BIRUINTA in dreptul familiei Bodnariu

“Multumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne poarta todeauna cu carul Lui de biruinta in Hristos, si care raspandeste prin noi in orice loc mireasma cunostintei Lui.”

interviuTraim intr-o lume in care provocarile ne imping sa ne pierdem cumpatul,  sa ne pierdm rabdarea. Atacurile raului numite uneori chiar diabolice, vor sa luptam cu armele firii care de fapt nu ne asigura deloc biruinta.

Ca si urmasi a lui Hristos suntem intodeauna indemnati sa luptam dupa randuielile stabilite de Cuvantul lui Dumnezeu. Razbunarea intodeauna este a lui Dumnezeu. El stie modul precis in care sa abordeze fiecare situatie si El sa iasa cel victorios. Atunci cand vrem noi sa ne razbunam, luptam impotriva unui dusman cu care nu putem iesi victoriosi. Razbunarea nu este a noastra.

Iata definitia razbunarii data de un anonim:

“Razbunarea seamana adesea cu cel care si-a muscat cainele pentru ca, …de fapt, cainele l-a muscat mai intai!”

Aceasta definitie nu se potriveste nici unui crestin indifferent cat de grea ar fi incercarea. Dusmanii lui Dumnezeu vor fi intodeauna si dusmanii nostrii. Trebuie insa sa recunoastem ca, daca nu ar exista dusmani, nu ar exista lupte; daca nu ar exista lupte, nu ar exista biruinte; daca nu ar exista biruinte nu am ajunge sa purtam cununa. Tot ceea ce cere insa Dumnezeu de la noi este: tacere, rabdare si…lacrimi. El este Cel care lupta pentru noi.

Ca fiecare roman, indiferent de locul unde se afla, am urmarit cu inima plina de tristete tot ceea ce se intampla in dreptul familiei Marius si Ruth Botnariu si cei 5 copii. O incercare prin care Dumnezeu a ingaduit sa treaca.  Zile pline de suferinte, traume de neimaginat, dar, din care Dumnezeu i-a scos biruitori                                                                                  

Desi in acea vreme tristetea era mare, noi crestinii aveam toata increderea ca Dumnezeu vegheaza asupra acestui eveniment, ba mai mult El o sa aduca vremea cand  fortele demonice dirijate de sistemul Barnevenet vor fi invinse.  Astazi suntem in fata acestui fapt implinit in care diavolul a trebuit sa capituleze. Dumnezeu a adus vremea ca o lume intreaga sa poata vedea ce inseamna unitatea urmasilor lui Hristos.

Acele zile in care familia Bodnariu a luptat cu fortele raului vor ramane in analele istoriei. Crestinii de pretutindeni s-au trezit precum un urias si au iesit la razboi in Numele lui Dumnezeu, Impotriva fortelor demonice a institutiei Barnevenet. Ca si crestini, am facut ceea ce Mantuitorul Isus Hristos ne cere ca unor urmasi ai Lui.  Ioan 13: 34-35

“Va dau o porunca noua: sa va iubiti unii pe altii cum v-am iubit Eu, asa sa va iubiti si voi unii pe altii.Prin aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii mei, daca veti avea dragoste unii pentru altii”                                                                                                              

In acele zile nu am mai fost biserici baptiste, penticostale sau crestini dupa Evanghelie, catolici sau ortodoxi. Am fost crestini care formam biserica lui Hristos despre care El a spus: “…portile Locuintei mortilor nu o vor birui”  Am dovedit intregii lumi  ca suntem romani, un popor cu principii si legi scrise de degetul lui Dumnezeu.                                                            

Astazi,  in numele Misiunii  Genesis vrem sa va multumim tuturor ce v-ati adus aportul suportand aceasta familie greu incercata.                                                      

In cele ce urmeaza dorim sa oferim spatiu in care Pastorul Cristian Ionescu si membrii familiei Bodnariu sa aduca cuvinte de multumire celor care au fost parte din acest razboi din care am iesit victoriosi.

Rev. Ilie U. Tomuta

Dir. Genesis Mission

 


images-1Stimati crestini,

Asa cum se stie deja, in cazul familiei Bodnariu, Dumnezeu ne-a dat tuturor o mare biruinta! Reunificarea parintilor cu cei cinci copii trebuie considerata un miracol. Dar, pentru ca acest miracol sa devina realitate, Domnul a folosit zeci și zeci de mii de oameni care s-au rugat si au postit, au protestat, au scris scrisori si au contribuit financiar.

