Scrisoare de informare – iunie 2021 – Biserica Flacara Sperantei Constanta

Continuitate în împlinirea misiunii bisericii noastre

Pe măsură ce timpul trece și odată cu venirea verii, măsurile de restricție încep să se relaxeze și ne bucurăm că în aer liber nu mai suntem obligați să purtam mască. Această revenire este binevenită pentru discuțiile om la om, în plus ne oferă speranța că în viitorul apropiat vom putea desfășura și evenimente în aer liber. Până atunci vrem să împărtășim cu voi ultimele activități ale bisericii noastre.

ZIUA FEMEII

După o perioadă în care ne-am întâlnit doar online, prin platforma ZOOM, pe 24 ianuarie 2021, a fost prima în care ne-am întâlnit fizic cu membrii comunității noastre. Până în luna Martie nu am avut nici un alt eveniment la sediu, în afara slujbelor.

Luna Martie a adus cu sine ocazia de a organiza o întâlnire a femeilor, atât de mult așteptată. Bucuria care a însoțit fiecare participantă este greu de descris în cuvinte, însă dacă ar fi să exprimăm într-un singur cuvânt întâlnirea femeilor, acel cuvânt ar fi „binecuvântare”.

GRUPELE DE UCENICIE

Dacă limitările impuse de autorități nu ne-au permis să facem multe activități cu oamenii din afara bisericii noastre, am profitat de aceste împrejurări pentru a investi în cei pe care Dumnezeu ni i-a dăruit. 

Așadar, am început săptămânal să ne întâlnim în grupe omogene și să aprofundăm diferite subiecte vitale pentru viața de credință. Alături de noi avem persoane care s-au întors la Domnul de puțină vreme și aceste întâlniri sunt foarte benefice. În plus, acesta este cel mai potrivit context în care să învățăm despre modul în care putem evangheliza și apoi efectiv să trecem la acțiune. Nădăjduim că în curând fiecare dintre noi va pune umărul la lucrarea de răspândire a Evangheliei.

Activități online

Pentru că vremurile speciale, cer metode speciale, am încercat în ultima perioadă să devenim mai activi în mediul online. Am cerut ajutorul unor slujitori de la „Alege Viața” cu experiență în acest domeniu și după un webinar de instruire, am testat pentru prima oara o resursă foarte utilă pentru tinerii care vor să se dezvolte personal. Rezultatele au fost promițătoare și intenționăm în curând să ne folosim de această resursă, în speranța că vom putea intra în contact cu mai mulți tineri, cărora să le putem împărtăși, la momentul potrivit, Evanghelia.

Evanghelizare în parc

Dacă vremea de afară s-a încălzit și restricțiile s-au mai relaxat, am început săptămânal să mergem în parcul din zona noastră de slujire, cu dorința de a le vorbi oamenilor despre Dumnezeu și lucrarea mântuitoare a Domnului Isus.

Am avut ocazia să întâlnim și să stăm de vorbă cu oameni ce au diferite perspective religioase: ortodocși, catolici, musulmani, agnostici și atei. Chiar dacă unii dintre ei ne-au respins, atunci când și-au dat seama despre ce vrem să le vorbim, au fost și persoane cu inima deschisă la Evanghelie, gata să pună întrebări și chiar să se roage cu noi.

Harul de a trimite slujitori transculturali

Cei care ne cunoașteți mai bine, știți că suntem o biserică mică. Totuși, Dumnezeu ne-a binecuvântat cu oameni sensibili la lucrarea Sa.

Florentina Iftimie a finalizat studiile Centrului Român de Studii Transculturale și are pe inimă lucrarea de misiune. Recent a simțit chemarea lui Dumnezeu de a se implica în slujirea pe care o face organizația OM prin vasul Logos Hope, pentru următorii doi ani. Ca biserică suntem gata să îi fim aproape în acest demers, însă știm că nu putem să contribuim singuri la strângerea suportului financiar de 450$ pe lună, de aceea vrem să vă oferim ocazia să ne deveniți parteneri în această lucrare și să facem posibilă plecarea ei în această călătorie misionară.

Pentru mai multe informații despre Florentina și lucrarea în care dorește să se implice, puteți accesa foaia ei de informare aici (în limba română) și aici (în limba engleză).

Motive de rugăciune

În această perioadă resimțim cel mai mult nevoia de rugăciune. Așa cum menționam la începutul foii de informare, continuăm să împlinim misiunea bisericii noastre și asta aduce cu sine noi provocări.

Rugați-vă alături de noi pentru:

Un proces de ucenicie care să aducă în rândul credincioșilor din comunitatea noastră o cunoaștere mai profundă a lui Dumnezeu și o pasiune proaspătă pentru slujirea oamenilor.

Călăuzire în a alege cele mai potrivite metode de evanghelizare atât în mediul online, cât și în activitățile fizice.

Toate persoanele cărora le-am împărtășit Evanghelia în parc în ultima perioadă. Dorința noastră este să putem păstra legătura cu ei, de aceea rugați-vă ca să fie disponibili și să accepte invitația noastră de a ne reîntâlni.

Florentina Iftimie și plecarea ei în misiune la bordul vasului Logos Hope. Dumnezeu să se îngrijească de nevoile ei și să dea la o parte toate piedicile.

Mai mulți slujitori în biserica noastră. Avem mare nevoie de cel puțin încă o familie/persoană care să se alăture echipei noastre de lideri, oameni maturi pe calea Domnului și cu inimă pentru evanghelizare.

Implicare financiară

Dacă doriți să ne susțineți și financiar, mai jos aveți datele bancare:

Pentru donații din România sau Europa puteți folosi conturile noastre de la Banca Românească:
Titularul contului: „Biserica Penticostală Flacăra Speranței”
CUI: 38126333
Cod Swift: BRMAROBUXXX

LEI: RO11 BRMA 0999 1000 8090 6920
EURO: RO11 BRMA 0999 1000 8090 8375
USD: RO11 BRMA 0999 1000 8090 7793


Pentru donații din SUA puteți lua legătura cu Misiunea Genesis.

Scroll to Top