Scrisoare De Informare – Ianuarie 2023 – CRST


Călătorind sub binecuvântare în noul an 

Dragi parteneri și colegi de slujire vă dorim ca în anul 2023 toate lucrurile să vă meargă bine, iar sănătatea voastră să sporească atât fizic cât și spiritual! O asemenea urare a primit odinioară preaiubitul Gaius, căruia apostolul Ioan îi scrie cu drag: Preaiubitule, tu lucrezi cu credincioşie în tot ce faci pentru frați şi pentru străini totodată. Ei au mărturisit despre dragostea ta înaintea Bisericii. Vei face bine să îngrijești de călătoria lor într-un chip vrednic de Dumnezeu, căci au plecat pentru dragostea Numelui Lui, fără să primească ceva de la neamuri.  3 Ioan 1:5-7. Gaius era un partener stabil atât al celor care slujeau în adunarea locală cât și al celor care plecaseră departe, de dragul numelui lui Hristos. De aceea, Ioan l-a îndemnat pe bunul lui prieten: ,,îngrijește de călătoria lor într-un chip vrednic de Dumnezeu!”. Și în anul 2023 școala de misiune navighează printre stânci, prin pericole, prin furtuni. Dar, inimile noastre sunt pline de bucurie știind că cei care sunt echipați aici duc și acum Evanghelia în călătoriile lor misionare și o vor duce și după ce instruirea lor se va fi încheiat cu bine în școală.
Sunt șase luni care ne stau înainte până la încheierea acestui an școlar. În acest moment bugetul școlii este acoperit pentru jumătate din această perioadă. Te invităm să te rogi și să simți împreună cu noi provocările, dar și entuziasmul și împlinirea duhovnicească atunci când alte popoare sunt îmbogățite cu Evanghelia.
Un an nou binecuvântat în care promisiunile lui Dumnezeu să fie împlinite în viețile fiecăruia dintre voi!  
                                                                                                Iacob Nicolae, Director


Provocările produse de schimbări

Fiecare an școlar aduce un nou grup de studenți ceea ce face ca dinamica școlii să fie interesantă și deosebită. Pentru studenții din anul I, decizia de a se înscrie la CRST și concretizarea ei este o hotărâre ce influențează parcursul vieții lor de aici înainte. Rolul de pastor al studenților îmi oferă oportunitatea de a cunoaște mai îndeaproape călătoria lor în acest proces de formare și am observat cât de diverse sunt provocările pe care le întâmpină. Pentru unii dintre ei provocarea a fost desprinderea de familie și trecerea la statutul de adult independent, pentru alții concretizarea chemării în acest loc a fost preocuparea principală, dar și adaptarea la disciplina spirituală și academică pe care școala o solicită poate cauza dificultăți. David, singurul băiat din anul I, amintește beneficiile primului semestru la CRST ca fiind  ,,cursurile parcurse, impactul profesorilor care au predat, dar și timpul de părtășie din fiecare dimineață,  a fost ceea ce m-a îmbogățit în acest semestru. Iar ceea ce mi s-a părut o provocare a fost să țin pasul cu proiectele ce le-am avut de făcut.”
Săptămâna de post și rugăciune petrecută la Vatra Dornei în noiembrie, a fost punctul culminant al semestrului, momente de transformare lăuntrică și creștere spirituală, atât pentru studenți cât și pentru membrii echipei. Mare a fost bucuria celor care au primit din partea Domnului daruri spirituale, dar și a celor care au fost vindecați fizic sau întăriți. Vă invităm să mijlociți pentru studenții din anul I, fie ca Domnul să-I îmbrace cu râvnă și pasiune, iar în procesul de formare credința lor să crească și     să-L cunoască pe Domnul la un nivel și mai personal.    Betuel Adomnicăi, Pastor studenți


