Râde – nu te costă nimic (continuare)

In viata am plans cu unii, iar cu altii am ras.

Am inteles ca in ambele situatii unora le prinde bine, iar altora nu. Aşa sunt eu, nu pot fi pe placul tuturor! Indiferent cum as fi, oamenii vor avea ceva de spus. Pot sa-i ascult sau pot sa-i ignor. In aemenea situatii nu sunt eu singur. Daca esti frumos, te invidiaza. Daca esti urat, rad de tine. Daca esti bun, te iau de fraier. Daca esti rau, devii insuportabil. Daca esti amabil, toti profita de pe urma ta. Daca esti crestin, te badjocoresc. Daca esti darnic, esti considerat prost. Cand nu mai esti, toti acestia zic: “SARACUL, ce om bun era!”. Concluzia este: in orice situatie, fii tu insati! Bucura-te cu cei ce se bucura! Nu e pacat nici chiar sa razi uneori. Din toate cele spuse mai jos am ajuns sa invat multe. Nu sunt povesti. Sunt realitati din viata de zi cu zi. Poate macar una o sa te inveseleasca putin. Doamne ajuta!

Adus la biserica legat de ambele picioare

 Eram in Mozambic intr-o biserica. Inainte de incheierea programului, pastorul a anuntat colecta (la ei se numeste: Aducerea darurilor la altar.) Unii au pus bani, altii fructe, altii legume si altii au venit cu gaini sau alte feluri de oratanii. M-am uitat la o familie care a adus o gaina legata de ambele picioare. Facea mare galagie. Nici nu ma mir. Sa fii dus legat de piciaore la biserica… Cand a pus-o la altar, gainusa s-a zmucit, dezlegandu-se la picioare si din doua miscari a fugit afara. Cineva a alergat dupa ea si a adus-o inapoi. Conducatorul bisericii a remarcat imediat. S-a apropiat de omul ce a prins gainusa zicand: “Va rog sa o dati afara! Odata fugita din biserica nu mai are voie sa fie primita.” Nu e de mirare ca si in unele din bisericile noastre odata plecat nu mai poti vreodata sa te gandesti sa vii inapoi. Probabil ca asa o sa fie cat timp traieste fratele cel mare.

Cand nu-ti cunosti doctrina, te faci de ras.

Abia ajuns tata acasa de la biserica, intreaba: “Unde e Sami?” Sami era in pivnita. Tata: “Ce faci tu aici Sami, azi duminica?” Sami: “Fac CULTURISM!” Tatal: “Vai Sami, cum te-a putut amagi diavolul sa treci de la cultul crestin la cultul CULTURISMULUI?”

Casatorie

Cum se nasc ideile in familie? Sotia: “Prin ciocniri.” Am intrebat sotia: “Draga mea, de ce s-a stricat mancarea?” Sotia: “Fiindca nu ai mancat-o.” Tacand si rabdand, poti ramane casatorit pana la adanci batraneti. Sotul catre sotie: “Draga mea, sansa de a avea o casatorie fericita consta in faptul ca sa nu ma contrazici niciodata.” Sotia: “Promit ca nu te voi contrazice niciodata daca vei fi intodeauna de acord cu ce spun eu.

Cum petrec cei in varsta timpul liber?

„Draga mea, am ajuns la adanci batranete si nu mai stim cum sa petrecem timpul. Suna-l pe prietenul tau si intreaba-l ce fac ei toata ziua.” Raspusul prietenului: “Am cumparat doua balansoare, le-am pus in curte fata in fata si intre noi o masa mica cu doua cani de ceai. Ne leganam pe balansoare, bem ceai si vorbim.” Formidabila idee. Au cumparat balasoare si au inceput si ei sa se legene si sa bea ceai fara sa scoata o vorba nici unu. La un moment dat batranica ii zice batranelului. „AUZI, SUNA-I PE PRIETENI TAI SI INTREABA-I: EI DESPRE CE VORBESC…?”

Familie

“Baiete, te rog sa-mi aduci cinste pe unde umblii”. „Da ce ti-ai pierdut-o?” Sotia e cealalta jumatate. Nu pleca in concediu fara ea. „Frate pastor, am o problema cu sotia.” Pastorul:„ Numai una?” „Una, dar grava”. „Despre ce e vorba?” “Ieri, in timpul zilei s-a suparat si mi-a zis ca sunt prost ca noaptea.” “Da ce-ai fi vrut sa-ti spuna noaptea cand dormi? Daca te-ai insurat, taci si rabda. Daca te-ai maritat, fii sanatos”. Sotul nepoliticos: “Draga mea, daca ar fi sa merg undeva in concediu cu tine as alege muntele Moria” I-am spus sa taca. Ea a zis ca tace, daca tac si eu. De atunci, amandoi am ramas fara cuvinte. Mi s-a acrit sufletu sa-ti tot spun „HONEY”

„Mi s-a acrit sufletu sa-ti tot spun „HONEY”

Biserica

“Tata, pastorul a avut azi o predica vegetariana!”„Cum asa?” „A predicat despre “CURCUBETE“. Duminica trecuta a avut un mesaj “HOT.” A predicat despre samanta de mustar.” Sotia despre sot. “L-am dus la biserica cu gandul ca se va trezi. Dupa prima cantare a adormit de tot.” Pastorul: “Frate, de ce nu canti cand canta biserica?. „Nu am voce”. Pastorul: “Ce altceva stii sa faci?” „Daca ma lasati as putea fluiera”. Doua batranele sau intalnit in cimitir la inmormantarea unei prietene comune. Una o intreba pe cealalta: „Cati ani ai?” Batranica raspunde: „80.” Cealalta: „Si…mai mergi acasa…?”

La priveghi

“Daca a fost asa om bun, de ce l-ai lasat sa plece?” Pe intelept il mustri o singura data si pricepe. Pe nebun nu-l ajuta decat daca-i dai cateva palme la timp si nelatimp. Nu ignora un copil care rade. E de doua ori mai destept decat tine care esti acru ca un crastavete. Am plâns, am râs, am făcut totul de capul meu, dar acum merg cu capul sus. Nu uita sa razi azi. Maine s-ar putea ca altii sa rada de tine.

La botez in aer liber

“In timp ce candidatii vor intra in apa botezului, corul v-a canta cantarea “Ne-om vedea la cele maluri…” „Pana cand vrei sa urmezi pe Domnul?” “Frate, nici nu am inceput inca…” Multi dintre tinerii bisercilor din dispora au extreme de putine cunostinte despre limba pe care noi ca si romani o vorbim. Iata o intamplare reala din cadrul Cinei Domnului. Formula despre “Beti toti din el” (din rodul vitei) este cunoscuta de noi cei din generatia mai in varsta. Nu insa de cei tineri. Pastorul intinde paharul unei tinere romano – americane rostind formula “beti toti din el. Tanara a dus paharul la gura si a baut aproape tot ce era in pahar. La terminare fratele pastor i-a explicat ce inseamna: beti toti din el. Tanara a raspuns foarte senina: imi pare rau, eu am inteles sa-l beau tot. 

Scroll to Top