Pocaiti-va, caci Imparatia cerurilor este aproape!

 “Norodul acesta, care zacea in intuneric, a vazut o mare lumina; si peste cei ce zaceau in tinutul si în umbra mortii, a rasarit lumina.”
De atunci incolo, Isus a inceput sa propovaduiasca si sa zica: ,,Pocaiti-va, caci Imparatia cerurilor este aproape.”Matei 4: 16,17

Dupa ce a auzit ca Ioan a fost inchis, Isus a intrat in Capernaum, o cetate in care norodul zacea in intuneric. Ce fel de intuneric? Aici nu este vorba de intunericul care vine cu apunerea soarelui, ci despre necunostinta si ignoranta care vine din lipsa de intelepciune spirituala. Asa cum noi nu putem vedea nimic in intunericul noptii, si nici unde mergem, la fel cei care nu il cunosc pe Dumnezeu, nu vad adevarul si nici nu stiu incotro se indreapta. Ce este umbra? Stim cu totii ca umbra este cauzata de un obiect care se afla intre noi si soare, iar in acest context este vorba de  “umbra mortii” spirituale, a pacatelor care pun un zid de despartire intre noi si Dumnezeu.

Matei spune in acest verset ca peste acest popor a rasarit lumina! Cata frumusete si ce mare har este cand peste o cetate sau peste un individ a rasarit lumina! Cine este aceasta lumina? Isus, Mantuitorul nostru, Cel care ne-a salvat sufletele, si care a indepartat umbra mortii ce ne despartea de dragostea Tatalui din Cer. Cand a rasarit Lumina peste aceasta cetate, Domnul Isus le-a spus ca “Imparatia Cerurilor este aproape”, si ca atare trebuie sa se pocaiasca si sa se apropie cu umilinta de aceasta Imparatie Sfanta. Mesajul lui Isus, ca intotdeauna, este plin de compasiune si dragoste pentru cei care traiesc in intuneric, saraci sau bogati.

Domnul Isus ne-a lasat aceasta misiune, si ne-a predat noua aceasta stafeta, de a duce mesajul Evangheliei mai departe, la toti cei care traiesc in umbra mortii. Este un mare privilegiu pentru noi, ca si crestini, sa calcam pe urmele Mantuitorului!

De aceea, dragi urmasi ai lui Isus, haideti sa ii cautam pe cei care nu stiu incotro merg din cauza intunericului spiritual, si sa ne rugam pentru mantuirea lor!

Ne vom ruga pentru Portugalia, o tara cu o religie predominanta crestina, dar unde traditiile religioase au mai mult pret decat mesajul Evangheliei. Sa ne rugam,ca Duhul Sfant sa ii elibereze de aceste traditii religioase, si norodul din aceasta tara sa il cunoasca pe Mantuitorul Isus cu adevarat, si Lumina Sa sa rasara peste aceasta tara!

Mai jos, va prezentam, ca de obicei, un video creat de Prayercast cu imagini din Portugalia.

Va multumim pentru ca aveti o inima deschisa si plina de compasiune pentru toate natiunile!

Monica Badulescu 

 

 

Scroll to Top