A 49-a CONVENTIE A BISERICILOR PENTICOSTALE ROMANE DIN AMERICA SI CANADA

In perioada de 1- 4 Septembrie, 2017, o parte din bisericile Penticostale au participat la cea de-a 49-a  Conventie a bisericilor Penticostale. Pe parcursul unui interval de patru zile intreaga fratietate a fost prezenta la biserica Happy Valley din Phoenix, AZ.

Emigrarea romanilor pe teritoriul American a fost un eveniment cu o semnificatie majora. Ruptura de catre cei dragi a starnit in fiecare roman dorinta de a se aduna impreuna pentru partasie si inchinare. O grupare de oameni, a simtit nevoia de a forma un bord de organizare a unei Conventii, o activitate cu scop spiritual si comunitar, care sa se perpetueze in fiecare an in locatii diferite si care sa intareasca unitatea romanilor din S.U.A.  In urma acestei decizii a luat fiinta “Conventia Bisericilor Penticostale din America”.

Incepand cu anul 1969, in fiecare an avut loc aceasta sarbatoare. Iata o Cronologie a Conventiilor din 1969 pana in prezent:

De fiecare data aceste intruniri au fost marcate de evenimente frumoase si memorii placute, fapt ce a determinat bisericile sa continue aceasta sarbatoare in fiecare an.

Anul acesta, aceasta festivitate a avut loc in Phoenix, Arizona fiind gazduita de Biserica Maranata. Intregul program s-a desfasurat in incinta bisericii Happy Valley. Atmosfera evenimentului a avut o incarcatura spirituala deosebita si fiecare participant a putut beneficia de o anume binecuvantare, incurajare sau bucurie sfanta.

Multumim organizatorilor acestei conventii pentru eforturile depuse, dragostea pentru cei care au fost prezenti si caldura cu care am fost primiti! Ar fi multe de spus, dar noi dorim sa va prezentam cateva imagini care descriu mult mai clar atmosfera din cadrul acestui eveniment.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, anul viitor Biserica Emanuel din Anaheim, California va fi gazda celei de a 50-a Conventie a Bisericilor Penticostale Romane!

Rev. Ilie U. Tomuta

Scroll to Top