Raport Misionar – 27 de ani de slujire prin televiziune

Pe dată de 2 aprilie, 1994 se difuzează prima emisiune de televiziune creștină în limba română pe canalul WFBT-TV 23 din Chicago. Programul a fost realizat în colaborare cu Luciano Saber în studioul improvizat la el acasă pe strada Elston. Erau doar câteva zile înainte de sărbătoarea Paștelui și doream să le spun tuturor românilor din zona Chicago despre jertfă Domnul Isus oferită în dar pentru mântuirea noastră. Scopul principal al misiunii noastre a fost și este evanghelistic și de maturizare spirituală. Pe lângă realizarea de emisiuni creștine pentru televiziune, am organizat evenimente comunitare și concerte de muzică creștină în colaborare cu bisericile locale din Chicago, formații muzicale din biserici, și vocaliști, dar în special cu Grupul Omega. De asemenea, colaborăm cu Misiunea Genesis și împreună cu Rev. Uțu Tomuța am călătorit în India, Mozambic și Madagascar. Împreună am realizat diverse rapoarte misionare video despre lucrarea misionarilor români care slujesc în diferite părți ale lumii.

Această lucrare a rezistat atâția ani pentru că a fost inițiată și susținută de Dumnezeu. El a intervenit de fiecare dată și a luptat pentru noi. De aceea mulțumim Domnului Isus pentru că a fost cu noi așa cum a promis, și credem că va fi cu noi în continuare. Iată câteva ecourile din partea telespectatorilor.

„Emisiunea „Față în față” pe ecranul unui televizor este ca și un izvor într-un pustiu fără margini; o rază de lumină într-un întuneric fără sfârșit… Sunt clipe prețioase în care cu adevărat poți să descoperi adevăratele valori ale vieții. Vă mulțumim pentru efortul dumneavoastră de a ne prezența programe tot mai frumoase…” Fam. Ghencian

„Urmăresc cu mare atenție emisiunile Dumneavoastră care ne plac și ne umple inimile de bucurie și multă blândețe. Doresc din inimă să trimiteți și lui nepoțica mea Alexina, cartea pentru copii, fiindcă are mare nevoie să știe mai multe lucruri despre bunul Dumnezeu.” Doamna Anton

„Am urmărit cu viu interes emisiunea D-voastră de sâmbătă la televizor, găsind în ea multe lucruri folositoare pentru viață. Aș dori dacă este cu putință cartea „Răspunsuri pentru viață”, chiar și alte publicații creștine dacă aveți în limba română. Dacă nu vă este spre greutate aș vrea să-mi scrieți textul meditației „Neprihănirea”. Mulțumindu-vă pentru bunăvoință, doresc programului D-voastră de la televiziune, viață lungă și emisiuni plăcute și folositoare pe cum transmiteți. Cu deosebit respect, G.O.

„…am auzit despre mântuite toată viață mea, dar nu mi-a fost clar cum pot fi mântuit. Urmărind emisiunea „Față în Față” mi să clarificat oferta Domnului Isus, și L-am acceptat în viață mea. Acum pot să spun cu certitudine că sunt născut din nou.”

„…am auzit la radio despre concertul de muzică creștină din parcul rozelor (Timișoara) și am decis să merg. Muzica și mesajul mi-ai străpuns inima și atunci mi-am predat viața lui Isus.”

„…aveam o durere teribilă la abdomen, dar în timp ce urmăream emisiunea „Față în Față” durerile au început să scadă. Dintr-o dată m-am liniștit și la final m-am rugat împreună cu voi și durerea a dispărut. Eu nu am posibilități materiale că să va susțin, dar mă rog pentru voi”

Primim mărturisiri, întrebări și solicitări pentru rugăciune din partea telespectatorilor care locuiesc pe continente diferite. Mulțumesc pastorului Buni Cocar pentru că se îngrijește de fiecare solicitare. 

Petru Amarei,

Director Romanian Television Network


Donate online:               https://rtnchicago.com/donate

Mail check:                      ROMANIAN CHRSTIAN TELEVISION

3707 W Montrose Ave Unit G Chicago IL 60618

Zelle/Quickpay:              pa@romaniantv.org

Vă prezentăm un raport din 2011 prin care puteți înțelege mai bine lucrare de misiune prin mass media.

Scroll to Top