Mai mulți răniți în urmă unui atac asupra bisericii penticostale din Lahore

PAKISTAN | Duminica trecută un grup de musulmani extremiști au atacat cu arme de foc o biserică penticostală din Lahore, precum și casele mai multor membri ai comunității creștine din zonă.

Potrivit surselor locale, creștinii, majoritatea femei din cartierul Sheracote din Lahore, Pakistan, au fost hărțuiți săptămâna trecută, relatează Asia News. Batjocura și insultele au transformat acea zi în acte de violență împotriva comunității.

Grupul de musulmani extremiști au început atacurile la ora 14:30, în timpul slujbei de duminică, la Biserica New Hope, lăsând în urmă mai mulți răniți, unii în stare gravă sau foarte gravă. O femeie însărcinată se numără printre victime.

„Atacatorii aveau armament de tip militar și au tras direct în case. Au rănit mai multe persoane, inclusiv pe pastorul bisericii, reverendul Asif Nawab Masih”, a declarat jurnalistul creștin Simon Aleem.

Secretarul general al Comisiei pentru Drepturile Minorităților din Pakistan a reacționat, de asemenea, la incident. El susține că guvernul „depune eforturi mari pentru a proteja lăcășurile de cult ale minorităților”, recunoscând în același timp că „din păcate, în ultimii trei ani, incidentele și abuzurile împotriva acestora au crescut cu 40%”.

Clasat pe locul al cincilea în Indicele global de persecuție a creștinilor al Open Doors, Pakistanul este o țară în care creștinii „sunt considerați cetățeni de clasa a două”.

Sursa: Stiri crestine

Scroll to Top
Scroll to Top