Evanghelizare prin sport

Constanța | România

Responsabil proiect David Hiriczko

Lucrarea de evanghelizare prin sport din Constanța a debutat în 2012 când am intrat în legătură cu Organizația Internațională Ambassadors Footbal în cadrul unui curs de instruire a antrenorilor creștini la Chișinău. În urma cursului a fost înființată Liga Creștină de Fotbal în care în următorii ani au fost implicate mai multe echipe de copii și adolescenți necreștini. Aceștia participă la antrenamente săptămânale și la cupe trimestriale și leagă relații cu antrenorii și cu alți tineri creștini. Între 2012 și 2018 aproximativ 500 de copii au auzit Evanghelia.
În 2013 și 2014, dorind să dezvoltăm această lucrare, am organizat două cursuri de instruire a antrenorilor creștini în colaborare cu Ambassadors Football și OM România. La acest curs au participat antrenori creștini din toată țara, dar și din străinătate. În 2013 am văzut pentru prima dată impactul taberelor de fotbal din Statele Unite. Așa s-a născut viziunea de a implementa acest model de evanghelizare și în România. Șși în 2014 am avut prima tabără de zi în orașul Constanța în colaborare cu Ambassadors Football și OM România. În următorii doi ani am organizat câte o tabără în orașul Murfatlar, iar în 2017 am organizat trei tabere în Constanța, Murfatlar și Babadag, județul Tulcea. Între 2014 și 2017, în cele șapte tabere au participat aproximativ 300 de copii în taberele noastre.
Acesta este anul când am ieșit în afara țării cu taberele de fotbal. În colaborare cu o familie de misionari români trimiși de APME, am organizat o tabără în rândul tinerior albanezi musulmani din Skopje, Macedonia.
Scroll to Top
Scroll to Top