Mărturisind că suntem străini și călători pe pământ

Mărturisind că suntem străini și călători pe pământ

Călătorii din Scriptură

Biblia este plină de călătorii: călătoria lui Eliezer căutând o soție pentru fiul stăpânului său, călătoria lui Iacov pornind spre casa tatălui său după o plecare fără rămas bun și după ani zbuciumați în Mesopotamia, călătoria poporului evreu dinspre Egipt spre Canaan, călătoria lui Neemia cu intenția de a rezidi Ierusalimul, călătoria unui om care a fost atacat de tâlhari, dar salvat de un samaritean milos, călătoriile lui Isus pentru a învăța pe oameni despre Împărăția lui Dumnezeu și călătoriile lui Pavel cu scopul de a-L propovădui pe Hristos. Călătoriile au avut și au elemente necunoscute și turnuri neașteptate.

Calea ferată

Locuind în Bangladesh aproape de calea ferată și trecând deseori prin apropierea liniilor de cale ferată și a punctelor în care o barieră este acționată manual pentru a preveni trecerea vehicolelor la venirea trenurilor, m-am gândit de multe ori la responsabilitatea celor care trebuie să facă ceva pentru ca accidente mortale să nu aibă loc. Ca și creștini, noi înțelegem pericolul care se apropie pentru cei care nu-L acceptă pe Isus ca Domn și Mântuitor și noi avem o misiune de împlinit, aceea de a face cunoscut modul în care oamenii pot alege viața în loc de moarte: „Cine crede în Fiul are viaţa veşnică, dar cine nu crede în Fiul nu va vedea viaţa, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el” – Ioan 3:36. În urmă cu mai bine de 5 ani mi-am dedicat viața ca să-i ajut pe alții să ajungă la Viață. Această călătorie nu a fost ușoară, însă a fost o călătorie în care am știut că mâna bună a Domnului este cu mine la urcușuri și la coborâșuri.

Vizita mamei în Bangladesh

Una dintre cele mai dorite vizite pentru mine a fost venirea membrilor familiei mele în Bangladesh. Pentru prima dată, la sfârșitul lunii ianuarie, mama mea a călătorit spre Bangladesh și am petrecut cu ea un timp de două săptămâni. Deși nu cunoaște limba engleză și sănătatea ei este destul de șubredă, Dumnezeu a vegheat asupra călătoriei ei, de la plecarea din România până la întoarcere.

Revoluție și călătoria lui

Tânărul Revoluție despre care am vorbit și în ultimele două scrisori anterioare a fost botezat în apă în luna martie a acestui an. Cât de recunoscători suntem lui Dumnezeu pentru încurajarea care a venit prin el! Într-un fel, căutarea lui a lua sfârșit: el a găsit Dumnezeu vrednic de a fi cunoscut. Dar în alt fel, călătoria lui abia a început. Nu putem să punem în cuvinte entuziasmul lui de a descoperi un Dumnezeu atât de diferit și atât de bun! Comparând pe diferite subiecte Biblia cu scriptura vechii lui religii, a ajuns la concluzia că nu este nici măcar o singură temă pe care învățătura Coranului să fie superioară Bibliei. Aproape de fiecare dată când vorbim la telefon cu el (pentru că locuiește în afara capitalei) sau când ne vizitează, ne mărturisește dorința lui de a trăi o viață care să-l onoreze pe Dumnezeu. Ne rugăm pentru el și vrem ca Domnul să fie mereu în călătoria lui spre eternitate!

Călătoria lui Zubair spre Adevăr

Unul dintre cei mai stricți mslmani care vin la întâlnirile cu studenții din campus este un tânăr care poartă de obicei capul acoperit de tupi, un fel de fes mslman care indică devotamentul lui pentru religia. El este un băiat educat care vorbește foarte bine engleza. Cu ocazia Paștelui am ales să abordăm exact acest subiect în discuția cu studenții. Zubair a fost cel care a pus cele mai multe întrebări și spre final a spus: „Cum pot să aflu Adevărul?” Isus a făcut câteva afirmații radicale despre El Însuși: „Eu pentru aceasta M-am născut şi am venit în lume, ca să mărturisesc despre adevăr – Ioan 18:37; „Isus i-a zis: «Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine»” – Ioan 14:6; „Adevărat, adevărat vă spun că cine crede în Mine are viaţa veşnică” – Ioan 6:47. Oare la sfârșitul călătoriei lui spre Adevăr va fi Zubair gata să plătească prețul acceptării Lui?

Reflecție asupra călătoriei mele în Bangladesh

Reflectând la anii petrecuți în Bangladesh, pot să spun că au fost oameni care au început să călătorească alături de Dumnezeu, dar s-au oprit și s-au întors la vechea lor cale. Am văzut oameni care au auzit Evanghelia de multe ori fără să fie sensibilizați, din câte putem noi ca oameni să observăm. Am văzut oameni care s-au supărat auzind Evanghelia văzând-o ca pe un atac la ceea ce ei cred. Dar am văzut oameni care au primit Evanghelia, au fost transformați de ea și continuă călătoria de a-L cunoaște pe Dumnezeu și a-L face cunoscut.

Venirea în țară

După mai bine de un an de la ultima întoarcere în Bangladesh, împreună cu Jahid ne dorim să venim în România spre sfârșitul lunii iulie, dacă Jahid va primi la timp viza pentru care a aplicat la ambasada României în India. Viza mea a fost prelungită până la sfârșitul lunii iulie. Așteptăm să ne revedem în țară!

Motive de rugăciune:

  1. Rugați-vă pentru tânărul Revoluție ca să continue să crească în credință.
  2. Rugați-vă pentru studenții din campus, pentru șoferii de rickshaw și pentru mulți alți oamenii pe care i-am întâlnit în situații foarte diverse și cărora le-a vorbit despre Domnul. Fie ca sămânța să aducă rod!
  3. Rugați-vă pentru familia noastră ca să fim prelucrați după voia Lui în această călătorie a vieții împreună a doi oameni de pe două continente diferite.

Vă mulțumim pentru dragostea, pentru rugăciunile și pentru susținerea în diferite forme pe care ni le-ați oferit deja!

Cu recunoștință,
Jahid și Maria, mărturisind că suntem doar niște străini şi călători pe pământ, dar conștienți de prezența lui Dumnezeu în această călătorie.

Susține proiectele de misiune prin dărnicia ta

wire transfer
Bank Name: Bank of America
Routing number: 081904808
Account number: 002913835506
Account name: Genesis Mission
Address: 1713 w Sunnyside ave Chicago, IL, 60640

online banking
Account Name – Philadelphia Romanian Church of God
Address – 1713 w Sunnyside ave Chicago, IL, 60640
La detalii scrieți: Pentru Genesis Mission

prin cec bancar
Puteți trimite un CEC prin poștă la adresa:
Philadelphia Church, 1713 W. Sunnyside, Chicago, Il. 60640.
Pe cec scrieți „GENESIS MISSION”, iar la notă treceți proiectul pentru care sunt destinați banii.

Scroll to Top
Scroll to Top