Am cunoscut un om

Omul care mi-a devenit prieten și frate

„Era în țara Ut un om care se numea Iov. Și omul acesta era fără prihană și curat la suflet. El se temea de Dumnezeu și se abătea de la rău.”

Există oameni care vin și pleacă repede din viață noastră, alții stau o vreme. Există însă unii care își pun amprenta pe inima noastră. Aceștia rămân pentru totdeauna în memoria noastră. Se pare că după plecarea lor, nu vom mai fi niciodată aceiași. De ce? Pentru că ei sunt felul în care Dumnezeu ne poartă de grijă. Un asemenea om, prieten și frate mi-a fost slujitorul lui Dumnezeu Pavel Leahu. Am copilărit împreună, am frecventat în tinerețe aceeași biserică, am studiat Biblia împreună, ne-am rugat împreună, am slujit biserica împreună, am împărtășit bucuriile, dar și necazurile.

Eram aproape de aceeași vârstă. Am descoperit că de fapt gândim la fel. Faptul că ne-am căsătorit nu a creat distanță între noi.

Am crezut că plecarea într-o altă țară ne v-a împiedeca să rămânem apropiați. Nicidecum! Ne-am trezit din nou împreună pe meleagurile îndepărtate de țara natală, în același oraș, în aceiași biserică, ba mai mult slujitori în câmpul Evangheliei. 

De ce a plecat înaintea mea, nu știu. Știu doar că venim pe rând și plecăm pe sărite. 

Perioada lui de suferință a fost nu doar lungă, dar și grea. De ce? Cu siguranță că răspunsul la această întrebare a reușit să-l aibă imediat ce a ajuns ACASĂ.

Nădejdea revederii rămâne în noi, dar până atunci, noi rămânem cu întrebările noastre, cu suferințele noastre.

Unul dintre gesturile lui ca lider de școală duminicală a fost pentru mine mai mult decât o surpriză. A decis cu întregul bord al școlii duminicale să adune fonduri pentru misionarii români. A fost mai mult decât șocant să stau în fața lui împrejmuit de copiii care numărau peny cu peny. Au adunat suma de $700

Absența lui dintre noi se va cunoaște pentru că a fost omul care și-a trăit viața cu un scop nobil.

Ziua despărțirii de el a fost extrem de grea. 

Biserica Philadelphia împreună cu celelalte biserici din Chicago rămân doar cu speranța revederii. Toți i-am spus: „La revedere, frate Pavel!”

Cu tot respectul pentru ceea ce ai fost.

Prietenul și fratele tău,

Ilie U. Tomuța

avatar

Rev. Ilie U. Tomuța

DIRECTOR GENESIS MISSION

Uțu Tomuța este căsătorit cu Mariana și au doi copii. Coordonează Misiunea Genesis și Revista Genesis. Scrie jurnalul online „Din viața de zi cu zi” în care publică săptămânal texte scurte pentru suflet și minte.

Scroll to Top
Scroll to Top