De ce am ales sa ne implicam in Madagascar?

biserica_madagascar

S-au împlinit 25 de ani de când Dumnezeu m-a chemat să mă implic în lucrarea de Misiune. Abia sosit  în America, m-am ataşat de biserica Philadelphia  în Metropola Chicago, biserică  pastorită de fratele George W. Galiş. Am găsit în el un om cu un interes deosebit pentru tânăra generație. Era prin anul 1983. La scurtă vreme, Dumnezeu a rânduit ca în acestă biserică să vină Pastorul Petru Lascău, un om cu o inimă largă pentru extinderea Împărăției lui Dumnezeu. Din primele luni s-a văzut în el zelul pentru răspândirea Evangheliei, zelul de misiune. Pentru mine, a fost un moment surprinzător când m-a chemat să lucrăm în cadrul misiunii din acea vreme, “Misiunea EXODUS”. Au fost 15 ani de mari binecuvântări, în care să pot învâța de la acest om a lui Dumnezeu, ce anume este lucrarea misionară.

Astăzi, pot spune că, în general, Dumnezeu lucrează prin oameni, nu separat de ei. De cele mai multe ori când ne rugăm suntem tentați să cerem ca Dumnezeu să facă totul. El însă, vrea altfel. Ne vrea împreună lucrători, chiar şi în lucruri legate de mântuirea altora. Încercăm să respingem responsabilitatea, şi să sperăm că Dumnezeu, în chip tainic, va face ceea ce ne-a incredințat nouă deja să facem. Spre surprinderea noastră însă, El nu va face ceea ce ne-a poruncit nouă să facem. La porunca Lui trebuie să pornim la acțiune. Ne-a încredințat nouă propovăduirea Evangheliei şi El aşteaptă de la noi supunere, în urma căreia putem vedea marile miracole ale lui Dumnezeu, ce pot fi făcute de El prin noi.

De aceea, după atâția ani, pot spune că lucrarea de misiune este parte din tot ce iubesc mai mult! Dintre toate proiectele pe care le poate avea o misiune, sunt cel mai mult legat de răspândirea Evangheliei prin oameni pe care Dumnezeu  îi pregăteşte. Astăzi misiunea Genesis este implicată în: construcții de biserici până la marginea lumii, sponsorizare de evanghelişti, orfelinate, biserici ale fraților leproşi în India, Madagascar, predicarea Evangheliei în diferite închisori, sponsorizarea studenților ce se pregătesc să devină misionari, ajutorarea săracilor…dar cel mai mult misiunea este implicată în sponsorizarea misionarilor plecați sa ducă mesajul evangheliei până la marginile lumii.

De ce am ales să ne implicăm ca şi misiune în Madagascar? În ultima perioadă, relațiile dintre Misiunea Genesis şi familia de misionari din Madagascar, Marcel şi Ioana cu cei trei copii, a devenit tot mai strâns legată. Rapoartele lor de pe câmpul de misiune, ne-au determinat să facem o călătorie misionară acolo unde ei slujesc cu toata inima. Dumnezeu mi-a dat harul ca, împreună cu fratele Petru Amarei să petrecem un timp binecuvântat în această țară. Prin grija fratelui Ghiță Ritişan, Preşedintele Organizației APME  şi a Televiziunii CREDO, putem urmări mesajul lor legat de lucarea la care Dumnezeu i-a chemat. Din nou şi din nou aşi putea spune că, Agentia de Misiune APME poate fi mândră de această familie dedicată cu totul pentru slujirea în această tară. Mărturia lor poate fi o provocare pentru mulți dintre aceia care au pe inimă  lucrarea de misiune.

Să nu uităm că ei au nevoie de suport în rugăciune. Când ne rugăm pentru ei, Dumnezeu ne va descoperi şi celelalte nevoi ale lor.

De aceea, vă chemăm să fiți gata de a mijloci pentru ei şi lucrarea ce o fac. În link-ul de mai jos veti putea urmări interviul familiei Şaitiş, realizat de Televiziunea Credo.

Scroll to Top
Scroll to Top