Franklin Graham blocat pe Facebook pentru „discurs de ură”

Evanghelistul Franklin Graham a mărturisit că a fost recent blocat de reţeaua socială Facebook pentru că a exprimat o poziţie biblică într-una din postările pe care le-a făcut.

Interdicţia a durat 24 de ore şi, lucru îngrijorător, s-a datorat unui comentariu pe care Graham l-a făcut în urmă cu doi ani.

„Ei bine, acum ştim. Facebook a creat un ghid secret pentru a reglementa libertatea de exprimare. Am fost blocat pe Facebook pentru 24 de ore. De ce? Din cauza unei postări din 2016 despre o lege adoptată de parlamentul local din statul Carolina de Nord (legea HB2,numită și „legea toaletei”),” a explicat Graham într-o postare pe Facebook, făcută în weekendul trecut.

Interdicţia ridică nişte întrebări serioase în legătură cu intenţiile reţelei sociale: dacă Facebook blochează lideri evanghelici recunoscuţi, atunci care ar putea fi următorul pas?

Ulterior Facebook și-a cerut scuze.

Citiți mai multe aici:

https://www1.cbn.com/cbnnews/us/2018/december/franklin-graham-suspended-by-facebook-blocked-for-his-biblical-hate-speech

https://thehill.com/policy/technology/423205-facebook-temporarily-banned-evangelist-franklin-graham-from-site

https://www.stiricrestine.ro/2019/01/02/franklin-graham-blocat-pe-facebook-pentru-discurs-de-ura/

https://eu.citizen-times.com/story/news/local/2018/12/31/facebook-franklin-graham-sorry-temporary-ban-hb-2-post/2449528002/

Scroll to Top