Calatorie misionara spre capatul lumii


“Evanghelia, daca este buna, merita nu doar sa o ascultam, ci sa o spunem si altora”
Mereu intalnim oameni care vor sa stie: “Unde e capatul lumii?”
Unii cred ca India e la capatul lumii, altii cred ca Mozambicul e la capatul lumii, altii cred ca Mongolia, iar altii cred ca Etiopia, Kenya sau Turcia. Ba unii cred ca Romania! Ma intreb si eu: “Unde o fi capatul lumii?” Se pare ca raspunsul e simplu: el poate fi oriunde, in orice tara, unde Evanghelia Domnului Isus nu a ajuns sa fie propovaduita.
Au trecut putine zile, de cand, impreuna cu Presedintele Televiziunii Romane din Chicago, Petru Amarei, ne-am intors dintr-o calatorie misionara intreprinsa in Madagascar. Sunt bine motivat sa aduc sincere felicitari Organizatiilor “APME” si “Discover your Mission“, cu care suntem in parteneriat pentru suportul misionarilor plecati in diferite parti ale lumii. Pregatirea misionarilor ce slujesc pe campul de misiune, este una de o excelenta calitate spirituala. Parteneriatul “Misiunii Genesis” cu “APME” si “Discover your Mission“, implicit Familia Saitis, care slujeste in Madagascar, implica proiecte la care lucram impreuna, grabind venirea Domnului Isus Cristos.
In primul rand, ma vad obligat sa scriu cateva lucruri legate de familia Saitis care slujeste acolo, si nu in ultimul rand, si de cei cu care ei sunt in parteneriat: Misionari din alte parti ale lumii, Pastori localnici, Evanghelisti si alti lideri spirituali. In mare parte, oamenii gandesc ca atunci cand vorbesti de lumea a treia, totul e dezastru. De fiecare data cand m-am intors din anumite tari localizate in lumea a treia, oamenii m-au intrebat: “Care este nivelul spiritual al celor de acolo?” Cu alte cuvinte, ei vor sa stie spiritualitatea liderilor si a bisericilor unde ei slujesc.
Iata raspunsul pe care il am dupa un timp petrecut nu numai cu Familia Saitis, dar si cu ceilalti lideri spirituali:
Familia Saitis Marcel si Ioana, cat si ceilalti slujitori, dau dovada de oameni umili, oameni constienti de limitele lor, dar puternici increzatori in Cuvantul lui Dumnezeu. Nu se incred in capacitatile lor, talentele lor, fortele lor, ci se incred din toata inima in calauzirea Duhului lui Dumnezeu, pe care-L implora prin rugaciunile lor.
Sunt oameni de o modestie de invidiat. Nu lupta a atrage pe oameni la o alta religie. Ei sunt cei trimisi ca niste miei in mijlocul lupilor. Oameni cu o coloana vertebrala dreapta, care nu cedeaza in fata fortelui raului si care evita orice forma de fanatism. Aunci cand sunt alungati dintr-o cetate, ei stiu doar un singur lucru: isi scutura picioarele si pleaca in jungle, sau in alte locuri unde nu este deloc usor. Nu se intorc inapoi sa bata cu picioarele in usile colibelor care i-au respins. Sunt oameni care evita orice forma de agresivitate fizica sau psihica. Oameni care nu fac prozelitizm, ci predica Evanghelia respectand persoana. Nu amenita pe cei din jur cu sfarsitul lumii, care de fapt va avea loc. Ei predica o Evanghelie a pacii, un mesaj al iubirii si al rascumpararii omului pierdut in pacat…
Profetul Isaia, cu mult timp in urma a auzit glasul lui Dumnezeu care intreba: “Pe cine voi trimite si cine va merge pentru noi?”
Aceeasi intrebare ne-o pune Dumnezeu si noua astazi: O aud? Tu o auzi? Familia Saitis si ceilalti misionari romani nu numai ca au auzit-o, dar au raspuns cu: “Iata-ma, trimite-ma!”
Dumnezeu are nevoie de oameni gata pentru slujire. Iata un link unde puteti viziona un scurt filmulet, in care se vede o parte din activitatea misionara in Madagascar, in care familia Saitis este involvata din plin.
Vom reveni cu alte scurte mesaje legate de fiecare proiect pe care l-am inceput in aceasta tara.
Avem nevoie de oameni care sa fie alaturi de lucrarea ce o desfasuram in Madagascar!
Ne puteti contacta la:
Email: ututomuta@aol.com
Tel: (773) 575-8223

calatorie_la_capatul_pamantului

Scroll to Top
Scroll to Top