Avem motive să sărbătorim – Scrisoare din Madagascar – februarie 2021

Sărbătorind Nașterea Domnului

Anul acesta am petrecut Sărbătorile într-un mod special alături de copii. Am avut patru programe cu copii, timp în care ne-am amintit faptul că noi sărbătorim nu pentru că e o tradiție, nu pentru că e un prilej să servim o masă mai îmbelșugată sau din alte motive, ci pentru că ne amintim cu drag ce a făcut Mântuitorul venind în lume pentru noi. În satul Manandona, am făcut o întâlnire specială și cu părinții copiilor care au avut prilejul să asculte Cuvântul lui Dumnezeu. M-am folosit de această ocazie să predau lecția biblică în limba malgașă, lecție care a cuprins mesajul salvării, pentru că acesta este scopul lucrării noastre: cât mai mulți oameni să Îl descopere pe Dumnezeu. Deși este un sat în care încă se practică mult ocultismul, cred că lucrarea de evanghelizare a copiilor este o ușă prin care Evanghelia se poate face cunoscută în acest loc. Pentru ca fiecare copil să aibe un motiv în plus de bucurie, am pregătit 200 de cadouri pentru toți copiii din proiectele în care mă implic: satul Antanikatsaka, Manandona, școala biblică din Biserica Efraima și proiectul educațional O ȘANSĂ LA EDUCAȚIE. Toate acestea sunt posibile prin ajutorul dumneavoastră pentru care vă sunt recunoscătoare!

Sărbătorind inaugurarea Cabinetului Medical Fanantenana (Speranță)

În luna ianuarie am deschis cabinetul medical Fanantenana din Antsirabe. Fanantenana înseamnă Speranță și noi vrem să transmitem oamenilor speranță atât prin serviciile medicale de care vor avea parte, cât și prin mesajul biblic pe care vrem să îl transmitem prin media (predici, cântece creștine, mărturii etc, pe care oamenii vor avea ocazia să le asculte în sala de așteptare) sau literatură biblică. După un drum anevoios până la deschiderea practică a cabinetului, ne bucurăm că astăzi putem lucra, însă avem nevoie de suportul dumneavoastră pentru tot procesul care încă ne stă înainte. Împreună cu Tabita, care și-a asumat conducerea cabinetului și ajutate de Ioana Șaitiș în procesul de obținere a actelor și găsirea medicilor, am demarat acest proiect medical deoarece aici în Madagascar este mare nevoie de implicare în acest domeniu și vrem să facem o diferență în viața oamenilor, oferind servicii la costuri reduse pentru ca cei mai mulți să poată avea acces. Pe lângă cabinet, unde se oferă consultații și tratament, avem și o mică maternitate care include sală de nașteri și sală de odihnă unde femeile se pot recupera 1-2 zile după naștere, în funcție de cât e nevoie. Împreună cu noi vor lucra 2 medici, 2 moașe și o asistentă, programul la maternitate fiind non-stop. În următoarea scrisoare voi reveni cu detalii din acest proiect.

De asemenea, ori de cate ori am ocazia, lucrez și „pe teren”, oferind îngrijiri sau medicamente, însoțesc bolnavi la spital sau chiar „mă internez” în spital ca însoțitor când e nevoie. Fanja (tânăra bolnavă de cancer despre care am mai scris ), este acum intr-o stare foarte gravă și vă chem să ne rugăm împreună pentru liniștea sufletului ei. Totodată, Clarisse va avea o intervenție chirurgicală săptămâna viitoare pentru care are și ea nevoie de rugăciune. Orice sacrificiu pe care îl faceți, chiar și pentru acești necunoscuți vouă, va fi răsplătit de Dumnezeu!

Motive de mulțumire și rugăciune:

  • mulțumesc  Domnului  și  vouă  pentru  toată  susținerea  care  a  făcut  posibilă  deschiderea cabinetului medical,
  • am nevoie de susținere în rugăciune pentru toată lucrarea care se desfășoară fie că este de natură medicală, socială sau evanghelizarea copiilor,
  • am nevoie de înțelepciune pentru a păstra un echilibru între muncă și odihnă,
  • lunile acestea am avut multe provocări cu mașina ceea ce a dus la un consum mare de energie, și vă cer să vă rugați pentru ca, în ce privește mașina, lucrurile să se rezolve în totalitate!

Dacă doriți să vă implicați financiar în această lucrare o puteți dace în felul următor:

1. Transfer bancar

APME – SWIFT CODE: BTRLRO22

RON: RO20 BTRL RONC RT00 G897 1802

EUR: RO32 BTRL EURC RT00 G897 1801

USD: RO45 BTRL USDC RT00 G897 1802

GBP: RO97 BTRL GBPC RT00 G897 1801

2. Online prin PayPal : www.apme.ro/doneaza/

3. Prin Misiunea Genesis. Mai multe detalii despre cum poți dărui prin Misiunea Genesis le găsești pe pagina de donații.  

*Vă rog să menționați la fiecare donație: pentru Moldovan Denisa

Scroll to Top