Păziți la plecare și la venire

Și anul acesta, ca în fiecare an obișnuit (fără provocări epidemiologice), studenții din anul II se pregătesc să meargă, sau se află deja, în călătoria de expunere transculturală, ca și parte integrantă a pregătirii lor misiologice de aici de la CRST. 
Dacă în anul I au fost pentru aproximativ zece zile, împreună cu decanul școlii, în Balcani, vizitând taberele de refugiați, anul acesta vor merge fiecare individual, pentru un minim de patru săptămâni, dar de regulă stau șase sau opt săptămâni, acolo unde cred că Domnul îi cheamă să slujească pe termen lung. Astfel, anul acesta studenții noștri vor ajunge în țări cu context islamic, dar și animist și chiar budist.
Din a doua săptămână a lunii ianuarie, Giuliano este într-o țară musulmană din Africa de Nord, și va fi acolo până după mijlocul lunii februarie. În aceeași țară, dar în martie și aprilie va fi și Rahela, anticipând o posibilă implicare a lor, pe termen lung,  în acest context restrictiv.
La finalul acestei săptămâni, Darius va pleca în Japonia, iar Marin în Niger. Două destinații oarecum opuse ca și cultură, ca și dezvoltare, Japonia fiind o țară dezvoltată, dar cu costuri mari de întreținere, iar Niger fiind o țară sub-dezvoltată și cu condiții dificile de trai, contextul islamic îngreunând progresul. Darius are în vedere să exploreze posibilități de slujire, Marin va fi implicat direct în slujire, el fiind la a doua călătorie în Niger.
În februarie și martie, Sara și Bianca vor sluji în două țări islamice cu o puternică încărcătură spirituală. Dacă Bianca va fi în Indonezia alături de o altă misionară APME, slujind acolo, Sara va preda limba engleză musulmanilor dintr-o insulă extrem de restrictivă, ce nu poate fi menționată aici.
Adriana va ajunge în inima islamului, țara cu locurile ei sacre și va explora posibilități de implicare pe termen lung alături de o altă familie de misionari ce deja se află acolo. Iunia va ajunge în una din fostele republici sovietice, actualmente islamizată, o țară frumoasă, cu munți înalți, dar și cu oportunități de a împărtăși Evanghelia în grupuri restrânse, oamenii de acolo fiind deschiși la a asculta Vestea Bună a salvării prin Isus Hristos.
Astfel, studenții noștri vor fi în zone necunoscute, străine, periculoase, cu o încărcătură spirituală deosebită, iar războiul spiritual va fi purtat zi de zi. De aceea avem nevoie de ajutorul dumneavoastră în ceea ce privește susținerea în rugăciune a studenților noștri. Ne dorim ca ei să meargă și să revină cu protecția Domnului peste ei. Rugați-vă împreună cu noi pentru ei!
De asemenea, unii au reușit să strângă 100% din bugetul necesar pentru călătorie, dar alții încă mai trebuie să adune fonduri, având doar jumătate din bugetul călătoriei lor (Adriana, Iunia și Sara).  Dacă simțiți imboldul Duhului Sfânt să susțineți financiar unul dintre studenții noștri, o puteți face folosind contul bancar al școlii, specificând în donație pentru cine sunt acele fonduri.

                                                                               Florin Duciuc, Decan Academic


Fii și tu parte a lucrării

A mai trecut un an și suntem deosebit de mulțumitori Domnului, dar și dumneavoastră partenerii noștri care ați rămas aproape de noi atât prin rugăciune cât și prin dărnicie. Astfel, am putut duce la finalizare proiectele administrative care au fost importante pentru buna desfășurare a activității la campus. Privim înainte spre acest an nou în care abia am intrat și vă rugăm să fiți în continuare o mână întinsă a harului lui Dumezeu pentru noi. Sunt domenii în care avem nevoie de sprijinul dumneavoastră, iar în cele ce urmează vi le voi prezenta.
Anul acesta avem înscriși 18 studenți. La începutul anului școlar, CRST oferă posibilitatea studenților aflați în dificultate financiară să solicite o bursă de studiu care reduce taxa școlară cu 4.550 ron, iar pentru această bursă, școala se oferă să găsească sponsor. Astfel că, pentru șase dintre studenți căutăm sponsori care să-i binecuvânteze cu această bursă. În urma solicitării, putem pune la dispoziția dumneavoastră profilele lor și călăuziți de Duhul Sfânt să alegeți să fiți parte la formarea unuia dintre acești viitori misionari. Orice sumă dăruită face o diferență. Costurile unei bune desfășurări a activitătii de la campus au crescut odată cu creșterea prețurilor. La fel ca și dumneavoastră simțim și noi efectele inflației, dar ne bazăm pe credincioșia și providența Domnului.
Vă invităm ca și în acest an să fiți parte a lucrării de formare a viitorilor misionari. Dăruind pentru școala noastră, prin acești viitorii misionari în care investiți, contribuiți la eforturile ce se depun ca Vestea Bună a mântuirii să ajungă la popoarele neevanghelizate. Dumnezeu să vă binecuvânteze!                                                                                                                                         Mihaela Olar, Secretar și Casier

Bordul de conducere:
      Gheorghe Riţişan, Flaviu-Teofil Coman, Ileana Kopjar, Rick Cunningham, Allan Lind, Daniel-Ioan Bote, Daniel Bujeniţă, Daniel Hădărean.

https://crst-ct.ro/

Scroll to Top
Scroll to Top