Biserica Sion a sărbătorit patru ani

Suntem ca un copil care începe să-și dea seama cum este să fii în lume. Cum este un copil la patru ani? Începe să-și dea seama că lumea e mare și că el e mic și că sunt multe lucruri de învățat.

Care sunt lucrurile pe care le-am învățat noi în acești patru ani.

1. Suntem când puteam să nu fim

Ești căsătorit când puteai să nu fii, ai o casă când puteai să nu o ai, ai copii când puteai să nu ai, ești creștin și alții nu sunt, ești în biserică și alții nu sunt acolo. Asta ar trebui să îți dea un sentiment plăcut de recunoștință.

Știți care este diferența dintre zero și unu? Zero nu există, unu există. Aparent diferența este atât de firavă, atât de mică, neglijabilă ar spune unii, însă ea există. Este diferența despre care spunea Shakespeare, între a fi și a nu fi, diferența dintre ceea ce există și ceea ce nu există. „Ce lipsește nu poate fi trecut la număr”, spunea Ecleziastul.

Când lucrurile sunt în stadiul zero nu știi dacă acel ceva va prinde vreodată viață. Poate că există la nivel de idee, la nivel de vis, însă ca un vis să devină realitate el trebuie început. E acel mic unu care poate deveni doi, doi care poate deveni trei, trei care poate deveni din nou doi, apoi devine opt, sau zece, sau o mie. Ați înțeles ideea. Ca ceva să fie mare, mai întâi trebuie să fie.


2. Ne-am păstrat visul și l-am dat mai departe

Al doilea lucru pe care l-am învățat a fost să ne păstrăm visul. Am visat la un loc în care să ne închinăm și iată acum îl avem, am visat la seri de rugăciune și acum le avem, am visat la sărbători pline de bucurie și iată că le avem. Am visat la momente de bucurie pură care să nu fie umbrite de nimic, momente de bucurie dată de Duhul Sfânt și o viață creștină trăită într-un context în care ești iubit, prețuit, învățat, împuternicit; am visat la un cadru în care oamenii se pot conecta unii cu alții și cu Dumnezeu, un cadru în care să crească și să slujească. Am trecut prin multe, am învățat multe, am suferit multe. Am devenit mai puternici, am învățat să ne adaptăm unii la alții, dar ne-am păstrat visul. Prin furtuni, prin văi, prin lupte, prin încercări, este important să-ți păstrezi visul. Am avut momente în care părea că totul este aproape inutil, însă ceea ce ne-a dus mai departe și ne trage înainte este visul pe care Dumnezeu ni l-a dat. Nu ne-am pierdut visul și ne bucurăm și mai mult când vedem că acest vis este împărtășit și prinde viață în inima celor din Sion.


3. Am început să culegem primele roade

Ceva începe să se vadă. Ceva devine mai puternic. Începem să ne conturăm identitatea noastră și să influențăm Timișoara și lumea. Suntem aici să construim și să ne găsim o voce unică în Timișoara și România.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru Biserica Sion. Se formează o comunitate frumoasă, iar oamenii învață să își înțeleagă chemarea, să își descopere darurile și să își asume slujirea acolo unde îi cheamă Dumnezeu. Îi mulțumim lui Dumnezeu că avem o viață creștină frumoasă și nereligioasă și ne bucurăm unii de alții, putem să creștem în toate domeniile și să ne lăsăm purtați de Dumnezeu pe noi culmi.


Cauze de rugăciune

Vă rugăm să fiți alături de noi și să ne susțineți în rugăciune. Ne dorim să creștem în toate domeniile.

  • Un nou loc de închinare care să fie al nostru tot timpul. Acum ne întâlnim la un hotel în Timișoara și plătim pentru fiecare întâlnire. Au fost multe momente când am avut nevoie de un loc în care să ne întâlnim, și a trebuit să renunțăm pentru că presupunea un cost care depășea bugetul nostru.
  • Un calculator bun. De câțiva ani de zile lucrăm cu un laptop pe care l-am cumpărat, însă ne-am limitat la bugetul pe care l-am avut atunci. Acum ne dorim mai mult. Ne dorim să continuăm slujirea noastră de evanghelizare online prin cursuri de ucenicizare și ne dorim să producem conținut pentru pagina noastră de YouTube. Aceste lucruri presupun costuri.
  • Oameni care să se implice în slujire. „Mare este secerișul și puțini sunt lucrătorii.” Cu cât lucrarea se mărește, de obicei aceeași oameni preiau tot mai multe responsabilități. Avem nevoie de oameni care să ne ajute. Rugați-vă împreună cu noi.
  • Pentru dezvoltarea programului de evanghelizare și ucenicizare online. De mai bine de doi ani am început un program de evanghelizare și ucenicizare online. Dumnezeu ne-a surprins cu câteva rezultate fantastice. Ne dorim să folosim mai mult internetul pentru a ajunge la oameni dincolo de granițele noastre fizice. O să spun mai multe despre acest lucruri în alt newsletter al nostru.

Dumnezeu să vă binecuvânteze și vă mulțumim că vă pasă. Știm că lui Dumnezeu îi pasă de ceea ce noi facem. De fapt, facem totul la chemarea Lui, însă este atât de plăcut să știi că sunt oameni cărora le pasă de ceea ce faci tu pentru El.

Dumnezeu să vă binecuvânteze pentru că ne puneți și pe noi pe lista voastră de rugăciune și de susținere.

Dumnezeu să vă răsplătească inima bună.

Cu prețuire în Hristos,

Corina și Valentin Dedu


Susține proiectele de misiune prin dărnicia ta

wire transfer
Bank Name: Bank of America
Routing number: 081904808
Account number: 002913835506
Account name: Genesis Mission
Address: 1713 w Sunnyside ave Chicago, IL, 60640

online banking
Account Name – Philadelphia Romanian Church of God
Address – 1713 w Sunnyside ave Chicago, IL, 60640
La detalii scrieți: Pentru Genesis Mission

prin cec bancar
Puteți trimite un CEC prin poștă la adresa:
Philadelphia Church, 1713 W. Sunnyside, Chicago, Il. 60640.
Pe cec scrieți „GENESIS MISSION”, iar la notă treceți proiectul pentru care sunt destinați banii.

Scroll to Top
Scroll to Top