Vești de la familia Vlad de pe vaporul Logos Hope – aprilie 2021

Salutări din Willemstad, Curacao!

Mulțumim pentru rugăciunile speciale prin care ne-ați fost alături în tumultul evenimentelor petrecute în ultima săptămână! Am plecat din Curacao către insula Saint Vincent, unde vulcanul La Soufrier a erupt de cinci ori până să ajungem noi. Locuitorii din nordul insulei erau deja evacuați către insule din împrejurimi, iar alimentarea cu energie electrică și apă potabilă a fost întreruptă pe întreaga insulă. Voiajul până în portul Kingstown a durat trei zile și în această vreme v-am scris și am cerut să fim sprijiniți în rugăciuni pentru protecția echipajului în fața cenușii vulcanice care plutea peste insulă. În timp ce ne apropiam de cheu pentru a lega vaporul, Dumnezeu a trimis o ploaie torențială, rapidă, care a spălat și curățat cenușa din aer și de pe punțile vaporului. Când am început să legăm vaporul, ploaia s-a oprit, iar aerul era bun de respirat.

Planul nostru (agreat cu partenerii de slujire locali și cu autoritățile) era să petrecem 10 ore în port, timp în care să trimitem comunității donațiile pregătite: filtre pentru purificat apa, unelte, alimente, haine și alte lucruri necesare. Dar planul lui Dumnezeu a fost să rămânem în port până a doua zi de dimineață, deoarece oamenii din împrejurimi alergau către vapor cu oale, cu bidoane și găleți, cu cărucioare improvizate, cu camioane și cisterne pentru a primi apă din rezerva noastră. Pentru că vaporul nostru poate produce apă potabilă din apa sărată din ocean, am putut pompa apă pentru toată lumea, timp de o zi și o noapte. În această vreme am împărtășit cu localnicii care stăteau la rând vestea despre Apa Vieții și am dăruit tutoror Evanghelia după Ioan, care avea scris pe copertă Apa Vieții (Living Water). Întregul echipaj slujit cu bucurie și sensibilitate semenilor noștri aflați în încercări. A doua zi, în timp ce Logos Hope pleca din port, vulcanul La Soufrier a erupt din nou, iar noi am lăsat în urmă această imagine în timp ce ne îndreptam spre Curacao…

Acum suntem în Willemstad, Curacao și în timp ce vă scriu aceste rânduri Cristina și fetele se pregătesc să se mute la mal împreună cu celelalte familii pentru că vaporul va intra în perioada anuală de reparații. Rugați-vă pentru protecția echipajului și pentru ca la finalul andocării să ne putem întoarce să slujim locuitorilor din Saint Vincent și tuturor celor către care Domnul ne va călăuzi pașii.

Cu dragoste în Hristos,

Ionuț, Cristina, Caty, Rebeca și Ilinca Vlad

Erupția vulcanului La Soufrier văzută de pe Logos Hope

Vizualizează scrisoarea online

Scroll to Top