MISIUNEA GENESIS – 15 ANI DE ACTIVITATE MISIONARA

Samuel a luat o piatra pe care a pus -o intre Mitpa si Sen, si i-a pus numele Eben-Ezer (Piatra de ajutor), zicand: ,,Pina aici Domnul ne-a ajutat.”

1 Samuel 7:12

Pentru a parcurge drumul din Ierusalimul nostru romanesc si pana la marginile lumii, ne-a trebuit nici mai mult, nici mai putin, decat 15 ani; ani pentru care suntem datori sa multumim lui Dumnezeu si celor ce s-au alaturat acestei mari lucrari.

unnamed

Conform unor statistici, cinci zeci la suta din oameni nu stiu incotro se indreapta, patruzeci la suta nu se pot hotara in ce directie s-o apuce, si numai doar zece la suta stiu ce vor sa faca pentru a-si atinge tinta.

Sa fie oare aceasta statistica valabila si pentru crestini sau biserici? Nu este exclus. 

Vorbind despre biserica Philadelphia pot spune fara nici o rezerva ca suntem o biserica cu viziune, una dintre bisericile care si-a inteles rolul. Biserica a avut intodeauna oameni deschisi spre latura misionara.

Una din intrebarile care mi se pun frecvent este: “Cum se face ca am ajuns sa dezvoltam un camp atat de larg al misiunii, in care sunt cuprinse asa de multe proiecte si a caror sponsori sunt din diferite biserici Evanghelice sau chiar si Ortodoxe?”  Raspunsul este foarte simplu. Am lasat oamenii sa-si exercite chemarea.

unnamed-4       

Proiectul “Adopta un student” isi are originea din vremea cand biserica Philadelphia gazduia misiunea “EXODUS”.  In timp ce ne straduiam sa dezvoltam acest proiect, am descoperit ca doar unii crestini doresc sa se implice in misiunea de a pregati o noua generatie de lucratori.  De asemenea, am inteles ca sunt crestini care aveau pe inima lucrarea misiunii, dar nu adoptand studenti, ci doreau sa sponsorizeze un proiect in care sa ne ocupam de cei care deja slujesc ca si pastori sau evanghelisti. Am imbratisat acest proiect, deoarece in acea vreme erau destul de multi pastori sau evanghelisti, care munceau greu pentru a-si castiga existenta zilnica si doar dupa orele de servici puteau sa se ocupe de biserica.

Au fost membrii ai bisericii care au fost foarte interesati de deschiderea unui proiect pentru ajutorarea orfelinatelor, pentru sprijinirea celor ce predica Evanghelia in penitenciarele din Romania sau America, precum si membri care ne-au marturisit ca vor sa deschidem un proiect pentru constructii de biserici, mass media, iar lista poate continua. Toate aceste au devenit pe parcurs proiecte ale Misiunii Genesis cu o influenta mare.

Astazi avem datoria sa multumim lui Dumnezeu pentru toti cei care s-au lasat sensibilizati de Duhul Sfant si au spus un “DA” chemarii pe care Dumnezeu a pus-o in inima lor.

Am sarbatorit 15 ani in care am venit inaintea Domnului cu toate aceste proiecte adunate ca un snop mare, pentru care suntem datori sa multumim lui Dumnezeu si celor ce sunt sinceri colaboratori.

_mg_2841Mr. Thomas Koshy, Rev. Ilie U.Tomuta – Dir. Genesis Mission, Mrs. Mariana Tomuta, Miss Ruth F. Tomuta, Preoteasa Loredana E. Soare si Parintele Florin Soare

Proiectele pe care le-am prezentat intregii audiente in ziua de 30 Octombrie 2016 sunt urmatoarele:

 • Sponsorizarea Institutului Penticostal din Bucuresti.
 • Sponsorizarea tinerilor ce se pregatesc la scoala de misiune din Agigea – Romania.
 • Sponsorizarea misionarilor plecati sa duca vestea buna a Evangheliei pana la marginile lumii. (circa 60 de misionari in 20 de tari in jurul lumii).
 • Constructii de biserici in Romania, India, Mozambic, Madagascar.
 • Revista Genesis si Mass media
 • Sponsorizarea unor evanghelisti din: Romania, Mozambic, Madagascar, Israel, Mongolia.
 • Sponsorizarea unor orfelinate din: Romania, India, Filipine, Kenia, Mozambic, Madagascar,
 • Sponsorizarea unor comunitati crestine ale fratilor leprosi din India si Madagascar.
 • Sponsorizarea unor Penitenciare.
 • Sponsorizarea unor scoli si gradinite
 • Constructii de case pentru cei din lumea a treia.

La aceasta sarbatoare au participat lideri crestini din biserici Penticostale, Baptiste, Crestini dupa Evanghelie si Ortodocsi. Va ramane o amintire frumoasa in care impreuna, uniti in dragoste, ne-am straduit sa ducem Evanghelia pana la marginile lumii.

La sfarsitul articolului va prezentam si cateva imagini de la aceasta sarbatoare, si multumim tuturor participantilor pentru prezenta si colaborarea la aceasta zi deosebita.

Cu toata recunostinta,

Rev. Ilie U. Tomuta

Dir. Genesis Mission

unnamed-2Lideri participanti la sarbatoarea Misiunii Genesis

img_0337Bishop Florin T. Cimpean si Pastor Senior Pavel Bochian – Biserica Philadelpia

img_0330-1Pastor Nicu Butoi 

img_0335Pastor Cristi Boariu – Romania

img_0347Preot Florin Soare – Biserica Ortodoxa Sf. Atanasie Cel Mare din Naperville, Illinois

img_0334Cor barbatesc – Biserica Betania

unnamed-3

Pastor Ionut Deliu – First Romanian Baptist Church, Chicago

img_0354Grup “Harmony Praise”- Biserica Philadelphia

_mg_2811-1Mr. Thomas Koshy – Presedinte al Organizatiei Dr. Job’S Mission

img_0327-1Mr. Saji George

unnamedRev. Adrian Rusu

unnamed-2Prezbiter Pavel Gansari – Biserica Elim, Chicago

unnamed-3Pastor Costica Hrisca – Biserica Ghetsimani, Chicago

unnamed-4Reverend Dorin Juravlea – Biserica Betania, Chicago

unnamed-5Pastor Iulian Costea – Biserica Penticostala Golgota, Chicago

unnamed-1

Va multumim tuturor pentru sprijinul material sau spiritual oferit Misiunii Genesis!

Scroll to Top