inca studenti la universitati.

La ora actuală, la 95 persoane slujesc/beneficiaza de serviciile oferite. Suntem recunoscatori lui Dumnezeu pentru dragostea si grija Sa si pretuim oamenii care investesc impreuna cu noi! Domnul sa va binecuvanteze in mod abundent!

“Ii multumim insa lui Dumnezeu, care ne conduce intotdeauna la biruinta, in Cristos, si raspandeste prin noi in orice loc mireasma cunoasterii Lui.” (2 Corinteni 2:14 NTR)

În serviciul Regelui Suprem,
DORU CÎRDEI, pastor coordonator

Scroll to Top
Scroll to Top