Raport de misiune, Turcia – Dumnezeu lucrează în mod tainic

Odată cu venirea unui nou coleg local și refacerea echipei de slujire, Biserica a început să experimenteze un suflu nou plin de dinamică și creștere.

Slujitorii străini nu se pot localiza în orice oraș al țării pentru că nu li se acordă permis de ședere pe termen lung, prin urmare multe zone geografice sunt greu de atins cu Evanghelia. Noi, ca și familie am fost nevoiți să locuim și să slujim cu precădere în Istanbul tocmai din aceste motive, dar Dumnezeu are metodele lui mărețe prin care facilitează atingerea a cat mai multe zone și oameni cu mesajul mântuirii.

De data aceasta Domnul a adus un alt oraș la noi, dacă noi nu am putut ajunge la ei, aducând peste 50 de persoane din Mardin (oraș pe granița cu Siria) în Istanbul. Musulmani practicanți, care experimentând minunile lui Dumnezeu făcute în numele lui Isus, (vindecări, eliberări de droguri fără nici un tratament medical) și-au dedicat viaţa Domnului Isus.

Sunt oameni cu a căror cultură și mentalitate nu avem aproape nimic în comun, dar dragostea lui Dumnezeu ne îndeamnă să le slujim și să facem tot ce putem, ca toți aceștia să ajungă la cunoașterea cât mai profundă a lui Hristos.

La începutul lunii Septembrie am avut bucuria de a boteza trei persoane. Soțiile a trei noi creștini, pe care Domnul i-a eliberat de dependența de droguri. Autenticitatea schimbării lor, le-a determinat pe soțiile acestora să caute pe Cel ce le-a salvat soții și să devină și ele creștine.

„La câteva luni după ce m-am căsătorit, am aflat că soțul meu e dependent de droguri. Fiind o musulmană practicantă, am început să mă rog pentru eliberarea lui, însă nu primeam nici un răspuns. După ce soțul meu a devenit Creștin și Dumnezeu l-a izbăvit din legăturile drogurilor, am început să citesc Biblia. Într-o seară fiind foarte tristă, m-am prăbușit în genunchi și am cerut lui Isus să mi se descopere dacă există cu adevărat. În momentul următor am simțit mâna Lui care mi-a atins spatele.” Domnul Isus a venit în camera lui „Z” și i-a dat mângâierea de care avea atâta nevoie. Aceasta este parte din mărturia pe care a depus-o înainte de a fi botezată.

Schimbarea pe care Dumnezeu a făcut-o în ultimele luni în Biserică, ne-a adus bucurie, dar și multă provocare. Oamenii aceștia au fost izbăviți dintr-o lume foarte întunecată si aceasta cere foarte multa investiție in ei. După ce fusese de mai multe ori închis, mărturisea „L”, Domnul l-a izbăvit de pedepse, care, cumulate îl condamnau la 400 de ani de închisoare. Plângând, spunea că are pe conștiință moartea a 11 refugiați care s-au înecat în Mare în timp ce încerca să-i treacă granița. Domnul a început și continuă să lucreze cu putere în acești oameni și în familiile lor. Ne rugăm ca Domnul să ne ajute în procesul de ucenicie, pentru ca la rândul lor să poată face ucenici destoinici pentru orice lucrare bună.

Locul pentru adunare a devenit neîncăpător și ne rugăm ca Domnul să ne dea finanțele necesare pentru un spațiu potrivit cu nevoile bisericii. Un spațiu în care să putem primi oaspeți noi, deoarece vrem să continuăm să ne dezvoltăm, și spațiu pentru adunările cu copiii, deoarece avem peste 20 de copii pe care trebuie să-i împărțim pe grupe de vârstă.

Am fost binecuvântați să participăm la conferința națională anuală a liderilor bisericilor Kurtuluș, conduse de Pastorul Ihsan Ozbek. Pe lângă mesajele motivaționale și părtășia cu ceilalți, neam rugat pentru nimicirea planurilor vrăjmașe care vin împotriva bisericii. Liderii locali sunt amenințați cu moartea, în timp ce tot mai mulți lucrătorii străini sunt expulzați din țară. Bayram, unul dintre credincioșii care s-au întors la Domnul într-una din bisericile în care am slujit, este acum Pastorul bisericii din Malatiya, localitate în care, în 18 Aprilie 2007 au fost martirizați trei credincioși. Au trecut mai bine de 15 ani de atunci dar amenințările la adresa bisericii continuă. Doar Dumnezeu a împiedicat ducerea la capăt al unui nou plan criminal diabolic îndreptat asupra liderilor bisericii care slujesc în această zonă. Ne rugăm ca Domnul să protejeze și să dea curaj slujitorilor Lui din această națiune, pentru a duce la bun sfârșit mandatul pe care Dumnezeu ni-la încredințat.

Noi îi suntem recunoscători Domnului pentru harul și mâna Lui tare, care ne-a ținut toți acești 15 ani aici, și ne rugam să putem rămâne și în continuare, pană când El va face în și prin noi tot ce a hotărât, pentru mântuirea cât mai multora în această națiune.

Vara aceasta am fost în România pentru câteva săptămâni. Pe lângă întâlnirea anuală a mi5ionarilor, am vizitat unele biserici partenere, pe care nu le vizitasem de mai mulți ani și de asemenea am vizitat Dobrogea, Orașul Babadag, locul în care am plantat prima Biserică formată din foști musulmani. În cei 24 de ani de existență, Biserica din Babadag a trecut prin multe provocări, dar m-am bucurat să întâlnesc persoane consecvente care au rămas credincioase Domnului Isus. Printre acestea se numără și pe sora Kezban, primul rod al acestei biserici la fel de plină de râvnă pentru Domnul ca și în urmă cu 24 de ani.

Vă mulțumim pentru generozitatea și dedicarea de care dați dovadă în susținerea lucrării de misiune!

Dumnezeu să vă răsplătească toate eforturile!

Motive actuale de rugăciune
Ne rugăm pentru protecția liderilor și a bisericii de planurile vrăjmașe
Maturizarea și creșterea spirituală a credincioșilor
Găsirea unui spațiu adecvat pentru funcționarea bisericii
Finanțele necesare pentru această lucrare mi5ionară
Călăuzire spirituală și sănătate pentru familia noastră

Scroll to Top