In mod deosebit si alaturi de mesajele de recunostinta ale familiei Bodnariu, personal imi exprim aprecierea si multumirea pastorilor si liderilor din comunitatile romane evanghelice din diaspora (in special cea din Chicago) si Romania, tuturor celor care au aprins si intretinut aceasta flacara în spațiul virtual si celelalte canale media si tuturor crestinilor care s-au sacrificat pentru această cauză.

Intr-un mod mai deosebit si personal, mulțumesc Bisericii Elim, colegilor slujitori si conducerii pentru ințelegere si suport in tot acest timp si colegilor de la Credo TV pentru ca au pus toate resursele la dispozitia noastra oricand a fost nevoie. 

Un cuvant deosebit de apreciere misiunii Genesis pentru eforturile de strangere de fonduri si distribuire.

Fiti binecuvantati si Domnul sa va rasplateasca!

Pastor Cristian Ionescu


Iubiti frati in Domnul si prieteni,

 Facand o retrospectiva a evenimentelor care s-au derulat pe parcursul celor sapte luni de cosmar prin care familia noastra a fost incercata, ne-am dat seama ca datorita indurarii lui Dumnezeu si bunatatii Lui, am reusit sa stam in picioare si sa biruim impotriva puterii intunericului.

Familia lui Marius si Ruth, impreuna cu copiii au trait tragedia despartirii si abuzurilor in Norvegia. Noi ca si bunici, am cunoscut durerea sfasietoare a ruperii familiei lui Marius si instrainarii copilasilor de caminul parintesc.

Prin aceste cateva randuri dorim sa ne aratam recunostinta si multumirea fata de toti cei care ati plans, ati protestat, ati daruit, v-ati rugat si ati postit impreuna cu noi. 

Dorim pe aceasta cale sa multumim misiunii Genesis, reprezentata prin fratele Ilie Tomuta care a canalizat suportul dumneavoastra inspre Marius si Ruth. Aceasta a fost ca o mana intinsa din partea Domnului prin minunati oameni care s-au daruit pe ei insisi. Aceasta lucrare a uimit o lume intreaga, prin devotamentul vostru pentru o cauza dreapta. Slava lui D-zeu si multumiri din suflet pentru voi toti. Cu aceasta ocazie am cunoscut multi oameni deosebiti din familia Domnului Isus. 

Pe fratele Ilie Tomuta l-am cunoscut prin intermediul fratelui Cristian Ionescu si multumim Domnului pentru acest lucru. Asa am cunoscut oameni deosebiti care depun tot efortul ca lucrarea Domnului sa propaseasca si sa se extinda in toata lumea. 

Va multumim voua tuturor in numele Domnul si fie ca El sa raplateasca fiecaruia efortul si implicarea in aceasta lucrare. Suntem incredintati ca o va face in ziua Lui minunata. Fiti binecuvantati de Domnul care vă va raplatiti pe masura.

Familia Mihai si Cati Bodnariu.


Dragi frati si surori in Domnul Isus,

 Vrem sa va multumim in numele Domnului pentru tot sprijinul acordat pe tot parcursul necazului prin care a trecut famila Bodnariu. Ca si familie va vom fi vesnic recunoscatori ca atunci cand am strigat in ziua necazului nostru, nu ati intarziat sa raspundeti. Am remarcat ca v-ati dovedit dragostea si atasamentul fata de fratii vostri in credinta. Ati facut-o prin darurile financiare si prin prezenta dumneavoastra la proteste. Dumnezeu sa va rasplateasca tot efortul, toate rugaciunile, zilele de post, sa va dea ceea ce El vede potrivit dar mai ales binecuvantari in Hristos Isus Domnul nostru. Fara dumneavoastra nu am fi putut gusta victoria nici pana in ziua de azi.

Vrem sa multumim cu aceasta ocazie in mod special misiunii Genesis, reprezentata prin fratele Ilie Tomuta si Florin Cimpean. Nu doar am simtit ci am si vazut ajutorul necontenit. De asemenea nu in ultimul rand suntem recunoscatori si pastorului nostru, Cristian Ionescu, care din prima zi a fost alaturi de noi. Initiativa si planul de actiune au fost ca un strigat ce a mobilizat comunitatea evanghelica de pretutindeni iar rasunetul a fost auzit de lumea intreaga. Slavit sa fie Dumnezeu ca mai avem inca in generatia noastra astfel de oameni.                                     

Mai presus de toate, suntem vesnic recunoscatori Domnului Isus Hristos care prin jertfa Lui ne-a facut una. El merita toata slava si gloria in veci de veci. Amin. 

