Prezentare proiect Duminica Orfanului – Biserica Adoram, Pastor Marius Panda

România fără Orfani. Acest proiect se numește Duminica Orfanului și are ca scop conștientizarea și implicarea fiecăruia în ceea ce privește nevoia acestei categorii de copii. De 10 ani încoace în fiecare ultimă duminică a lunii noiembrie a anului consacrăm serviciul divin al zilei respective, direcționându-l înspre acest scop. Invităm la acest eveniment ONG-uri și fundații din Arad care lucrează cu acești copii orfani, reprezentanți și directori ai Direcției de Asistență Socială, ai Direcției de Protecție a Copilului, ai Colegiului Asistenților Sociali, agenți ai inspectoratului de Poliție Biroul Siguranță Școlară, familii adoptatoare și, bineînțeles, copii aflați în sistemul de protecție.

În acest an, în data de 26 noiembrie am organizat o astfel de întâlnire. Am fost onorați să avem împreună cu noi peste 100 de copii din centre de plasament, case de tip familial din Arad care L-au slăvit pe Domnul prin cântări de laudă și colinde. De asemenea am avut invitați de onoare din cadrul serviciilor mai sus menționate care au luat cuvântul. Mesajul pe care l-am adus ca pastor al bisericii , aflându-mă totodată în postura de organizator, a fost o chemare a tuturor credincioșilor de a râvni spre Ierusalimul închinării, locul prezenței lui Dumnezeu, fără de care nu se poate trăi. Dar, în același timp, mesajul a fost o conștientizare a nevoii de a ne coborî de la Ierusalim la Ierihon, pe drumul greu, primejdios si anevoios în care sunt căzuți cei ce reprezintă aproapele nostru. Sunt mulți răniți, jefuiți, dezbrăcați pe acest drum, dar puțini samariteni cărora le mai pasă.

Divin s-a încheiat cu o rugăciune fierbinte pentru toți cei peste 100 de copii abandonați și orfani prezenți, pentru toți reprezentanții instituțiilor aflați la închinare împreună cu noi, precum și pentru tot personalul fundațiilor și familiile adoptatoare. La sfârșit am avut părtășie la o masă de dragoste împreună cu biserica și cu cei 150 de invitați ai serii.

Vă atașez câteva poze care au marcat acest eveniment, lansându-vă invitația de a vă ruga pentru această lucrare și chiar de a vă implica în orice formă pe care o considerați posibilă în acest proiect.

Vă apreciez pentru inima și slujirea voastră și mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvinteze din plin ospitalitatea voastră. Sărbători binecuvântate!

Scroll to Top
Scroll to Top