Raport Fundatia Humanitara Debora Casa Tabita (Martie – Mai 2024)

Vă salutăm cu respect, dragii noștri colaboratori și lucrători ai Împărăției lui Dumnezeu, din cadrul organizației Genesis. Ca de fiecare dată, vrem să ne arătăm mulțumirea noastre pentru ajutorul și implicarea dumneavoastră. Prin prezentul raport dorim să vă ținem aproape de noi, informându-vă cu privire la activitățile desfășurate în trimestrul martie, aprilie, mai 2024.

Focalizarea întregii noastre echipe este pe trei lucruri esențiale în ceea ce privește dezvoltarea emoțională, spirituală și educațională a copiilor noștri aflați în plasament.

  1. În ceea ce privește dezvoltarea cognitivă a copiilor considerăm că educația este un lucru esențial în formarea lor. În acest sens ne dorim ca pe lângă educatoarea pe care am avut-o angajată în fundație să mai angajăm încă o persoană pentru a atinge acest obiectiv deosebit de important.
  2. Dezvoltarea emoțională care implică atât vindecarea traumelor din trecut, precum și o perspectivă corectă asupra viitorului ne-a determinat să angajăm part-time pe unul dintre cei mai buni psihologi din orașul nostru. În același sens avem o colaborare strânsă cu spitalul NPI din Timișoara, unde am întâlnit adevărați profesioniști în psihoterapie.
  3. Una dintre cele mai importante aspecte este latura spirituală. Colaborarea cu bisericile din Arad este un factor determinant în acest sens. Copiii participă la clasele de studiu în cadrul Bisericii Betania, adolescenții se întâlnesc în cadrul serilor de tineret ale bisericilor Adoram și Betania, precum și la slujbele de duminică. Copiii participă la tot felul de proiecte ale bisericii: tabere, conferințe, misiune etc.

Cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit în această perioadă să renovăm baia băieților, un obiectiv fixat și realizat pe anul 2024. Efortul și investiția au meritat „noul grup sanitar” arătând foarte bine în acest moment. În viitor ne dorim ca și baia fetelor să poată fi renovată și să arate la fel de frumos. Împreună cu copiii am reușit să igienizăm și să reamenajăm unele dintre încăperi: camera de studiu, cabinetul medical, depozitele de alimente și îmbrăcăminte. Urmează în această vară să zugrăvim și să amenajăm camera de joacă. De asemenea, dintre obiectivele propuse pentru anul acesta (raportul anterior), ne mai rămâne și acoperirea terenului de joacă din curte. Sunt multe provocări care ne așteaptă, dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom reuși.

Sărbătorile pascale au fost o binecuvântare pentru noi și în acest an, bucurându-ne împreună de învierea Mântuitorului nostru. Copiii au participat cu mic, cu mare la programul din biserică dedicat acestei sărbători. De asemenea, și în acest an cei mai mari au fost implicați în proiectul Banca de alimente, organizație care se implică prin campaniile ei în ajutorarea celor nevoiași. Proiectul acesta a fost o experiență extraordinară pentru copiii noștri. Campania a avut loc în perimetrul mai multor supermarket-uri din Arad și consta în relaționarea copiilor cu cei care veneau la cumpărături, conștientizându-i pe aceștia de nevoile sociale, precum și de oportunitatea de a binecuvânta pe cei lipsiți prin donație de alimente. Proiectul a fost un mare succes, multe fundații bucurându-se de cantitatea de alimente colectate e parcursul campaniei.

În luna aceasta am avut parte de o bucurie mare, aceasta fiind absolvirea clasei a 12a a beneficiarei noastre, Mădălina Ifrim. Am fost recunoscători lui Dumnezeu pentru ajutorul pe care i l-a acordat în toți acești ani de studiu, dar cu atât mai mult în acesta an plin de schimbări majore și provocări. Mădălina a absolvit ciclul liceal cu o medie foarte bună, numărându-se printre premianiții clasei sale. Pentru ea urmează o perioadă de examene de atestare, bacalaureat și titularizare. Suntem mulțumitori pentru rezultatele înregistrate de Mădălina și încrezători în ceea ce privește viitorul ei.

Pe parcursul acestor luni unii dintre copiii noștri au fost selectați de către directorii de școală să participe la proiectele organizate de Erasmus. Proiectele au constat în dezvoltarea lor pe plan educațional și cultural. Ștefan a avut ocazia de a vizita Portugalia, bucurându-se de experiența la ocean și multe activități recreative și educative. Mădălina a vizitat Franța, iar Iordana Spania. De asemenea, Iulia a fost în Ungaria. Ciprian a participat la mai multe concursuri sportive desfășurate la Constanța, Ineu și Arad. Andrei este selecționat la o echipă de fotbal din orașul nostru. Ștefy, de asemenea practică haltere, iar Ciprian judo. Ne dorim să fie cât mai mult implicați și în aceste activități recreativ-cultural-sportive, toate acestea ajutând la o dezvoltare echilibrată.

Ne așteaptă vacanța mult dorită atât de copii, cât și de noi, cei mari. Vor fi multe activități, precum tabere, proiecte educaționale, concursuri etc.

Vă mulțumim pentru tot ajutorul acordat de-a lungul timpului. Datorită credincioșiei, generozității și disponibilității dumneavoastre am reușit și reușim în continuare să întindem o mână de ajutor acestor copii prețioși. Fiți binecuvântați de Domnul în toată slujirea dumneavoastră și în proiectele pe care vi le propuneți pe mai departe. Ați fost mereu o binecuvântare pentru noi. Harul Domnului să vă fie înmulțit și favoarea Lui să fie peste lucrarea dumneavoastră!

Cu stimă,
Director Marius Panda

Susține proiectele de misiune prin dărnicia ta

wire transfer
Bank Name: Bank of America
Routing number: 081904808
Account number: 002913835506
Account name: Genesis Mission
Address: 1713 w Sunnyside ave Chicago, IL, 60640

online banking
Account Name – Philadelphia Romanian Church of God
Address – 1713 w Sunnyside ave Chicago, IL, 60640
La detalii scrieți: Pentru Genesis Mission

prin cec bancar
Puteți trimite un CEC prin poștă la adresa:
Philadelphia Church, 1713 W. Sunnyside, Chicago, Il. 60640.
Pe cec scrieți „GENESIS MISSION”, iar la notă treceți proiectul pentru care sunt destinați banii.

Scroll to Top
Scroll to Top