Misiune de rugaciune – Scotia

“De aceea Te-am pus sa fii o lumina pentru neamuri,
    ca sa duci mantuirea Mea pana la marginile pamantului!”

Isaia 49:6

Mesia, Mantuitorul intregii lumi este aceasta Lumina Divina, care trebuie reflectata de noi, ca si crestini, in vietile noastre, si pe care trebuie sa o propagam lasand sa treaca prin noi razele ei, care aduce binecuvantare, vindecare si salvare spirituala. Cand are loc procesul de propagare a luminii, Soarele, Luna si Pamantul sunt coliniare, asftel ca lumina poate trece din aproape in aproape, prin toate punctele mediului. Acum, stim cu totii, ca pentru a putea patrunde lumina, corpurile trebuie sa fie transparente (permit trecerea luminii si observarea clara a obiectelor aflate in spatele lor), nu opace (nu permit trecerea luminii) sau translucide ( permit partial trecerea luminii, fara ca obiectele sa fie clar distinse).

Facand o paralela la acest fenomen optic, si in contextul in care Isus este Lumina, se naste o intrebare: Ce fel de corpuri suntem noi pentru cei din jurul nostru? Transparente, opace sau translucide? Dorim noi intr-adevar ca Lumina sa fie propagata prin noi si sa ducem mai departe mesajul Evangheliei? Blocam propagarea Luminii cu atitudinile noastre care de multe ori nu aduc glorie lui Dumnezeu? Sau lasam ca Lumina sa treaca doar atat cat am dori noi, mai mult de suprafata, fara sa aiba o claritate vizibila, dar nici o opacitate care sa o impiedice? Fiecare poate raspunde la aceste intrebari, analizandu-si viata si dedicarea personala pentru manturirea celor care inca nu au primit Lumina.

Ne vom ruga pentru Scotia, o tara care are nevoie urgenta de trezire spirituala, si de crestini prin care Lumina poate fi propagata catre cei nemantuiti. In Scotia, tensiunile intre Catolici si Protestanti sunt foarte mari, dependenta de droguri, in special heroina, este alarmant de mare; alcoolismul s-a raspanit la scara larga, iar foarte multi copii se nasc in urma relatiilor neligitime, fiind crescuti de un singur parinte. Pe langa toate acestea, rata mortalitatii si a imbolnavirilor a crescut datorita unui sistem de asigurari pentru sanatate foarte sarac si nedezvoltat. Totusi, din Scotia s-au ridicat unii dintre cei mai recunoscuti misionari si teologi crestini, cum ar fi: David Livingstone, Mary Slessor, Robert Moffatt si Eric Lidell, care au avut o influenta puternica in istoria religioasa a acestei tari si altor natiuni.

Dorim si ne rugam ca Dumnezeu sa ridice din nou misionari si teologi in mijlocul acestei natiuni, care sa propage Lumina, sa raspandeasca Vestea Buna, si sa mantuiasca locuitorii acestei tari!

Mai jos va prezentam si imagini din Scotia prin intermediul unui video clip realizat de Prayercast.

Va multumim pentru rugaciuni!

Monica Badulescu

 

Scroll to Top
Scroll to Top