27 de ani de slujire!

Trăim toți sub același soare, dar n-avem toți același orizont.

Totuși în calitate de creștini am fost și suntem privilegiați de Dumnezeu prin faptul că ni s-a încredințat fiecăruia cel puțin un talant pe care să-l punem în negoț. Avem o viață foarte scurtă în care trebuie să fim cu băgare de seamă la fiecare zi a vieții noastre. Trecem prin zile cu soare sau zile înnorate sau chiar cu descărcări electrice asupra vieții noastre. Ce facem în asemenea situații? Continuăm lucrarea sau o abandonăm? Dacă ne pierdem entuziasmul, am pierdut absolut totul.

Pentru că știu parte din ceea ce se întâmplă în lucrarea Mass Media, aș vrea să am cuvinte de felicitare pentru toată muncă în toți cei 27 de ani de televiziune în care fratele Petru Amarei s-a implicat cu tot ceea ce a putut. În calitate de membru în bordul Misiunii Genesis a vrut să se pună la dispoziția lui Dumnezeu cu tot ceea ce a simțit că poate. Am avut harul să slujim împreună la proiecte pentru care a depus tot efortul. Călătoriile misionare făcute împreună ne-a dat ocazia să putem vedea mai bine nevoile celor din jurul lumii.

Gândindu-mă la marile nevoi ale oamenilor din jurul lumii mă simt vinovat că nu facem și mai mult pentru Evanghelie. Oamenii mor fără să-l cunoască pe Dumnezeu. Alții mor pe străzi fără a avea ce să mănânce. Niciodată nu voi putea uita imaginea unor copii săraci din Mozambic pe care i-am găsit mâncând rădăcini de copaci. Mi-am dat seama că este imposibil să stai în spatele camerei de filmat cu ochii înlăcrimați văzând asemenea scene zguduitoare.

Ne aflăm în Madagascar unde slujește că misionari familia Șaitiș. Este greu sau aproape imposibil să stai cu camera de filmat în față unor creștini bolnavi de lepră și cărora trebuie să le transmiți un mesaj, să le aduci Vestea Bună. Tot ceea ce s-a făcut sau se face prin această televiziune se datorează în primul rând lui Dumnezeu, iar apoi omului din spatele camerei cu numele Petru Amarei și soției lui Any Amarei, doi oameni dedicați acestei lucrări de mare aventură.

Pentru toate emisiunile aducem mulțumiri lui Dumnezeu, iar apoi lor și întregului colectiv cu care ei lucrează.

Fiecare creștin are trebui să răspundem sincer la următoarea întrebare: „Dacă cineva ne-ar da câte o mie de dolari pentru fiecare suflet pe care încercăm să-l aducem la Hristos am fi mai activi decât suntem?”

Stimată familie Amarei, 

Vă mulțumim și fie binecuvântarea lui Dumnezeu peste voi și lucrarea pe care o faceți pentru lărgirea Împărăției lui Dumnezeu.

Fiți binecuvântați de Domnul, care a făcut cerurile și pământul! (Psalmii 115:15)

Cu toată considerația,

Ilie U. Tomuța


Citiți Raportul misionar la 27 de ani de slujire al RTN.  

Scroll to Top