Am cunoscut un OM! La revedere, frate Sile

Cred că fiecare creștin are în inimă cuvinte din Scriptură pe care le-a memorat în prima perioadă a întoarcerii la Dumnezeu. Iată unul dintre versete care mi-au rămas întipărite în minte și în inimă după întoarcerea mea la Dumnezeu.

Aduceți-vă aminte de mai-marii voștri care v-au vestit Cuvântul lui Dumnezeu; uitați-vă cu băgare de seamă la sfârșitul felului lor de viețuire și urmați-le credința!

Evrei 13:7

Întotdeauna mi-a plăcut să păstrez în memorie acești oameni pe care i-am etichetat MARI OAMENI AI LUI DUMNEZEU. I-am socotit ca niște cadouri oferite de Dumnezeu pentru am fi de folos în umblarea mea pe calea credinței.

De ce spun „oameni mari”? Pentru că am văzut umblarea lor pas la pas cu Dumnezeu. Pastorul Vasile Roske a fost un asemenea om pentru mine. L-am cunoscut imediat după întoarcerea mea la Dumnezeu. Ori de câte ori primeam vestea că o să fie în zona țării unde locuiam, eram gata să fac imposibilul pentru ai ascultă mesajele. Scrierile lui nu numai că au devenit repere pentru mine pe calea credinței, ci m-am angajat să împart Revista Cuvântul Adevărului în biserica pe care o frecventam.

Tandrețea lui de om a lui Dumnezeu m-a făcut întotdeauna să-i dau respectul cuvenit. Mă simțeam întotdeauna binecuvântat să-i ascult mesajele, să-i citesc scrierile, un om care a rămas model de adevărat creștin.

Modul de a vorbi despre Dumnezeu era în așa fel încât îl înțelegeau copiii, tinerii, bătrânii, oamenii simpli, dar și oamenii din sfera intelectuală. Predicile lui și scrierile aveau în ele întotdeauna pecetea Duhului lui Dumnezeu. Era omul cu o ungere specială care îți cerea să ai respect deosebit pentru Evanghelie. Ultima întâlnire cu fratele Sile a fost marcată de o dorința a se ruga pentru mine și slujirea încredințată în cadrul lucrării misionare. M-a întrebat dacă am vreo cauza că să se roage pentru mine. Mi-am deschis inima în față dânsului, iar răspunsul primit a fost: „Mă voi ruga de două ori pe zi pentru cauza ce mi-ai împărtășit-o.” În tot timpul rugăciunii am putut doar răspunde cu un „Amin”.

Nu am putut pleca până nu mi-a oferit câteva cărți pe care le voi păstra ca pe o comoară. 

Gândindu-mă la el recunosc că „Omul este o carte care spune lumii ceva despre autorul ei”.

Mă voi gândi întotdeauna la dansul că la unul care mi-a împărtășit o Evanghelie vie, o Evanghelie pe care a trăit-o cu toată demnitatea. Și-a sfârșit alergarea cu demnitate ce putea fi observată de toți din jur. Rămâne ca cei care l-au cunoscut să-i urmeze credința curată pe care a trăit-o în fiecare zi în cei 90 de ani.   

La revedere frate Sile

Ne vom reîntâlni cu siguranță cu Cel pe care l-am slujit cu o devoțiune sfântă.

Ilie U. Tomuța

avatar

Rev. Ilie U. Tomuța

DIRECTOR GENESIS MISSION

Uțu Tomuța este căsătorit cu Mariana și au doi copii. Coordonează Misiunea Genesis și Revista Genesis. Scrie jurnalul online „Din viața de zi cu zi” în care publică săptămânal texte scurte pentru suflet și minte.

Scroll to Top
Scroll to Top