Emanuel și Sara Mitu, com. Mircea Vodă, jud. Constanța

Emanuel și Sara Mitu, com. Mircea Vodă, jud. Constanța

Mă numesc Emanuel Mitu și sunt un fiu al satului Mircea Vodă. Am locuit în Mircea-Vodă până la vârsta de 18 ani. Deși am crescut într-o familie de creștini penticostali, nu L-am cunoscut cu adevărat pe Dumnezeu decât în jurul vârstei de 18 ani. Am început să-L caut pe Dumnezeu la finalul adolescenței, iar El a răspuns căutărilor mele într-un mod la care nu aș fi îndrăznit să visez.

După ce am avut parte de revelația lui Dumnezeu într-un mod profund și personal, a urmat o perioadă în care Dumnezeu m-a chemat în repetate rânduri să abandonez toate visurile mele în mâna Lui și să urmez visul inimii Lui pentru viața mea. Dumnezeu mi-a făcut o chemare puternică la slujire prin cuvânt profetic în repeteate rânduri, însă la început nu am înțeles și am renunțat cu greu la propriile-mi dorințe și aspirații legate de lucrurile pământești. La vârsta de 18 ani am luat decizia de a da curs chemării lui Dumnezeu, așa că îndrumat și de pastorii și mentorii mei m-am mutat în București, unde timp de 4 ani am studiat și m-am pregătit în cadrul Institutului Teologic Penticostal. În următorii ani, a urmat un proces în care Dumnezeu a trebuit să smerească inima mea și să zdrobească tot ce eram eu, însă astăzi sunt mulțumitor pentru aceasta. În acest timp, am avut parte de o confirmare mai puternică a faptului că Dumnezeu mi-a făcut această chemare onorabilă de a-L sluji pe El pe câmpul Evangheliei.

Încă din perioada studenției vizitam frecvent biserica de acasă pentru că Domnul pusese în inima mea visul de a-L sluji pe El în mijlocul comunității de aici. Astfel, m-am implicat în predicare, coordonarea slujbelor, vizite pastorale, consolidarea departamentului de tineret și revitalizarea departamentului de rugăciune, iar în prezent sunt liderul local al bisericii.

Am absolvit Institutul Teologic Penticostal din București în 2021 și de doi ani slujesc în conducerea biserică. Dorința mea a fost ca să revin în satul în care am crescut și să ajut la dezvoltarea lucrării din Dobrogea. Anul trecut m-am căsătorit cu soția mea, Sara, alături de care vrem să fim o binecuvântare în sud-estul României.


Lucrarea bisericii Viață Nouă

Biserica penticostală Viață Nouă este localizată în comuna Mircea-Vodă, Județul Constanța. Este o biserică relativ tânără, având aproximativ 25 de ani de când a fost înființată. În prezent, biserica are 45 de membri activi și este frecventată cu regularitate de către 60 de participanți.

Localitatea are o populație de aproximativ 5.000 de locuitori. Clădirea în care ne aflăm, o casă mică și veche, din piatră, este insuficientă pentru noi. În afară de sala principală nu mai avem alte spații în care să poată funcționa Școala Duminicală sau alte proiecte.


Biserica Viață Nouă funcționează dezvoltând următoarele departamente:

Lucrarea cu tinerii

Săptămânal avem întâlniri cu tinerii din biserică și din afara bisericii. Prin urmare, țelul nostru este să le oferim un cadru în care să se dezvolte emoțional și spiritual astfel încât ei să formeze biserica sănătoasă de mâine, care nu se teme și nu se rușinează să-L afirme pe Hristos în societate.
La întâlnirile noastre participă și tineri necredincioși pentru care ne rugăm ca să îl cunoască și ei pe Domnul.


Grupe de creștere spirituală

Am simțit nevoia dezvoltare a disciplinelor spirituale, precum postul, rugăciunea și meditația asupra Cuvântului lui Dumnezeu. Așadar în prezent avem întâlniri speciale în cadrul cărora creștem împreună și învățăm să prețuim aceste deprinderi pe care însuși Hristos le-a practicat.


Biserica prezentă în comunitate

Viziunea bisericii Viață Nouă este să iasă dintre ziduri și să fie o mărturie puternică a dragostei lui Hristos, în societate. În prezent, ducem la îndeplinire această viziune fiind prezenți printre cei săraci și ajutându-i ori de câte ori putem cu cele necesare traiului zilnic,

dar și împărtășindu-le Evanghelia. De asemenea, desfășurăm o lucrare de evanghelizare a tinerilor prin sport, Edge Sports – o unealtă de evanghelizare a tinerilor pusă la dispoziție de către organizația Vital 10/10.


Biserica misională

Suntem entuziasmați de lucrurile mari pe care Dumnezeu le face într-o biserică mică. Dumnezeu a chemat-o pe Iunia, una dintre tinerele bisericii noastre, să își dedice viața pentru a duce Evanghelia neamurilor. În prezent se află în cea de-a 2- a ei călătorie misionară, în Asia. Peste câteva luni, ea își va finaliza pregătirea în cadrul școlii de misiune din Agigea, Constanța și va fi acreditată misionară în cadrul Agenției Penticostale de Misiune Externă.

Ne-am angajat ca biserică să sprijinim în rugăciunile noastre un misionar transcultural pe termen lung, dar totodată vom și contribui cu finanțele noastre pentru a-l susține financiar.


Viziune și planuri pentru anul 2023

În timp ce ne focalizăm atenția pe evanghelizarea localității, trebuie să creăm spațiu pentru biserică și pentru cei nemântuiți care ni se vor alătura.

Este urgentă demararea unui proiect de construcție care să acomodeze creșterea bisericii. Pentru că nu vrem să dezvoltăm un proiect costisitor, planul nostru este să edificăm o construcție alipită de clădirea veche, în care să o cuprindem doar o sală nouă pentru biserică, o intrare adecvată din strada principală și grupuri sanitare, iar casa veche o vom amenaja pentru a acoperi celelalte activități ale bisericii.

Vă invităm să ne susțineți în lucrarea care ne-a fost încredințată în această zonă aridă a țării.

Susține proiectele de misiune prin dărnicia ta

wire transfer
Bank Name: Bank of America
Routing number: 081904808
Account number: 002913835506
Account name: Genesis Mission
Address: 1713 w Sunnyside ave Chicago, IL, 60640

online banking
Account Name – Philadelphia Romanian Church of God
Address – 1713 w Sunnyside ave Chicago, IL, 60640
La detalii scrieți: Pentru Genesis Mission

prin cec bancar
Puteți trimite un CEC prin poștă la adresa:
Philadelphia Church, 1713 W. Sunnyside, Chicago, Il. 60640.
Pe cec scrieți „GENESIS MISSION”, iar la notă treceți proiectul pentru care sunt destinați banii.

Scroll to Top
Scroll to Top