DIFERENTA DINTRE A FACE GALAGIE SI A LUMINA

“Asa sa lumineze lumina voastra inaintea oamenilor, ca vazand faptele voastre cele bune sa-L mareasca pe Domnul, tatal celor din cer.”                                                                          

Un electrician a fost chemat intr-o zi pentru a repara o sonerie electrica din casa cuiva. Propietarul vazand ce repede a rezolvat problema, l-a rugat sa foloseasca aceeasi sursa de current electric montandu-i si o lampa mare, care sa lumineze tot in jurul casei mari ce o avea. “O, aceasta nu se poate”, raspunse electricianul. “Puterea electrica pentru sonerie nu este destul de mare pentru a lumina tot in jurul casei. Curentul pentru sonerie este doar pentru a face galagie cu clopotelul, dar nu poate face lumina asa puternica.”

” Doamne, oare nu asa e si cu noi crestinii? Oare nu cumva “forta” spirituala ce o avem ne ajuta doar pentru a face galagie? Este mai usor sa faci galagie cu o predica asa zis atragatoare, folosind vorbe mari, decat sa “luminezi” prin viata de fiecare zi.

Lumea in care ne petrecem viata zilnica devine un loc tot mai intunecat, un loc al disperarii, un loc din care fiecarea ar dezerta. Intrebarea este UNDE? Unde oare am putea sa ne ascundem sa nu ne gaseasca necazul, crizele vietii?

Ca si crestini, Dumnezeu ne-a lasat sa traim o viata scurta sau mai lunga in mijocul acestei lumii ramasa fara nadejde. Ce facem? Traim ca ei sau suntem diferiti? Le venim in ajutor sau devenim ca si ei. Suntem noi constienti  de cate mii sau zecii de mii merg zilnic in iad?Suntem cat de cat constienti ce mare raspundere avem pentru acesti oameni?

Saptamanal suntem chemati sa ne rugam pentru o anume tara in care oamenii au nevoie de Hristos. Este simplu. Doar cateva  minute in care sa cerem protectia lui Dumnezeu peste oamenii nemantuiti. Doar cateva minute sa ne rugam pentru misionarii care slujesc departe de casele lor. Doar o faramitura din bucata noastra mare de paine sa o impartim cu ei. Prin aceste fapte mici si neinsemnate noi putem face mare diferenta in lumea in care traim.

Saptamana aceasta suntem chemati sa ne rugam pentru Bolivia.  Acolo este o echipa de misiune a organizatiei “Grace Ministries”. Ei marturisesc despre crestera spectaculoasa a bisericii din aceasta tara, Jesucristo Vive Church din Santa Cruz, care a organizat evenimente evanghelice in urma carora se vad roadele. Rugaciunile noastre pot face mare diferenta in aceasta tara. Suntem oare atat de spirituali incat sa punem cateva minute la dispozitie pentru a ne ruga pentru aceasta tara? Ca un indem la aceasta cerere, misiunea Genesis va sta la dispozitie cu un  video clip cu starea acestei tari si nevoile ei.

Va multumim pentru parteneriat!

Rev. Ilie U. Tomuta

 

 

Scroll to Top
Scroll to Top