Raport misionar – Florin & Alina Popa, Madagascar

Dragi prieteni, 

Vă suntem atât de mulțumitori pentru susținerea plină de iubire și credincioșie pe care o arătați față de noi în tot acest timp. Dumnezeu să vă răsplătească și să reverse binecuvântările Lui din belșug peste fiecare dintre voi!

În scrisoarea trecută vă împărtășeam unele dintre trăirile noastre din România și cum Dumnezeu ne-a adus în chip minunat înapoi în Madagascar, vrednic de Numele Lui mare! A fost o adevărată minune să ne putem reîntoarce în Madagascar, iar minunea aceasta a fost continuată și confirmată prin faptul că am primit viza pe 5 ani, după cum mulți dintre dumneavoastră știți deja. 

Misiune Madagascar video prezentare generală

Nașterea unei mari lucrări

Acest aspect al lucrării probabil că mă entuziasmează (Florin) cel mai mult. Îmi doresc să văd ucreștini ucenicizați, care să cunoască inima Lui Dumnezeu pentru lumea pierdută și grupurile etnice care nu i se închină încă Lui. Ne dorim să vedem creștini autentici, gata de sacrificiu și cu o conduită creștină verticală, lipsită de compromis, care să schimbe societatea din jurul lor. 

Încă de la finalul lunii noiembrie 2021 am avut mai multe întâlniri pe tema dezvoltării lucrării de misiune din Madagascar. 

Nașterea unei mari lucrări ia ființă prin rugăciune și întâlniri de strategie! 

Întâlnirile acestea au scopul de a stabili un fundament temeinic pentru o lucrare care să dureze! Dorim să începem o școală de misiunesă continuăm mobilizarea bisericii AOG din Madagascar la marele seceriș și să ajutăm la trimiterea primilor misionari malgași ai bisericii AOG din Madagascar. Este o lucrare cu totul nouă în cadrul bisericii cu care colaborămși cu siguranță nu am putea să o ducem la bun sfârșit fără susținerea unor oameni care au experiență în acest domeniu – pastori și misionari, dar mai ales frații și surorile din APME și CRST.

Nu suntem copii, înțelegem greutățile lucrării la care ne-am angajat și stim că probabil nu de puține ori vom fi descurajați si dezamăgiți, dar ne uităm la Dumnezeu, la sursa tuturor lucrurilor, ne uitam la Cel care a spus că dacă avem credință cât un bob de muștar, putem muta munții! Nu noi mutăm munții, nu noi schimbăm pustia în râuri de apă vie ci Dumnezeu care se manifestă prin noi pe pământ!

Dumnezeu caută oameni care să pășească pas la pas cu El în transformarea popoarelor pentru împlinirea voii Lui! NOI vrem să fim astfel de oameni după inima lui Dumnezeu! 

Nu e munte prea mare
Nu-i pustiu prea uscat
Nu e vale prea adâncă
Nu-i nimic mult prea greu, nimic mult prea greu pentru Domnul nostru!


Comitetul Național al Bisericii Assemblee de Dieu (AOG) Madagascar în conferință video cu fratele Gheorghe Ritișan, președintele APME.
Nașterea unei mari lucrări ia ființa prin rugăciune si întâlniri de strategie!


Împreuna cu președintele bisericii AOG Madagascar pastorul Rijapastorul Oely (secretar general si director de misiune) si dr. Jim Thacker (misionar Assemblies of God și conducătorul școlii teologice AOG Madagascar).

Mutarea în capitală 
Bateți și vi se va deschide
(Mărturie prin credință)

 De mult timp ne rugam să înțelegem mai bine direcția în care dorește Dumnezeu să mergem în misiunea noastră din Madagascar. Eram gata să ne mutăm oriunde ne-ar fi spus Dumnezeu să o facem… sau chiar să rămânem pe loc în Antsirabe, dar Dumnezeu a pavat un drum înaintea noastră, care merge spre Antananarivo. 

La sfârșitul lunii noiembrie 2021, președintele AOG – pastorul Rija și secretarul general al bisericii – pastorul Oely, ne-au invitat să ne mutăm în capitala Antananarivo de unde vom putea colabora mai ușor în direcția celor scrise mai sus. Cu toate acestea ne-am mai luat un timp de rugăciune prin care am dorit să înțelegem și mai bine direcția pe care Dumnezeu ne-o dădea.

În ultimele săptămâni am căutat case în Antananarivo, dar chiriile mari și mai ales problematica securității ne-au adus în poziția în care nu ne era ușor să luăm o decizie. Doream să închiriem o casă într-o zonă foarte specificăo zonă în care casele devin disponibile foarte rar și nu rămân disponibile decât câteva zile după ce sunt eliberate de chiriași… Toate acestea făceau ca șansele de reușită să fie foarte mici. Faptul că avem o relație deosebită cu proprietarii casei în care locuim în Antsirabe ne dădea totuși confort emoțional astfel încât să nu ne pripim în luarea unei decizii.

Săptămâna trecută însă, Dumnezeu mi-a vorbit (Florin) prin versele din Matei 7:7-8: “Cereţi, și vi se va da; căutaţi, și veţi găsi; bateţi, și vi se va deschide. Căci oricine cere capătă; cine caută găsește; și celui ce bate, i se deschide.