Cu dragoste in Hristos,

Mihaela si Vinicius Sabau, cu copiii Elizabeth si Catherine. 


filadelfia-daniel-bodnariu-1Dumnezeu sa va binecuvanteze frate Ilie Tomuta si deasemnea Dumnezeu sa binecuvanteze si misiunea Genesis. Multumim pentru aceasta oportunitate prin care ne alaturam familiei noastre sa trimitem un mesaj de apreciere si incurajare celor ce ne-au fost alaturi in incercarea de foc.

 Am fost nespus de bucuros sa va pot intalni , in Biserica Filadelfia din Bucuresti unde slujesc Domnului, si sa va pot cunoaste si in acelasi timp sa va pot multumi pentru implicarea si daruirea de care ati dat dovada fiind alaturi de noi in momentele cele mai  grele din viata noastra.

In primul rand multumim lui Dumnezeu pentru aceasta mare biruinta pe care numai El a putut sa o dea in lupta cu uriasul barnevernet al Norvegiei, Dumnezeu merita toata cinstea si lauda! Vedem acum modul minunat in care a lucrat Dumnezeu si realizam ca nici o strategie omeneasca sau abilitate sau plan omenesc nu ar fi putut duce la un deznodamant atat de fericit:

Prin harul lui Dumnezeu  Marius, Ruth si copiii sunt din nou impreuna si sunt la adapost in pofida tuturor previziunilor sumbre si experiente lor anterioare si actuale a numeroaselor familii distruse de acest urias in spatele caruia se afla insusi satan.       Nu in ultimul rand insa vreau sa multumesc tuturor fratilor si surorilor, tuturor crestinilor si tuturor oamenilor care au fost aproape de noi si aproape de Marius si Ruth in aceasta incercare prin care au trecut si am trecut toata familia. Cand spun aproape ma refer la toate rugaciunile fierbinti, la incurajarile pe care le-am primit, la postul cu care multi au venit inaintea Domnului, la parasirea confortului caminului pentru a iesi in strada in frig la proteste si la sustinerea materiala care nu a lipsit ci a fost din belsug atunci cand a fost mai mare nevoie, si aici multumim in mod special misiunii Genesis de care Dumnezeu s-a folosit in mod special pentru a inlesni ca tot ceea Dumnezeu va pus pe inima sa dati sa ajunga la Marius, Ruth si copiii. Prin voi, prin implicarea voastra fara a pregeta nici un efort am simtit dragostea Domnului fata de noi, am simtit ca nu suntem singuri si nici parasiti si ca Dumnezeu lucreaza.                                            

Recunostinta noastra este fata de Dumnezeu si fata de voi prin care Dumnezeu a lucrat, si daca prin voia Domnului a trebuit sa fim intristati pentru o “clipa” si in intristarea si suferinta noastra ati fost intristati si ati suferit alaturi de noi a venit si clipa in care sa ne bucuram si bucuria noastra sa fie impreuna cu voi, si chiar daca pe pamant cu multi dintre voi nu ne vom intalni niciodata bucuria noastra va fi deplina in cer atunci cand ne vom intalni si cand Mantuitorul nostru iubit ne va sterge orice lacrima si vom uita tot ce am suferit. Stiu ca “intristarile” noastre de o “clipa” lucreaza in noi o greutate vesnica de slava! Ma rog ca Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va rasplateasca tot binele pe care l-ati facut si stiu ca El o va face cu mult mai mult decat gandim noi!

Multumim misiunii Genesis, tuturor celor ce sunt implicati in aceasta misiune si ne rugam ca Dumnezeu sa va foloseasca in continuare pentru a aduce vestea buna a Evangheliei pana la marginile pamantului si totodata ajutor si mangaiere, suport si sustinere acolo unde este nevoie. Multumim frate Utu Tomuta si va asteptam cu drag atunci cand mai ajungeti in Romania sa veniti si in Filadelfia. Ramanem alturi unii de altii si alaturi de Dumenzeu prin care vom fi mai mult decat biruitori!

Va multumim!

Dumnezeu sa va binecuvinteze!

Daniel Bodnariu, fratele lui Marius


Pace frate Ilie Tomuta.

images-3Multumim tutror care sau facut una cu noi si au pulsat intr-un gand si o simtire. Multumim fratilor pastori care s-au lasat calauziti de Duhul lui Dumnezeu, si au mers pana la risc pentru a sustine cauza noastra.

Multumim avocatior si a persoanelor cu diverse specializari si diverse functii care au conlucrat intr-un mod miraculos.

