Biserica Sion Timișoara

Dumnezeu mi-a vorbit despre plantarea unei biserici pe când eram student la Facultatea de Teologie (în jurul anului 2000), însă am știut atunci că nu este timpul să îmi asum o astfel de aventură. În 2004 m-am mutat în Timișoara, m-am căsătorit cu Corina și mi-am început slujirea într-o biserică din Timișoara. Aici am fost parte a echipei pastorale și am avut numeroase ocazii să îmi dezvolt darurile spirituale și să învăț din experiențe diverse. În 2012, m-am retras din slujirea pastorală în care eram implicat și am stat o perioadă deoparte pentru a căuta fața lui Dumnezeu.

După o perioadă de câteva luni am primit în duhul meu semnul că Dumnezeu ne cheamă să plantăm o nouă biserică în Timișoara. Convingerea interioară a continuat să crească și am început să formăm un grup de casă. Discret, cu pași mici și ascuns de ochii publici, am slujit cu inimă celor care ne-au fost dați să îi slujim, iar noi am fost mângâiați prin slujirea noastră pentru că am început să vedem roade.

Au trecut astfel 4 ani. În această perioadă s-au întâmplat multe lucruri frumoase: s-au botezat 11 persoane, s-au format familii, s-au restaurat vieți, s-au vindecat suflete, am văzut bolnavi vindecați, am văzut multe minuni financiare și mâna lui Dumnezeu în multe momente, s-au format oameni pentru slujire, iar viziunea noastră s-a clarificat și s-a maturizat. Acum sunt două grupuri de casă, iar din noiembrie 2018 am început și întâlnirile publice de duminică dimineața în sala de conferințe a unui hotel din Timișoara. Așa a fost începutul. Povestea încă se scrie.

Ne dorim să fim o biserică biblică și total dedicată lui Hristos, hotărâtă să își asume mandatul formării de ucenici începând din Timișoara și până la marginile pământului. Viziunea noastră este să deschidem cel puțin câte o biserică de casă în fiecare cartier al Timișoarei și în comunele limitrofe. Pentru 2019 ne rugăm să putem amenaja un spațiu unde să dezvoltăm diverse proiecte și evenimente prin care să ajungem la inima orașului Timișoara.

Pastor Dr. Valentin Dedu

Scroll to Top
Scroll to Top