Am ajuns seara târziu în Antananarivo, era deja noapte, iar aceste versete mi-au venit din nou în minte. Am mers și am bătut la poarta casei unei familii care știam că ne putea ajuta. Am așteptat mai mult de 10 minute fără să vină nimeni și pe când eram gata să renunțăm, ni s-a deschis ușa! Când așteptam acolo în fața porții îmi amintesc că i-am zis Alinei că Dumnezeu mi-a spus în ultimele două zile să bat pentru că mi se va deschide…  În acest caz diferența a făcut-o vorbirea specifică a lui Dumnezeu, altfel am fi renunțat după primele 2 minute. 

În dimineața următoare am văzut o casă care aparținea oamenilor la ușa cărora bătusem cu o seară înainte. Casa se eliberase chiar în dimineața zilei în care am ajuns noi la Antananarivo. Putem spune că avem o înțelegere cu proprietarii, care ne-a surprins pentru că Dumnezeu mergea înaintea noastră. Foștii chiriași nu au avut grijă de casă așa ca după o perioadă de reparații și o curățenie temeinică, sperăm să ne putem muta prin luna aprilie 2022. Vă spunem toate acestea cu smerenie dar și prin credința că așa cum a pavat acest drum până acum, Dumnezeu va pava drumul în continuare și va merge înaintea noastră. 

Biserica din Ambatolahy

Privim această lucrare ca pe o biserică misionară care străpunge întunericul spiritual din zonă.

WOW! Minunat este Domnul nostru!
Dumnezeu ne-a protejat în mod deosebit!

La sfârșit de ianuarie, început de februarie 2022, am mers la Ambatolahy cu o mică echipă din Antsirabe, pentru a face câteva lucrări practice pentru biserica de acolo. Am construit o mică și simplă căsuță pentru pastorul Faly și familia lui și am montat geamurile și ușile bisericii, pe care le-am comandat la un atelier de tâmplărie din Antsirabe și le-am trimis la Ambatolahy pe un microbuz (300 km). 

La doar câteva zile după plecarea noastră au venit dahalo (bandiți) înarmați, care ne puteau pune chiar și viața în pericol.


Proiectul EQUIP – Echipare și ucenicizare copii

În luna decembrie 2021 am sărbătorit nașterea Domnului Isus împreună cu copiii. Aceștia au cântat colinde, unul dintre profesori dar și Alina le-au vorbit copiilor și părinților despre Isus, iar apoi am făcut împreună un craft care reprezenta nașterea supranaturală a lui Isus. La final am împărțit cadourile – pelerine de ploaie, papuci și multe dulciuri. Deasemenea am dăruit părinților prezenți câte o biblie și i-am încurajat să o citească.

Vă mulțumim pentru că dăruiți din resursele financiare prin care Dumnezeu vă binecuvântează. Sunt oameni care dăruiesc constant, lunar, de mai bine de 3 ani și jumătate. Sunt alții care dăruiesc constant sau de câteva ori, sau alții care dăruiesc poate doar o singură dată.

Dorim să știți că apreciem eforturile fiecăruia și ne rugăm ca Domnul să își reverse din abundență răsplătirile și binecuvântările pentru fiecare persoană în parte. 
Vă chemăm alături de noi în misiunea din Madagascar


Dumnezeu să vă binecuvânteze, să vă țină biruitori! Poate că citind scrisoarea aceasta, Dumnezeu îți vorbește să te dedici unei lucrări de misiune de carieră, să te dedici transformării popoarelor pentru a-i aduce glorie singurului Dumnezeu adevărat… Nu ezita și pășește cu încredere în chemarea pe care ți-o face Domnul! Haide alături de noi în misiune, dacă Dumnezeu îți vorbește. Te așteptăm pe termen scurt sau pe termen lung! 

Vă rugăm să ne păstrați în rugăciunile dumneavoastră:
– finalizarea cu bine a procesului de mutare în capitala Antananarivo
– pentru colaborarea cât mai bună cu biserica Assemblee de Dieu din Madagascar
– protecție fizică, spirituală, emoțională
– !!! ne rugăm zilnic cu copiii noștri ca Dumnezeu să mai aducă misionari alături de noi – am prefera o familie cu copii de vârsta copiilor noștri. Nimic nu este imposibil pentru Domnul nostru 😊!!!

Cu dragoste și prețuire,
Florin și Alina Popa
Împreună cu Eunice-Gabriela, Elisa-Joyce si Eliana-Abigail

PS Puteți să ne urmăriți și pe grupul nostru de Facebook:
Mărturii din Madagascar_Florin & Alina Popa

Accesați blogul nostru 
www.love4madagascar.com 


Vă invităm să fiți parteneri cu noi în lucrarea de misiune din Madagascar! Pentru donații financiare puteți utiliza conturile de mai jos. LA FIECARE DONAȚIE SPECIFICAȚI CLAR
pentru
FLORIN & ALINA POPA MADAGASCAR

Fundatia APME
Banca Transilvania, Cluj Napoca

RON: RO20 BTRL RONC RT00 G897 1802
EUR: RO32 BTRL EURC RT00 G897 1801
USD: RO45 BTRL USDC RT00 G897 1802 

GBP: RO97 BTRL GBPC RT00 G897 1801

Banca Transilvania – SWIFT CODE: BTRLRO22

Scroll to Top