Știri de la Familia Shafaati

“Dar in zilele de apoi voi aduce inapoi pe prinsii de razboi ai Elamului, zice Domnul.” (Ieremia 49:39)

Dragi frati si surori,
va salutam cu drag, in numele Domnului Isus!

In urma cu 8 ani, Domnul a inceput o povestea salvarii  in viata unui cuplu din lr@n, Maryam si Reza (nume schimbate).

Niste prieteni comuni i-au prezentat pe Maryam si Reza lui Fakhrodin pentru ca erau in pragul divortului. Erau necrestini iar Reza era dependent de heroina de peste 10 ani. Aveau la vremea aceea un baiat de 9 ani. Sotul era taximetrist dar avea probleme serioase cu munca, aveau datorii mari…tot felul de greutati ca urmare a dependentei de droguri a capului familiei.

Au sperat ca daca pleaca din locurile natale cu visul de a ajunge in tari mai stabile economic problemele vor disparea, dar lucrurile au luat alta turnura.

S-au refugiat mai intai in Turcia. Din Turcia au plecat in Grecia, unde au fost prinsi si deportati iar in Turcia si de aici au luat legatura cu noi. Si-au vandut putinul acumulat in lr@n inainte de a pleca dar banii s-au terminat repede. In afara tarii problemele au devenit mai grele. pe langa cele existente au dat fata in fata si cu noi provocari.

Pe vremea aceea noi locuiam in Bucuresti si singura posibilitate de conectare cu ei era doar prin internet.

Nu putem uita seara cand, vorbind pe Skype cu Reza si Maryam, acestia si-au recunoscut falimentul si au cerut ajutorul lui Hristos. Chiar atunci, la rugaciune pe Skype, Domnul l-a eliberat pe Reza de dependenta de droguri. De atunci a fost liber! L-au primit pe Domnul si au inceput o calatorie frumoasa dar anevoioasa. Durata sederii lor in Turcia a fost scurta, fara bani au trebuit  sa se intoarca acasa.  Intorsi in tara, fara casa, fara nici un ban, fara serviciu, au ajuns ca Maryam sa locuiasca la parintii ei impreuna cu baiatul lor iar Reza la parintii lui. Au ajuns a doua oara in pragul divortului. In toata perioada asta am pastrat cu ei legatura de ucenicizare si ei si-au pastrat credinta in Hristos dar la un moment dat, legaturille s-au intrerupt pentru ca o persoana din anturajul lor apropiat a fost arestata pentru distributie de Biblii.

O vreme buna nimeni nu a mai stiut nimic de ei, pana cand ei au reluat legatura.

S-au repus pe picioare, au reluat procesul de ucenicizare si au inceput sa slujeasca ei altora.

Anul trecut inca se gandeau la emigrare din cauza presiunilor financiare aduse cu embargoul asupra tarii, dar incet, incet au inteles ca Domnul ii vrea in tara lor. Inca sunt sub stress financiar considerabil. Reza are varice in stadiu avansat dar nu se poate opera din cauza costurilor ridicate. In urma cu vreo saptamana un cheag de sange i-a ajuns la plamani chiar cand se suisera in masina. A fost la un pas de sufocare si de atac de cord. A ajuns de urgenta la spital si Domnul i-a mai dat zile.

Vom incepe o colaborare mai apropiata in vederea evanghelizarii si ucenicizarii in interiorul tarii.

Intre timp si in prietenul lui Fakhrodin care s-a botezt nu de mult in Turcia se reaprinde focul slujirii. Mai sunt si altii care ni se alatura. Incepem cu inchegarea unui grup pe net de ucenicizare, mentorare si formare de lucratori.

Rugati-va impreuna cu noi pentru:

  • Domnul sa ii binecuvinteze pe Maryam si Reza si ceilalti membrii ai echipei cu sanatate si rodire in slujire
  • Pentru intreaga echipa, unitate si maturizare spirituala

Va multumim pentru sustinerea in rugaciune dar si financiara acordata pana acum dar si pentru cea pe care ne-o veti oferi de aici inainte. Stim ca singuri nu am fi putut ajunge aici si nici nu vom putea continua!

Domnul Isus sa va binecuvinteze!

Pentru fiecare donatie va rugam sa specificati “Familia Shafaati”.

Va multumim!

https://www.apme.ro/doneaza/

Susține proiectele de misiune prin dărnicia ta

wire transfer
Bank Name: Bank of America
Routing number: 081904808
Account number: 002913835506
Account name: Genesis Mission
Address: 1713 w Sunnyside ave Chicago, IL, 60640

online banking
Account Name – Philadelphia Romanian Church of God
Address – 1713 w Sunnyside ave Chicago, IL, 60640
La detalii scrieți: Pentru Genesis Mission

prin cec bancar
Puteți trimite un CEC prin poștă la adresa:
Philadelphia Church, 1713 W. Sunnyside, Chicago, Il. 60640.
Pe cec scrieți „GENESIS MISSION”, iar la notă treceți proiectul pentru care sunt destinați banii.

Scroll to Top
Scroll to Top