Betuel și Bianca – Misionari în Niger

Voința pentru Lepădarea de sine

Discrepanța colosală dintre cultura noastră românească  și cea nigeriana nu are grad de comparație. Am fost întrebați  daca ne așteptam la un sistemul atât de diferit de cel cu care noi suntem obișnuiți și adevărul este ca nu ne așteptam. 

Aici in Niger ne-am gândit mai mult la ce înseamnă lepădarea de sine. Renunțarea la dreptul de a respira un aer curat, dreptul de a avea curent și apa continu, dreptul de a circula fără sa fii într-un pericol permanent sau să ieși tot timpul în evidență pe stradă, dreptul de a trăi într-o casă care se păstrează ușor curată sau dreptul a te bucura de ploaie.

Dar ca și copii ai lui Dumnezeu nu avem garantat nici un drept, ba mai mult, găsim scris: „Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să‑și ia crucea în fiecare zi și să Mă urmeze.” Luca 9:23

Însă ne agățăm de promisiunile Domnului. El ne‑a dăruit toate cele necesare pentru viață (2 Petru 1:3-4), ne-a promis că nu ne va părăsi niciodată (Iosua 1:5), puterea Lui este făcută desăvârșită în neputința noastră (2 Corinteni 12:9-10), iar puterea Lui lucrează cu tărie in noi (Coloseni 1:29).

Școala misionară – Sahel Academy

Școala Sahel Academy a fost înființată de către SIM -organizația noastră parteneră în Niger, în anul 1987. Oameni dedicați, cu o carieră frumoasă, vin din multe țări să slujească la această școală. Aici studiează nu doar copiii misionarilor ci și copii localnici, ai căror părinți acceptă învățătura creștină predată la această școală.

Suntem onorați să putem pune și noi umărul la această lucrare deosebită, care clădește credința în copii, implementând în viața lor învățătura biblicã. Unii părinți misionari fac sacrificiul de a lăsa copiii în internatul școlii și merg sa slujească in locuri dificile din Niger sau țări din împrejur.

Școala are nevoie de profesori, învățători, pastor de campus, oameni în administrație și un director al școlii.

Domeniile de slujire sunt foarte vaste, de aceea încurajăm tinerii români, sau pe cei care deja au ani de experiență în spate, să se lase îndrumați de Domnul să slujească, pentru un an de zile, sau pe termen mai lung, într-un context care schimbă viața

Mântuirea – dar pentru oricine

Ne bucurăm de faptul că vedem deschidere față de Evanghelie în rândul nigerienilor. În ciuda religiozității islamice și a persecuției cu care se confruntă, mulți se întorc la Domnul. De curând am invitat o prietenă la biserică și a acceptat cu bucurie. Din redacția ei, mă gândeam că sigur a mai fost și ia plăcut, dar de fapt nu mai fusese niciodată și abia așteptase invitația. Ne rugăm ca Duhul Sfânt să continue să o cerceteze deoarece deja și-a pus întrebarea oare ce reacție ar avea familia ei dacă ea ar deveni creștină.

Educație pentru copii

În urmă cu mai mulți ani, o familie de nigerieni a luat în grijă mai mulți copii orfani de ambii părinți, iar numărul copiilor a ajuns la 24.

24 de copii cu vârste între 2 și 20 de ani. Cel mai trist este că acești copii au devenit orfani din nou deoarece mama adoptivă a plecat la Domnul anul trecut, după o lungă luptă cu diabetul.

Datorită celor care susțin lucrarea din Niger, am putut și noi să întindem o mână de ajutor acestui frate care are în grijă acești copii, și am achitat integral taxa școlară pentru trei frați.

Ne rugăm ca Domnul să deschidă uși să putem sprijini în continuare acești copilași.

Motive de rugăciune

Multumim cã sunteti alãturi de noi în aceastã lucrare si va rugãm sã continuati sã mijlociti cu urmãtoarele motive ca Domnul sã-si facã Numele de slavã.

  • 1. Adaptarea noastră la temperaturile ridicate și umiditate.
  • 2. Oportunități și uși deschide pentru a împărtăși Evanghelia.
  • 3. Protecția Domnului peste noi și copii de orice boală.
  • 4. Învățarea limbii franceze.
  • 5.Mântuirea tinerei noastre prietene și nu numai.
  • 6. Domnul să întărească biserica Lui din Niger
Scroll to Top