Misionari prin rugăciune în Libia

Ca un leu care răcnește și ca un urs flămând, așa este cel rău care stăpânește peste un popor sărac.

(Proverbele 28:15)

Pentru schimbarea vieții unui om, școlile, instituțiile și nici chiar pușcăriile nu pot face față. Întotdeauna a fost este și va rămâne ca Dumnezeu să schimbe caracterul omului și viața de fiecare zi.Este nevoie de Duhul Sfânt care să îl nască pe om din nou.

Când ne rugăm ca Dumnezeu să schimbe un om ne bazăm pe Dumnezeu și nu pe forțele noastre, nu pe cunoștințele noastre acumulate și nici pe teologia noastră. În toată această luptă noi folosim postul, rugăciunea, dar Dumnezeu aduce schimbarea lucrurilor. Săptămâna aceasta vom călători prin rugăciune în Libia, o țară care are nevoie urgentă de intervenția lui Dumnezeu. Organizația Open Doors estimează că, la nivel mondial, peste 100 de milioane de creștini sunt persecutați din pricina credinței lor. În acest număr de creștini persecutați intră și creștinii din Libia, o țară plină de cruzime. Emigranții și refugiații din această țară se confruntă cu abuzuri și persecuție înfiorătoare. Cetățenii străini care călătoresc în și din Libia se confruntă cu abuzuri, inclusiv răpiri pentru răscumpărare, tortură și, în unele cazuri, viol și alte forme de violență sexuală, pe toate rutele de contrabandă, de la vestul și estul Africii până spre coasta Libiei. Sunt vizați în mod special emigranții creștini și refugiații din Nigeria, Eritreea, Etiopia și Egipt, a declarat raportul Amnesty. Ei sunt supuși la răpiri, tortură, furt și agresiuni fizice de către grupări criminale și contrabandiști, în afară de abuzurile venite din partea grupurilor armate, cum ar fi Statul autoproclamat islamic și Ansar al-Sharia. Ceea ce nu poți găsi în Libia este libertatea de credință creștină, o țară în care creștinii nu au ce căuta. Orice șef libian are autoritatea de a întreba dacă cineva e musulman sau creștin. Dacă spui că ești creștin, atunci ai probleme. Nu te va plăti. Te va bate mai mult, dacă te plângi de ceva.

Ceva înfiorător din toate părțile și din toate punctele de vedere. Tot ceea ce noi putem face este să fim alături prin rugăciune față de această țară atât de necunoscătoare de Dumnezeu.

Printre cei ce se roagă pot fi eu și poți fi și tu.

Cauze de rugăciune:

  • Conducerea țării
  • Creștinii existenți
  • Misionarii actuali
  • Dumnezeu să schimbe țară din temelii


Te invităm să ni te alături și să devii un misionar prin rugăciune.

Completezi formularul și intră în echipa misionarilor prin rugăciune.

Nume și prenume (necesar)

Adresa de email (necesar)

Te preocupă o țară anume?

Scroll to Top