De asemenea multumim la jurnalisti, bloggeri, psihologi, parinti, profesori, teologi, politicieni, oameni cu influenta, oameni fara influenta (in felul lumii), vecini, prieteni, colegi, cunoscuti, necunoscuti.

Fiecare comentariu, articol, blog si-a avut si isi are rolul si functia in solutia pe care numai Domnul Isus a orchestrat-o.

Multumim pentru fiecare rugaciune din camaruta, de la amvon sau din piete care si-a adus aportul si s-a acumulat intr-o voce puternica la care inca asteptam sa ii mai auzim ecoul.

Dumnezeu a rasplatit si va rasplati cu crestere ceea ce multi au sadit cu rugaciune, post si au udat cu lacrimi.

Ati plans cu noi, acum bucurati-va cu noi! Domnul Isus sa faca sa rodeasca Bucuria Lui prin Duhul Sfant in inimile dumneavoastra!

Mai plangem, pentru ca mai sunt din cei ce plang. Dar nu lasati ca aceasta sa umbreasca bucuria si sa nu lasam bucuria sa ne aduca la uitare fata de cei care plang, pentru ca numai dupa ce vom plange impreuna cu ei, ne vom putea bucura pe deplin impreuna cu ei.

Prin Duhul Sfant putem si acest imposibil de a ne bucura si a plange in acelasi timp. A Lui sa fie Slava pentru toate lucrarile Lui!

Ii multumim Domnului Isus pentru ca El ne-a scris numele in ceruri. Pentru ca s-a indurat de noi si ne-a iubit pe cand inca noi eram pacatosi si il uram. Vrednic este El de cinste, de slava, onoare si de respect.

Haidem sa ne plecam genunchii inaintea Lui in admirare si din dragoste pentru Cine este El si pentru lucrarile Lui.

Sa nu asteptam ziua in care toti vor pleca genunchii, fortati de autoritatea judecatii si a dreptatii Lui.

Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie slava in veci! Amin.

Cu dragoste, in Hristos,

Marius, Ruth si copiii

img_9307-1


Dragii nostrii frati si surori in Domnul Isus Hristos,

 Dorim sa ne exprimam aprecierea pentru timpul, efortul, si suportul dumneavoastra atat spiritual cat si financiar, pentru cauza familiei fratelui nostru Marius .  Suntem constienti de faptul caci ati rupt din timpul si resursele familiei dumenavoastra, spre a ajuta familia noastra.

In ultimile luni am fost onorati sa fim martori la felul in care oamenii lui Dumnezeu s-au unit intr-un mod exemplar spre a sustine o cauza nobila, si anume reunificarea a cinci copii cu parintii lor, o mama si un tata.  In zilele noastre, satana incearca sa nimiceasca cu orice pret familia. Barnevernetul a incercat nu numai sa rupa copiii din sanul familiei, ci si sa dezbine pe Marius si Ruth. Au incercat sa manipuleze mintile fragede ale copiilor si sa ii intoarca impotriva parintilor. Dar noi avem un Dumnezeu mare, care a scris BIRUNINTA in dreptul familiei Bodnariu.  Lui ii multumim, si miilor de frati si surori care au mijlocit la Tatal impreuna cu noi.

Fie ca Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca toate eforturile, si sa binecuvanteze familia si urmasii dumneavastra!

 Cu recunostinta si respect,

Dennis si Andreea Stoia (Bodnariu)

 


Dragi frati si surori in Domnul Isus,

Impreuna cu sotul meu doresc sa va multumim pentruca ne-ati fost alaturi prin vremuri de grea incercare. Dorim ca Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca toate eforturile, zilele de post, timpul petrecut in rugaciune, si visteria casei dumneavoastra din care ati dat pentru a sustine familia Marius si Ruth Bodnariu. 

Alaturi de fratele meu Marius, am trait un cosmar continuu din luna Noiembrie 2015. Zilele ne-au parut ca ani, iar noaptea nu ne puteam odihnii stiind caci monstrul Barnevernet punea la cale distrugerea fratelui si cumnatei, a nepotilor si nepoatelor noastre.  Rugaciunile dumneavoastra ne-au dat avant. Cand ati unit vorba cu fapta si ati iesit in strada, am simtit ca nu suntem singuri. Am inteles adevaratul sens al cuvantului FAMILIE. Impreuna suntem familia Domnului Isus!

Cu adanca recunostinta,

Levy si Cristina Moroshan (Bodnariu)

 

 

                                          

Scroll to Top