Evanghelizare in satul Tritriva – Madagascar

evanghelizare_tritriva_madagascar

Călătoriile misionare îşi au surprizele lor. Poți fi plăcut impresionat, sau poți fi şocat de ceea ce îți este dat să vezi. Vorbind însă de lumea a treia, te poți aştepta la surprize de tot felul. Dacă eşti tare de inimă, vii acasă fără repercusiuni, dar dacă eşti slab de inimă, e bine ce vezi să nu vezi, şi ce auzi să nu auzi. Oameni total diferiți, mâncare total diferită, mijloace de transport total diferite. Cu alte cuvinte, nimic la fel din ceea ce noi trăim în lumea aceasta plină de toate. Animalul este mijlocul de transport, care te poartă în zone în care nici nu ai putea ajunge altfel. Apoi, uneltele pentru lucru câmpului sunt extrem de rudimentare.

Pentru orice călătorie misionară, trebuie să accepți modul rudimentar pentru a ajunge unde trebuie să predici Evanghelia. Uneori, mersul pe jos este cel mai la îndemână mod de a te deplasa, să aduci vestea bună a Evangheliei celor nemântuiți. Pe programul nostru, ce era stabilit de misionarul Marcel Şaitiş, era trecută o zi în care să vizităm două lacuri: Lacul Andraikiba şi Lacul Tritriva.

Privind Lacul Andraikiba, am putut observa dintr-o dată, modul în care localnicii îşi agoniseau cele necesare pentru hrana de fiecare zi. Oameni cu bărcile lor pescuind în zăduful zilei. Era aproape insuportabil să stai ascuns la umbra unui copac uriaş, sau în chibuturlie lor, unde îşi vindeau mărfurile. În bătaia soarelui, doar calul şi bovina puteau rezista în timpul zilei. Am petrecut un timp extrem de scurt împreună cu cei ce erau localnici, după care ne-am deplasat într-un sat cu numele Tritriva, un lac vulcanic cu adâncimea de 180 de metri şi cu multe legende: tineri care s-au aruncat în lac, ca să fie nedespărțiți de moarte, şi aceasta pentru că părinții lor nu le-au permis să se căsătorească. De cele mai multe ori motivul a fost că unul era bogat, iar celălalt era sărac. Aici vin europenii sau americanii, pentru a se arunca de pe stâncile abrupte de 25 de metri, în apele acestui lac.
Aici, în acest sat Tritriva, pe una dintre străzi am predicat Evanghelia. Am fost însoțiți de un Pastor tânăr, cu numele Tina, şi soția lui Rindra, amândoi buni evanghelişti. Programul nostru de evanghelizare a început cu cântări, în timp ce lumea venea şi se aşezau jos, pe marginea drumului, ascultând cu mare atentție cântecele noastre.
Împreună cu Pastorul Marcel Şaitiş, am adus un mesaj legat de dragostea lui Dumnezeu pentru ei, iar la sfârşit am împărțit dulciuri tuturor celor prezenți. Am avut harul să pot înmâna steagul romănesc, unui bărbat care a decis să dăruiască o parte din propietatea lui, ca loc de închinare (o mică încăpere). Datoria noastra sfântă a fost doar să semănăm sămânța, iar Dumnezeu va da ploaie şi va face să încolțească roduri pentru Gloria Lui.

Imaginile de mai jos descriu puțin din toată această călătorie la cele doua lacuri şi satul Tritriva.

00 Pe strada  02 Inchinare pe strada

03 Grup pe strada dulciuri

dupa Evanghelizare rugaciune

steagul romanesc cascada

copii la lucru pe camp copill ingrijorat

IMG_0054 IMG_0044

Pentru o asemnea lucrare pe care misionarii noştri o fac acolo, e nevoie de susținere în rugăciune şi financiar. Care parte o vom face? Cu siguranța că aceea la care Dumnezeu ne cheamă! Vom auzi oare chemarea lui Dumnezeu? Eşti în România? Poți lua legătura cu APME, organizația prin care această familie este trimisă in misiune.
Eşti în America? Poți lua legătura cu misiunea Genesis sau Discover your Mission.

Fiți binecuvântați!

Rev. Ilie U. Tomuța
Dir. Genesis Mission

Scroll to Top
Scroll to Top