Știri de la Balog Adin și Persida

,,Domnul Însuși va merge înaintea ta, El însuși va fi cu tine, nu te va părăsi și nu te va lăsa;nu te teme și nu te înspăimânta!”
Deuteronomul 31:8

Pacea Domnului!
      După o lungă perioadă de așteptare și incertitudine în ce privește lucrarea de misiune în dreptul familiei noastre, într-un final, Dumnezeu a intervenit și am primit undă verde de  merge pe câmpul de misiune. Iată că se împlinesc doua luni de când suntem ajunși în Kenya,  două luni în care am văzut Mâna lui Dumnezeu la lucru prin diferite situații, unele dintre ele se regăsesc în această scrisoare de informare.
     Pentru că de multă vreme sunteți și ați fost alături de noi, și in timpul greu de așteptare prin care am trecut, dorim prin aceasta scrisoare să ne exprimăm recunoștința față de dumneavoastră prin a va spune MULTUMESC! Vă mulțumim pentru răbdarea dumneavoastră, mulțumim pentru dedicare, mulțumim pentru susținerea dumneavoastră, mulțumim ca VĂ PASĂ de lucrarea lui Dumnezeu, de noi și de poporul s.omali!

      Octombrie și Noiembrie marchează 3 evenimente majore din viața familiei noastre:

  • Mutarea noastră în Kenya și șederea în capitala Nairobi

Prima lună am petrecut-o vizitând proiecte, familii de misionari și am participat la câteva sesiuni de orientare culturală și sesiuni de securitate personală. De asemenea, a fost nevoie să stăm în capitală pentru a rezolva unele chestiuni legate de viză și permisul de ședere.
Acest timp a fost unul benefic în care am înțeles și mai mult nevoia de lucrători transcultulturali printre poporul s.omali din Kenya.

  • Stabilirea în Mombasa

Pe data de 14 Noiembrie am călătorit spre Mombasa. Pentru o săptămână am locuit la o familie de misionari până am achiziționat cele necesare pentru a ne muta în casa noastră.
Din nou am văzut favoare din partea Domnului fiindcă am găsit foarte repede piese de mobilier pentru casă în ciuda vremii nefavorabile. În Kenya, luna Noiembrie este ploioasă, ceea ce a făcut ca deplasările noastre să fie foarte dificile. Partea de Nord, Nord-Est si Coasta Oceanului Indian au suferit grave inundații. Chiar orașul Mombasa a fost parțial inundat și cartierele aferente complet inundate. Peste 40.000 de case au fost distruse în urma acestor inundații din luna Noiembrie. Mulțumim Domnului Isus că ne-a păzit și ne-a ocrotit, vă mărturisim că singura stradă neinundată din cartierul nostru a fost strada noastră. Am simțit direct implicarea lui Dumnezeu și în această chestiune.

În ultima scrisoare de informare vă spuneam de pericolele din Africa. Într-o zi ne aflam în Tuk Tuk, veneam spre casă, când un motor s-a apropiat tare de noi și pasagerul din spate a tras de geanta Persidei, pe care o ținea legata de ea. Deoarece o ținea după gât nu a reușit să o ia, dar putea să tragă tare si ea sa cadă din Tuk Tuk. Mulțumim bunului Dumnezeu pentru protecția Lui de zi cu zi!

  • Studiul limbii Kiswahili

Kenya are două limbi oficiale: Engleză și Kiswahili. Pentru că ne dorim să fim cât mai aproape de inima localnicilor pentru a le vesti Evanghelia în limba maternă, am început studiul limbii Kiswahili. Studiem 4 zile pe săptămână, dimineața cu profesoara și studiu individual după -masă.
Domnul a făcut ca profesoara noastră să fie prima s.omaleză musu.lmană care intră în casa noastră. Ne rugăm pentru ea și ne dorim să fim martori, ca Domnul să lucreze la inima ei să-l primească ca Domn și Mântuitor.

Motive de rugăciune:

  • Înțelepciune și ținere de minte în învățarea limbii kiswahili;
  • Pentru profesoara de limbă, Fatima;
  • Pentru acomodarea lui Matei la grădiniță (va începe în 8 ianuarie);
  • Protecție spirituală și fizică pentru familie.

      Ubarikiwe! Domnul să vă binecuvinteze!
      Vă dorim Sărbători Binecuvântate și pline de har!
      Domnul Isus s-a Născut, a murit și a Înviat, Glorie Lui în veci!

Dacă doriți sa susțineți lucrarea de misiune prin rugăciune o puteți face alăturându-vă grupului de rugăciune de pe whatssapp prin likul de mai jos:

https://chat.whatsapp.com/He8bxGAA2EU7wY7NgZVmRu

Dacă doriți să susțineți lucrarea de misiune financiar, o puteți face prin donații și sponsorizări folosind conturile de mai jos. La fiecare donație vă rugăm să specificați BALOG ADIN și PERSIDA.

Fundația APME – Cont bancar deschis la Banca Transilvania 

RON: RO20 BTRL RONC RT00 G897 1802
EUR: RO32 BTRL EURC RT00 G897 1801
USD: RO45 BTRL USDC RT00 G897 1802
GBP: RO97 BTRL GBPC RT00 G897 1801

Banca Transilvania – SWIFT CODE: BTRLRO22
 

REVOLUT

 Adin Balog  0040753634463

Susține proiectele de misiune prin dărnicia ta

wire transfer
Bank Name: Bank of America
Routing number: 081904808
Account number: 002913835506
Account name: Genesis Mission
Address: 1713 w Sunnyside ave Chicago, IL, 60640

online banking
Account Name – Philadelphia Romanian Church of God
Address – 1713 w Sunnyside ave Chicago, IL, 60640
La detalii scrieți: Pentru Genesis Mission

prin cec bancar
Puteți trimite un CEC prin poștă la adresa:
Philadelphia Church, 1713 W. Sunnyside, Chicago, Il. 60640.
Pe cec scrieți „GENESIS MISSION”, iar la notă treceți proiectul pentru care sunt destinați banii.

Scroll to Top
Scroll to Top