Isus – Speranta Natiunilor

“Si in Numele Lui vor nadajdui neamurile!“

Matei 12:21

Isus este si va ramane Speranta tuturor neamurilor, iar jertfa Sa este simbolul dragostei eterne, dragostea care ne-a deschis o usa a reconcilerii cu Dumnezeu. In ce poate nadajdui omenirea astazi? Presedintii si conducatorii la nivelul tarilor si organizatiilor internationale se confrunta cu probleme din ce in ce mai acute, care din punct de vedere omenesc cer solutii bazate pe violenta pentru a restabili ordinea mondiala. Insa aceste solutii nu pot fi aplicate cu succes, si nici nu isi vor atinge scopul de a stabili ordinea mondiala, ci vor atrage mult mai multa ura, haos si violenta.

Napoleon Bonaparte, in timpul exilului pe insula Sf. Elena a afirmat:

 „Eu cunosc oamenii si va spun ca Iisus Hristos nu este un simplu om. Intre El si oricare alta persoana din lume nu exista nici un termen de comparatie. Alexandru, Cezar, Carol cel Mare si eu, am fondat imperii. Dar pe ce am bazat noi creatiile geniilor noastre? Pe forta. Iisus Hristos si-a intemeiat imperiul pe dragoste; si la aceasta ora, milioane de oameni ar muri pentru El.”

La sfarsitul vietii, Napoleon, care a cucerit jumatate din Europa prin razboi, a scris in jurnalul sau:

„Cu toata armata si generalii mei nu am reusit sa domnesc macar un sfert de secol pe un singur continent. Iar acest Iisus cucereste fara violenta popoarele si culturile de mii de ani.”

Isus este magnetul universal al dragostei care atrage la El toate inimile, indiferent de nationalitate, culoare sau origine. El este ancora noastra, care ne ajuta sa stam ancorati de dragostea lui Dumnezeu atunci cand puterea noastra in vremuri tulburi nu este de ajuns, cand ne luptam ca viata sa nu ne departeze si sa ratacim in disperare; cand nu intelegem de ce furtunile apar in viata noastra, apele sant tulburi si nu mai stim sa navigam! El ne ajuta sa ramanem credinciosi si prin Harul Sau ne putem apropia de Tronul Suprem al lui Dumnezeu care vegheaza asupra tuturor natiunilor.

Va invitam pe baza acestui context, Isus – Speranta Natiunilor, sa va rugati pentru Cambodgia. In aceasta tara domneste saracia, religiile budiste si coruptia. Majoritatea oamenilor traiesc cu mai putin de un dolar pe zi, in ciuda templelor  impunatore si pline de stralucire inchinate dumnezeilor straini.

Sa ne rugam ca Dumnezeu sa aduca Speranta Mantuirii si in inimile acestui popor; ca Duhul Sfant sa lucreze cu putere prin acei crestini ( 3% din populatie) care traiesc in Cambodgia, si Iisus sa li descopere personal, fiecaruia care este chemat la mantuire!

Va prezentam si video-ul creat de Prayercast cu imagini din Cambodgia!

Fiti binecuvantati!

Monica Badulescu

 

Scroll to Top