Când bărbați se mărită și femeile se însoară lucrurile nu merg bine…

Biblia nu vorbește nicăieri de însurat și măritat. Ea vorbește despre cei doi că vor fi una și nicidecum însurat sau măritat. Cu toate acestea iată-ne că le-am inventat și pe astea. Acum suntem într-un haos pe care nici tribunalele nu le mai rezolvă. Domnul Isus a spus că „la început nu a fost așa”. Toate acestea s-au întâmplat sau se întâmplă din cauza înstrăinării omului de Dumnezeu.

Într-o zi Socrate a dat un sfat unui tânăr ce urma să se însoare sau să se mărite. Iată sfatul: „Oricum va trebui să te căsătorești, dar să ai mare grijă căci dacă vei găsi o soție bună vei fi fericit, iar dacă nu, vei deveni filosof.” Sârmanul Socrate s-a măritat…

John își salută prietenul pe care nu-l văzuse de la terminarea Primului Război Mondial „Ce mai faci John? Te-ai căsătorit cu fata aceea cu care erai atunci sau și acum îți faci tot singur de mâncare?” „Da!”, a răspuns John.

„Tată m-am hotărât să mă căsătoresc. Ai putea să-mi spui cât ar costă o căsătorie?” „Depinde. Vrei să te însori sau vrei să te măriți. Eu m-am măritat și încă tot plătesc.”

„Dragă mea, pot să zic și eu «ceva»?” „Da, dragă, dar vezi să pronunți corect «CEVA»!

Un judecător, în timpul unui proces de divorț, la întrebat pe un soț: „Ce a trecut printre dumneavoastră și soție în timpul certei care a cauzat separarea?” Soțul a răspuns: „Sucitorul, șase farfurii și un prăjitor de pâine!”

Cu ocazia nunții de aur Albert Einstein și soția sa au fost întrebați de un ziarist: „Cărui fapt atribuiți succesul căsniciei dumneavoastră?” Einstein a răspuns: „Imediat după căsătorie am făcut un pact. În viață noastră de familie, eu voi luă toate deciziile importante, iar soția mea trebuia să hotărască în problemele minore. Am păstrat această decizie timp de 50 de ani. Eu, cred că acesta a fost secretul succesului nostru în căsătorie. Apoi și-a privit soția în ochi zicând: „Un lucru este ciudat, că în 50 de ani nu a trebuit luată nici o decizie importantă.”

De ce nu te-ai măritat până acum? O întreabă un pastor pe o femeie care începuse să frecventeze biserica? Îmi ajunge că am acasă trei animale: „Am un câine care mârâie în fiecare dimineață, un papagal care vorbește toată după–amiaza și un motan care vine acasă noaptea târziu.”

„Dragul meu, auzi ce-mi trecu azi noapte prin cap! Ce-ți trecu iar, draga mea? Zilele acestea vom împlini 15 de ani de când ne-am luat. Si…? Ce ar fi să facem sărbătoare și să chemăm toți prietenii!?” „Sărbătoare? De unde bani?” „Păi tăiem porci…” „Da ce vină au porcii că noi ne-am luat cu 15 de ani în urmă…?”

Un pastor a mers în vizită la un membru bătrân al bisericii pe care o păstorea. Pentru că omul acesta era celibatar, pastorul l-a întrebat: „Frate, de ce nu v-ați căsătorit niciodată?” Bătrânul a răspuns: „Vezi, eu am preferat să doresc ce nu am, decât să am ce nu-mi doresc.”

Un bărbat care se măritase a mers la doctor pentru un control. Doctorul: „Ca să fiu foarte deschis cu dumneata, problemă dumitale e lenea.” Pacientul: „Știu domnule doctor, dar care este cuvântul științific, că să-i spun soției de ce boală sufăr.” 

Dacă ești creștin, nu trebuie nici să te însori nici să te măriți. Ceea ce unește Dumnezeu, omul să nu despartă. Cei doi devin una respectând-și legământul unul față de altul pentru întreaga viață. În asemenea căsătorii Dumnezeu revarsă binecuvântări.

avatar

Rev. Ilie U. Tomuța

DIRECTOR GENESIS MISSION

Uțu Tomuța este căsătorit cu Mariana și au doi copii. Coordonează Misiunea Genesis și Revista Genesis. Scrie jurnalul online „Din viața de zi cu zi” în care publică săptămânal texte scurte pentru suflet și minte.

Scroll to Top