Stiri de la Luminita Prisecaru – Etiopia

Dragii mei,

Salutari calde din Gidole! Maine voi pleca spre Ale din nou dar nu as vrea sa plec inainte de a va mai impartasi cateva bucurii.

Am terminat de inregistrat audio intreaga evanghelie dupa Marcu. A fost o munca grea dar folositoare pentru verificarea naturaletii traducerii. Acum este in format MP3 ce poate fi distribuit oamenilor sa asculte pe telefoanele mobile sau alte playere. Saptamana trecuta am vizitat aici puscaria din Gidole unde sunt inchisi foarte multi oameni din Ale.

Pentru motive politice nu va voi spune ca foarte mulți dintre ei au intrat nevinovati. Vineri am incercat sa ii strangem laolata acolo si sa le spunem aceste vesti bune despre limba lor care a inceput sa fie scrisa si despre progresul facut in traducerea Bibliei. Au fost prezenți 72 de barbati. Le-am daruit un mic player pe care pot asculta evanghelia după Marcu si am distribuit cateva copii scrise. Pentru cei care stiu sa citeasca limba engleza reusesc foarte usor sa citeasca si limba Ale. Din cei prezenti doar 12 stiau engleza si au format un fel de comitet care si-a luat raspunderea sa ii invete si pe altii. Multumiti Domnului impreuna cu noi si de asemenea rugati-va ca aceasta samanta mica sa gaseasca pamant bun care sa aduca rod, in timp si cu rabdare.

Poimaine, cu ajutorul Domnului, in Wolango, centrul administrativ din Ale, va avea loc o intalnire la care am invitat doi reprezentanți din fiecare congregatie si denominatiune (aproape 70 de biserici). Ca loc de intalnire ne-am gandit sa fie curtea bisericii ortodoxe. Rugati-va sa nu ploua! De asemenea sa va rugati ca sa vina oameni trimiai de fiecare congregatie. Pranzul va fi acoperit de bugetul fiecarei biserici care trimite. Este ceva nou, dar ne rugam ca Domnul sa extinda aceasta viziune. Va fi o intalnire anuala cu scopul de a face cunoscut progresul lucrarii de traducere a Bibliei pentru cat mai multi crestini din Ale.

Pentru pretul de 30 de birr pot cumpara pentru biserica o copie scrisa si de asemenea daca au SD card pot primi copia audio pentru a o asculta in biserici.

In Ale si nu numai, este o miscare de asa zis trezire care-i implica mai ales pe cei tineri. Acestia se autonumesc profeti. Sunt insufletiti de un duh de rebeliune fata de batranii bisericii si societatii si fata de Cuvantul lui Dumnezeu. A fost o conferinta in care vorbitorul a aruncat literal Biblia. Revelatiile lor ”directe” la inceput au fost luate în joaca dar acum au devenit o problema pentru liderii bisericilor pe masură ce numarul sustinatorilor lor creste. De aceea urmatoarele trei sfarsituri de saptamana sunt dedicate postului si rugaciunii pentru aceasta problema in mod special. In trecut v-am chemat sa ne fiti alaturi si unii dintre voi ati raspuns.

Va chem din nou ca sa ne ajutati in rugaciune. Alegeti zilele care va sunt mai la indemana: 

10-12 iunie(saptamana aceasta), sau 17-19 iunie sau 24-26 iunie.

Rugati-va impreuna cu noi, rugati-va pentru discernamant si curaj pentru cei cu autoritate sa aiba intelpciune in a le raspunde pe masura.

Va spun la revedere pentru moment dar sper ca sa fim cu cat mai multi dintre voi în Duhul în zilele mentionate!

Va mulțumesc, cu mare drag, a voastra Lumi!

Mai jos va punem la dispozitie un reportaj video preluat de la televiziunea AlfaOmegaTV despre lucrarea Luminitei de traducere a Bibliei in Etiopia.

 

Scroll to Top