Evenimente, mărturii cu impact și tranziții în câmpul de misiune (Nicușor și Debora Tănăsescu)

Dragi prieteni

         Vă aducem salutările noastre și ale echipei de misiune din Macedonia de Nord. În această scrisoare dorim să vă prezentăm câteva din activitățile mai importante care s-au desfășurat în câmpul de misiune în ultima perioadă.
          Uneori auzim de crize, răboaie, cutremure, din alte părți ale lumii și nu ne imaginăm că asemenea momente pot veni chiar în orașele noastre. Această criză adusă de virusul COVID-2019 a afectat și Macedonia de Nord,de aceea în această perioadă continuăm cu înțelepciune lucrarea de misiune având anumite limite care ni se impun din partea guvernului. Folosim acest timp pentru a ne focaliza pe rugăciune, post și organizare pentru acest an, în special a evenimentelor care urmează în perioada verii. 

EVENIMENT PENTRU FEMEILE ALBANEZE 8 MARTIE

        Debora alături de colegele din echipă a lucrat la organizarea unui eveniment pentru femeile albaneze. Un număr de 13 femei albaneze au venit să fie parte la acest eveniment evanghelistic. În cadrul evenimentului s-au bucurat de o cină tradițională românească și de mărturiile pe care misionarele le-au adus din viețile lor. Fiecare mărturie a modului în care Dumnezeu a răspuns rugăciunilor făcute în numele lui Isus a adus uimire și multe semne de întrebare acestor femei albaneze. Continuăm să ne rugăm pentru ele ca sămânța vestită să aducă roadă în viețile lor. 

grup de casa

        Întâlnirile în grupuri mici au continuat și ne bucurăm să vedem că oamenii pe care îi ucenicizăm, cresc în dorința lor de a-L cunoaște pe Dumnezeu și mai apoi cresc și în cunoașterea Cuvântului, singurul care poate produce viață și transformare lăuntrică prin Duhul Sfânt. Cursul Al-Masirah este o unealtă pe care o folosim în această perioadă. Acest curs a fost predat în Skopje de către misionari cu experiență care au lucrat în Kosovo, însă care în prezent lucrează printre refugiații din Europa. Materialele video, special făcute în limba albaneză sunt relevante pentru localnici cu care lucrăm.  Continuăm să ne rugăm pentru: Remzi, Emrlla, Alaine, Gili, Tefik, Kujtim. 

Mărturia cutremurătoare a lui Eldini

    La centrul de refugiați unde sunt implicat în plantarea de biserică, am avut ocazia să slujesc alături de Eldini, un iranian a cărui mărturie a atins mii de iranieni. Eldini a emigrat în urmă cu 25 de ani din Iran, unde a comis o crimă. Ajuns în Bulgaria, a comis încă o crimă, iar mai apoi a fost închis timp de 15 ani în Bulgaria. În aceste circumstanțe a citit Biblia și l-a acceptat pe Domnul Isus în viața lui care a tranforma inima lui. La programul organizat special pentru refugiați Eldini și-a spus mărturia și modul în care în prezent Îl slujește pe Dumnezeu printre refugiații care ajung în Europa. 

Tranziții în lucrarea cu copiii.

    În urmă cu ceva vreme, am fost anunțați de proprietar că ar urma să demoleze casa unde se desfășura lucrarea after-school.  Așa că am fost nevoiți să reorganizăm această parte a lucrării, și anume sa luăm lucrurile din casă și să căutăm altă locație.  
Pe de altă parte, acestă tranziție a venit într-o perioadă în care școlile sunt închise datorită virusului Covid-19, așa că activitățile ar fi fost oricum suspendate. Dumnezeu știa ce avea să urmeze așa că am văzut Mâna Lui aici.  
Până reușim să reorganizăm această parte a lucrării noastre aici, cerem suport în rugăciune pentru 
-o locație potrivită;
– lucrători dedicați printre copii albanezi (pentru a crea o echipă alături de Ratca)
– resurse financiare pentru toate cheltuielile after-school.

Motive de rugăciune: 

-Întărirea și recuperarea păstorului albanez cu care lucrăm (momentan este într-o perioadă de recuperare în urma unui accident)
-creșterea spirituală și binecuvântarea celor care au inima deschisă pentru Domnul.
-programul afterschool și lucrarea printre copii (momentan, suntem într-o perioadă de tranziție și relocare). 
-lucrarea printre refugiați, experimentarea prezenței Lui la fiecare întâlnire și călăuzire specifică în predicarea Cuvântului. 

Vă mulțumim pentru susținere și rugăciuni! 

** DONEAZĂ PRIN TRANSFER BANCAR

Menționați ”pentru familia Tănăsescu”

APME – Cont bancar deschis la Banca Transilvania

RON: RO20 BTRL RONC RT00 G897 1802

EUR: RO32 BTRL EURC RT00 G897 1801

USD: RO45 BTRL USDC RT00 G897 1802

GBP: RO97 BTRL GBPC RT00 G897 1801

SWIFT CODE: BTRLRO22

Fiecare donație trebuie comunicată pe emailul: nicusor.tanasescu@emanuel.ro

Scroll to Top
Scroll to Top